این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی بررسی اثر مصرف روغن کانولای غنی شده با ویتامین دی بر وضعیت ویتامین دی و چربی‌های خون در بزرگسالان سالم: مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بهبود وضعیت ویتامین D می‌تواند منجر به ارتقای سطح سلامت قلب و عروق شود. از این رو هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مصرف روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامین D بر سطوح سرمی 25-هیدروکسی کوله کلسیفرول و پروفایل‌های چربی در بزرگسالان شهر شیراز می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور، مجموعا 99 بزرگسال به صورت تصادفی در یکی از سه گروه تقسیم بندی شدند: (1) دریافت کننده روغن کانولای غنی شده با ویتامینD (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامینD)، (2) دریافت‌کننده مکمل ویتامینD (روزانه یک مکمل IU1000 ویتامینD+ 25گرم روغن کانولا)، و (3)کنترل (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولا). دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی و سطوح سرمی ویتامین D و پروفایل‌های چربی شرکت‌کنندگان در ابتدا و پس از 12 هفته اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: مصرف روزانه مکمل باعث افزایش معنی‌دار در سطح سرمی ویتامین D در مقایسه با گروه کنترل شد (002/0P=). همچنین در زیرگروه افراد با سطح سرمی طبیعی ویتامینD، میانگین تغییرات بین گروهی سطح ویتامینD در دو گروه دریافت کننده روغن غنی شده و مکمل نسبت به گروه کنترل معنی‌دار شد (001/0P<). در مقابل، تفاوت معنی‌داری در سطوح سرمی پروفایل چربی در بین سه گروه مورد مطالعه دیده نشد. نتیجه گیری: مصرف روزانه روغن کانولای غنی شده با ویتامینD می‌تواند در حفظ سطح سرمی ویتامین D در محدوده طبیعی در جمعیت مؤثر باشد و هیچ تأثیر مفید یا مضری بر سطوح سرمی پروفایل چربی خون ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامینD، غنی سازی، چربی خون

عنوان انگلیسی Effects of Vitamin D Fortified Canola Oil on Vitamin D and Lipid Profiles in Healthy Adults: A Double-Blind Randomized Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Improvement of vitamin D status can lead to cardiovascular health. Therefore, the objective of this study was to investigate effects of daily consumption of fortified canola oil with 1000 IU of vitamin D on serum concentrations of 25-hydroxy cholecalciferol and lipid profile of adults in Shiraz, Iran.  Materials and Methods: In this double-blind randomized trial, a total of 99 adults were randomly categorized to three groups of a) fortified oil (received 25 g of canola oil fortified with 1000 IU vitamin D and placebo daily), b) supplement (received 25 g of plain oil and 1000 IU of vitamin D supplement daily), and c) control (received 25 g of plain oil and placebo daily). Dietary intakes, anthropometric indices, serum concentrations of vitamin D and lipid profiles were assessed at the baseline and after 12 weeks. Results: Daily vitamin D supplementation significantly increased serum vitamin D concentration, compared to control group (p = 0.002). In participants with normal vitamin D status, vitamin D levels significantly increased in fortified oil and supplement groups, compared to control group (p < 0.001). In contrast, no significant differences were seen in lipid profile concentrations within the three groups. Conclusion: Consumption of vitamin D fortified canola oil is effective in maintaining vitamin D concentrations in people with normal vitamin D status with no beneficial or detrimental effects on lipid profiles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Vitamin D, Fortification, Lipid profile

نویسندگان مقاله نگار قاسمی فرد | N Ghasemifard
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز

نسرین نسیمی | N Nasimi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز

زهرا حسن زاده رستمی | Z Hassanzadeh-Rostami
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز

اعظم عباسی | A Abbasi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز

شیوا فقیه | Sh Faghih
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3530-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-2457151.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات