این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
بررسی اثر مصرف روغن کانولای غنی شده با ویتامین دی بر وضعیت ویتامین دی و چربیهای خون در بزرگسالان سالم: مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: بهبود وضعیت ویتامین D میتواند منجر به ارتقای سطح سلامت قلب و عروق شود. از این رو هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مصرف روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامین D بر سطوح سرمی 25-هیدروکسی کوله کلسیفرول و پروفایلهای چربی در بزرگسالان شهر شیراز میباشد. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور، مجموعا 99 بزرگسال به صورت تصادفی در یکی از سه گروه تقسیم بندی شدند: (1) دریافت کننده روغن کانولای غنی شده با ویتامینD (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامینD)، (2) دریافتکننده مکمل ویتامینD (روزانه یک مکمل IU1000 ویتامینD+ 25گرم روغن کانولا)، و (3)کنترل (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولا). دریافتهای غذایی، شاخصهای تنسنجی و سطوح سرمی ویتامین D و پروفایلهای چربی شرکتکنندگان در ابتدا و پس از 12 هفته اندازهگیری شد. یافتهها: مصرف روزانه مکمل باعث افزایش معنیدار در سطح سرمی ویتامین D در مقایسه با گروه کنترل شد (002/0P=). همچنین در زیرگروه افراد با سطح سرمی طبیعی ویتامینD، میانگین تغییرات بین گروهی سطح ویتامینD در دو گروه دریافت کننده روغن غنی شده و مکمل نسبت به گروه کنترل معنیدار شد (001/0P<). در مقابل، تفاوت معنیداری در سطوح سرمی پروفایل چربی در بین سه گروه مورد مطالعه دیده نشد. نتیجه گیری: مصرف روزانه روغن کانولای غنی شده با ویتامینD میتواند در حفظ سطح سرمی ویتامین D در محدوده طبیعی در جمعیت مؤثر باشد و هیچ تأثیر مفید یا مضری بر سطوح سرمی پروفایل چربی خون ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامینD، غنی سازی، چربی خون
عنوان انگلیسی
Effects of Vitamin D Fortified Canola Oil on Vitamin D and Lipid Profiles in Healthy Adults: A Double-Blind Randomized Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Improvement of vitamin D status can lead to cardiovascular health. Therefore, the objective of this study was to investigate effects of daily consumption of fortified canola oil with 1000 IU of vitamin D on serum concentrations of 25-hydroxy cholecalciferol and lipid profile of adults in Shiraz, Iran. Materials and Methods: In this double-blind randomized trial, a total of 99 adults were randomly categorized to three groups of a) fortified oil (received 25 g of canola oil fortified with 1000 IU vitamin D and placebo daily), b) supplement (received 25 g of plain oil and 1000 IU of vitamin D supplement daily), and c) control (received 25 g of plain oil and placebo daily). Dietary intakes, anthropometric indices, serum concentrations of vitamin D and lipid profiles were assessed at the baseline and after 12 weeks. Results: Daily vitamin D supplementation significantly increased serum vitamin D concentration, compared to control group (p = 0.002). In participants with normal vitamin D status, vitamin D levels significantly increased in fortified oil and supplement groups, compared to control group (p < 0.001). In contrast, no significant differences were seen in lipid profile concentrations within the three groups. Conclusion: Consumption of vitamin D fortified canola oil is effective in maintaining vitamin D concentrations in people with normal vitamin D status with no beneficial or detrimental effects on lipid profiles.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vitamin D, Fortification, Lipid profile
نویسندگان مقاله
نگار قاسمی فرد | N Ghasemifard
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نسرین نسیمی | N Nasimi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
زهرا حسن زاده رستمی | Z Hassanzadeh-Rostami
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
اعظم عباسی | A Abbasi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
شیوا فقیه | Sh Faghih
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3530-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-2457151.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات