این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۳۳-۴۳
عنوان فارسی
مقایسه اثر مکمل روزانه ۱۰۰۰ و ماهانه ۵۰۰۰۰ واحدی ویتامین D بر سطح ۲۵-هیدروکسی ویتامین D سرم دانشجویان، کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کمبود ویتامین D یکی از مشکلات عمده سلامت در جهان و کشور ماست. این مطالعه برای مقایسه اثرات مکمل ماهانه 50000 واحد با مکمل روزانه 1000 واحد ویتامین D بر سطح سرمی 25-هیدروکسی ویتامین D (25(OH)D) انجام شد. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی سه سو کور 90 نفر دانشجو با سطح 25(OH)D زیر 30 نانوگرم در میلیلیتر به سه گروه 30 نفری دریافت کننده ویتامین D3 در دوز 50000 واحد در ماه، دوز 1000 واحد در روز، و دارونما تقسیم شدند. مداخله 12 هفته به طول انجامید و در ابتدا و انتهای آن سطح سرمی 25(OH)D، کلسیم، فسفر، و پاراتورمون، وزن، دور کمر و فشار خون اندازهگیری شد. یافتهها: در پایان مطالعه سطح 25(OH)D در کلیه گروهها به طور معنیداری افزایش یافته بود. این افزایش در گروه 50000 واحد بیشتر از گروه 1000 واحد (6/8±0/27 در مقابل 7/9±2/21 نانوگرم در میلیلیتر) (01/0=P) و در گروه 1000 واحد بیش از گروه دارونما بود (7/9±2/21 در مقابل 7/11±0/14 نانوگرم در میلیلیتر) (04/0=P). پاراتورمون در هر سه گروه کاهش معنیدار داشت اما تغییر بین گروهها معنیدار نبود. تغییرات بین گروهی کلسیم، فسفر، وزن، دور کمر، و فشار خون معنیدار نبود. مقایسه تغییرات ایجاد شده به ازای 100 واحد ویتامین D دریافتی تفاوتی بین دو گروه دریافت کننده مکمل در سطح 25(OH)D نشان نداد اما کاهش پاراتورمون در گروه 1000 واحد بیشتر از گروه 50000 واحد بود (2/4±7/2- در مقابل 1/2±3/1- پیکوگرم در میلیلیتر) (01/0=P). نتیجه گیری: هر دو مکمل ماهانه و روزانه باعث بهبود سطح 25(OH)D سرم شدند اما بر مبنای 100 واحد ویتامین D دریافتی، مکمل روزانه موجب کاهش بیشتر پاراتورمون شد و از این رو ممکن است مکمل روزانه تأثیرات مثبت بیشتری نسبت به مکمل ماهانه داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامین D، کمبود ویتامین D، هورمون پاراتیروئید، مکمل غذایی
عنوان انگلیسی
Comparing Effects of 1000 IU/day and 50000 IU/Month of Vitamin D Supplementation on 25-Hydroxy Vitamin D Levels of College Students: A Triple-Blind Randomized Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Vitamin D deficiency is a major health concern in the world countries such as Iran. This study was carried out to compare effects of vitamin D supplements in doses of 50000 IU/month and 1000 IU/day on serum 25-hydroxy vitamin D (25(OH)D). Materials and Methods: In this triple-blind randomized controlled trial, 90 college students with serum 25(OH)D levels < 30 ng/ml were divided into three major groups of 30 to receive vitamin D3 supplements of either 50000 IU/month and 1000 IU/day or placebos. Intervention was carried out for 12 weeks. Levels of serum 25(OH)D, calcium, phosphorus and parathyroid hormone were assessed as well as weight, waist circumference and blood pressure at the baseline and end of the intervention. Results: At the end of study, levels of 25(OH)D increased in all groups. This increase was higher in 50000 IU group, compared to 1000 IU group (27.0 ±8.6 instead of 21.2 ng/ml ±9.7, p = 0.01) and in 1000 IU group, compared to placebo group (21.2 ±9.7 instead of 14.0 ng/ml ±11.7, p = 0.04). Parathyroid hormone significantly decreased in all groups with no significant differences between the groups. Intra-group changes were not statistically significant for calcium, phosphorus, weight, waist circumference and blood pressure. Comparison of changes based on 100 IU supplement intake did not show significant differences in 25(OH)D levels between the two supplemental groups. However, decrease of parathyroid hormone was greater in 1000 IU group, compared to 50000 IU group (-2.7 ±4.2 instead of -1.3 pg/ml ±2.1, p = 0.01). Conclusion: Monthly and daily supplements improved 25(OH)D levels. Based on 100 IU supplement intake, daily supplements caused further decreased parathyroid hormone, which suggested that daily supplementation might include more benefits than monthly supplementaion.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی کهن مو | A Kohanmoo
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سارا رنجبر | S Ranjbar
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
فائزه قنبری | F Ghanbari
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دریا خسروی نیا | D Khosravinia
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
معصومه اخلاقی | M Akhlaghi
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-527-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-2457154.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات