این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۹۵-۱۰۰
عنوان فارسی
صحهگذاری میزان کمی گوشت قرمز ادعا شده در برچسب انواع کباب لقمه صنعتی با استفاده از آنالیز دادههای طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روشهای کمومتریکس
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کباب لقمه یکی از پرطرفدارترین انواع فرآوردههای گوشتی میباشد. ارزیابی کمی گوشت قرمز به عنوان مهمترین فاکتور در صحهگذاری این فرآورده بسیار حائز اهمیت است. روشهای دیگر شناسایی تقلبات فرآوردههای گوشتی کارایی لازم برای ارزیابی کمی گوشت قرمز در فرآورده نهایی را ندارند. هدف این مطالعه بررسی اصالت سنجی میزان کمی گوشت قرمز با استفاده از روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) به همراه تکنیکهای کمومتریکس در کباب لقمه میباشد. مواد و روشها: نمونههای کباب لقمه صنعتی حاوی 70 و 90 درصد گوشت قرمز از سه نام تجاری متفاوت از سطح عرضه خریداری و نمونههای فرموله استاندارد درکارخانه فرآورده گوشتی تهیه شدند (مجموعاً 36 نمونه). تمام نمونهها به صورت منجمد به آزمایشگاه منتقل گردید. دادههای FTIR با استفاده از روشهای کمومتریکس PCA، PLS-DA و SIMCA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: نتایج روش MLR (Multiple Linear Regression) و نیز روشهای کمومتریکس با ضریب تعیین بالا (9999/0= R2) نشان داد که محتوای 67 درصد از نمونههای کباب لقمه صنعتی با میزان گوشت قرمز ادعا شده در برچسب نامنطبق بودند. نتیجه گیری: آنالیز دادههای طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با روشهای کمومتریکس برای صحهگذاری میزان کمی گوشت قرمز در کباب لقمه روش مناسبی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Authentication of Red Meat Quantities Reported on Labels of the Industrial Kebab Loghmeh Using Analysis of Fourier Transform Infrared Data and Chemometric Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Kebab loghmeh is one of the most popular meat products in Iran. Quantitative assessment of the red meats is critical as the most important factor in authentication of this meat product. Other methods of adulteration tracing do not include enough efficiency to quantitatively assess quantities of the red meats in final products. Therefore, the objective of the current study was to quantitatively assess red meats in Kebab loghmeh samples using Fourier transform infrared (FTIR) method and chemometric methods. Materials & Methods: Samples of industrial Kebab loghmeh containing 70 and 90% of red meats from three various brands were purchased from the local markets and standard formula samples were prepared in meat product factories (total sample number of 36). All samples were transferred to the laboratory under cold conditions. Data from FTIR were analyzed using PCA, PLS-DA and SIMCA methods as chemometric methods. Results: Results of multiple linear regression and chemometric methods with high determination coefficient (R2 = 0.9999) showed that 67% of the samples did not included information provided on the labels. Conclusion: Analysis of FTIR data using chemometric methods is appropriate for the quantification of red meats in kebab loghmeh samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه غضنفری | M Ghazanfari
Department Of Hygiene, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت دانشکده تخصصی و علوم پایه دامپزشکی،علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران
عباسعلی مطلبی | A Motallebi
Department Of Hygiene, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت دانشکده تخصصی و علوم پایه دامپزشکی،علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران
هدایت حسینی | H Hosseini
Department of Food Science and Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute (NNFTRI) and Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, No. 7, Shahid Farahzadi Blvd., Shahid Hafezi St. (Western Arghavan), Ghods Town, Tehran, Iran
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - تهران، شهرک قدس( غرب )، بلوار شهید فرحزادی، خیابان شهید حافظی
نوردهر رکنی | N Rokni
Department Of Hygiene, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت دانشکده تخصصی و علوم پایه دامپزشکی،علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3368-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات