این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش در پزشکی
، جلد ۴۴، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر پروبیوتیک لاکتوفم بر روی کنترل قند، پروفایل لیپید و عوارض بارداری در زنان مبتلا به دیابت بارداری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:دیابت بارداری (Gestational Diabetes Mellitus) از اختلالاترایج در بارداری می باشد که بهبود وضعیت متابولیک وکاهش عوارض بارداری در آن اهمیت بسزایی دارد . در این زمینه پروبیوتیک ها به تازگی مورد توجه قرار گرفته اند ولی یافته های کمی وجود دارد، لذا ما به بررسیاثر پروبیوتیک بر روی کنترل قند، بهبود پروفایل لیپید و نتایج بارداری در بیماران مبتلابه دیابت بارداری پرداختیم. مواد وروشها: در این مطالعه ی کار آزمایی بالینی ، 120 بیمار مبتلا به دیابت بارداری تحت رژیم درمانی، بررسی شدند.. بیماران به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 60 نفر)پروبیوتیک و کنترل تقسیم شدند ،مشاوره تغذیه انجام شد و به مدت 6 هفته تحت درمان قرار گرفتند. ویژگی های بیوگرافیک(سن، سن بارداری، تعداد بارداری،BMI) بررسی و سطح سرمی FBS، TG، Total cholesterol ، LDL و HDL قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.همچنین وزن موقع تولد، نمره ی آپگار ، نیاز بهشروع انسولین و عوارض بارداری در کلیه بیماران بررسی شد. نتایج با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج: بیماران دو گروه از نظر معیار های بیوگرافیک همسان بودند، و تمامی بیماران در ابتدای سه ماه ی دوم بارداری قرار داشتند. در گروه تحت پروبیوتیک FBS کاهش معنا داری داشت((P=0/01، و نسبت به گروه کنترل نیاز به شروع انسولین به طور معنا داری کمتر بود (P=0/026). در هر دو گروه افزایش لیپید ها را داشتیم که در گروه کنترل افزایش LDL(P=0/01) و در گروه پروبیوتیک افزایش HDL(P=0/01) معنی دار بود.وزن موقع تولد(P=0/001) و عوارض باداری P=0/028)) در گروه تحت پروبیوتیک به طور معنی داری کمتر بود. نتیجه گیری:استفاده از پروبیوتیک ها در GDM منجر به کنترل بهتر قند،کاهش نیازبه انسولین و کنترل بهتر سطح لیپید می شود. همچنین عوارض بارداری در مصرف پروبیوتیک کاهش می یابد. برای تایید نتایج این مطالعه و به دست آوردن الگوی مصرفی مناسب پروبیوتیک ها انجام مطالعات وسیعتر پیشنهاد می شود. کلید واژه ها: لاکتوفم، دیابت بارداری، پروفایل لیپید
کلیدواژههای فارسی مقاله
لاکتوفم، دیابت بارداری، پروفایل لیپید
عنوان انگلیسی
Impact of probiotic supplement (LactoFem) on Glycemic Control, Lipid profile and pregnancy out comes in women with Gestational Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله
Background: gestational diabetes mellitus (GDM) is one of the common metabolic diseases among pregnants that needs delicate monitoring and control to improve the metabolic condition and reduce pregnancy complications. Despite scarce data on the effect of probiotic supplementation on glycemic control and serum lipids concentrations in women with GDM, probioticsupplements and their effect on pregnancy outcome has become the center of focus in research. We aim to determine the impact of probiotic supplementation on glycemic control, lipid profiles, pregnancy, and infancy outcomes in GDM patients. Method: in this clinical trial study, 120 GDM patients underwent a specific diet. Patients are divided into two separate groups to receive either probiotic supplements (N=60) or a matching placebo (n=60). Through the study group, nutrition counseling performed and the patients received treatment for 6 weeks. Demographic characteristics (age of participants, gestational age, gravidity, and BMI) evaluated and serum levels of fasting blood sugar (FBS), Triglyceride, Total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol examined before and after the intervention, respectively. Besides, Weight of newborn infants, Apgar scores, the requirement of using insulin among pregnants, and pregnancy outcomes examined carefully. SPSS version 20 (SPSS Inc., Chicago, IL, USA) software was used for statistical analysis. Results: there were no significant differences in demographic characteristics criteria between the two groups. All the participants were in the early second trimester period. After 6 weeks of intervention, probiotic supplementation resulted in a significant decrease in FBS (p=0.01) and the requirement for insulin administration was significantly lower in comparison with the control group (P=0.026). In addition, we observed elevated lipid profiles in both groups. A significant rise in serum HDL (P=0.01) was seen following supplementation with the probiotics and a significantly elevated serum level of LDL was seen in the control group (P=0.01). In the group with the probiotic supplementation diet, the weight of newborn infants (P=0.001) and pregnancy complications (P=0.028) were also significantly lower in comparison with the control group. Conclusion: the result of our study demonstrated that using probiotic supplements in women with GDM had beneficial effects on glycemic control, reduce the requirement of insulin treatment, serum LDL cholesterol concentration, serum HDL cholesterol concentration, and less adverse pregnancy and infancy outcomes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عصمت باروتی | Esmat Barouti
سارا نعمتی | Sara Nemati
نشانی اینترنتی
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3714-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
زنان وزایمان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات