این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۲۳، شماره ۲، صفحات ۱۲۹-۱۴۲
عنوان فارسی
الگوهای غذایی غالب در زنان شهری و روستایی شهرستان دشتستان (استان بوشهر) در سال ۱۳۹۶
چکیده فارسی مقاله
زمینه: الگوی غذایی یک جمعیت منعکس کننده ترجیحات و عادات غذایی و وضعیت اقتصادی اجتماعی و جمعیتی نظیر قومیت و محل سکونت است. تاکنون مطالعات مختلفی در ایران به بررسی الگوهای غذایی در جمعیتهای مختلف پرداختهاند ولی اطلاعات راجع به الگوهای غذایی در روستاها در مقایسه به شهرها محدود است. هدف این مطالعه، تعیین الگوهای غذایی غالب و مقایسه امتیاز این الگوها در زنان شهری و روستایی شهرستان دشتستان (استان بوشهر) بود. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 302 زن (168 شهری و 134 روستایی) 20 تا 59 ساله ساکن شهرستان دشتستان به روش نمونهگیری چند مرحلهای (خوشهای طبقهبندی شده) انتخاب شدند. دریافتهای غذایی معمول افراد در طول یکسال گذشته با استفاده از پرسشنامه نیمه کمّی بسامد خوراک حاوی 166 قلم غذایی که روایی صوری آن برای جامعه مورد مطالعه بررسی و تأیید شده بود، به دست آمد. جهت شناسایی الگوهای غذایی غالب از روش تحلیل عاملی استفاده شد. تحلیل من ویتنی برای مقایسه امتیاز الگوهای استخراج شده در زنان شهری و روستایی به کار برده شد. یافتهها: سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: "الگوی غذایی سالم"، "الگوی غذایی غربی" و "الگوی غذایی سنتی". امتیاز الگوی غذایی غربی در زنان شهری بهطور معنیداری بیشتر از زنان روستایی بود (05/0>P). امتیاز سایر الگوها تفاوت معنیداری بین مناطق شهری و روستایی نداشت. نتیجهگیری: یافتههای مطالعه نشان داد که با وجود اینکه شهرستان دشتستان به عنوان یک کلانشهر نمیباشد میزان تبعیت از الگوی غذایی غربی در زنان شهری قابل توجه است که نشاندهنده ضرورت اتخاذ برنامههای آموزشی برای ارتقاء وضعیت تغذیه درجامعه مورد مطالعه میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوی غذایی غالب، زنان، شهرستان دشتستان، شهر، روستا
عنوان انگلیسی
Major Dietary Patterns of Women Living in Urban and Rural Areas of Dashtestan County (Bushehr Province), 2017
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The pattern of dietary intake reflects the preferences and dietary habits of individuals and their socio-economic and demographic status such as ethnicity and place of residence. So far, various studies have examined the dietary patterns of different populations in Iran, but the information on eating patterns of rural areas is limited in comparison with urban regions. The aim of this study was to identify major dietary patterns and to compare the scores of these patterns in women living in urban and rural areas of Dashtestan County, (Bushehr province), 2017. Materials and Methods: In this cross-sectional study, 302 women (168 urban and 134 rural) aged 20_59 years old living in Dashtestan county were sampled with multistage sampling method (stratified cluster sampling). Dietary intake was assessed by filling the standard semi-quantitative food frequency questionnaire in face-to-face interviews. Factor analysis method was used for identifying major dietary patterns. The Mann-Whitney analysis was used to compare the extracted pattern scores in urban and rural women. Results: Three major dietary patterns were extracted: Healthy, western and traditional. The score of western pattern was significantly higher in urban women (p< 0.05). The score of other patterns was not significantly different between urban and rural areas. Conclusion: The findings of this study showed that although Dashtestan county is not a metropolitan area, the rate of compliance with the western food pattern is notable in urban women. Educational programs should be adopted for promoting nutritional status of the study population.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
dietary patterns, women, urban, rural, Dashtestan.
نویسندگان مقاله
آرزو رضازاده | Arezoo Rezazadeh
Department of community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, school of Ntrition Sciences and Food Technology, Shahid Behehshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران
راضیه حسنپور | Razeah Hassanpour
Department of community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, school of Ntrition Sciences and Food Technology, Shahid Behehshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران
بهرام رشیدخانی | Bahram Rashidkhani
Department of community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, school of Ntrition Sciences and Food Technology, Shahid Behehshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-296-20&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/35/article-35-2464112.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات