این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۳۰، شماره ۲، صفحات ۱۲۸-۱۳۳

عنوان فارسی تاثیر استخراج اسانس توسط امواج مایکروویو بر روی ترکیبات و قدرت آنتی اکسیدانی اسانس‌های آویشن شیرازی و درخت میخک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: یکی از عمده­ترین روش­های استخراج اسانس­ها روش تقطیر با آب (hydrodistillation) است که گرچه بسیار متداول است، ولی زمان انجام آن طولانی است. استفاده از امواج مایکروویو به جای حرارت مستقیم (microwave assisted hydrodistillation) می تواند این روند را کوتاه نماید. در این تحقیق، تاثیر امواج مایکروویو (در مقایسه با حرارت مستقیم) بر روی ترکیبات اسانس­های  آویشن شیرازی و درخت میخک و قدرت آنتی اکسیدانی آنها در مهار رادیکال­های آزاد ارزیابی شد. روش بررسی: در این تحقیق،اسانس گیری با روش تقطیر یکبار با کمک حرارت مستقیم و یکبار با استفاده از امواج مایکروویو صورت گرفت. قدرت آنتی اکسیدانی  اسانس­های حاصله پس از آنالیزآنها توسط کروماتوگرافی گازی - طیف سنج جرمی، با روش DPPH اندازه گیری شد.  یافته­ها: امواج مایکروویو ضمن کاهش برخی از اجزای اسانس­ها (تیمول در آویشن شیرازی و اوژنول در درخت میخک) قدرت آنتی اکسیدانی آنها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش داد. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصله، ضروری است قبل از استفاده از امواج مایکروویو جهت استخراج اسانس­ها در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، آنها از لحاظ کیفی مورد ارزیابی قرار گیرند. گرچه برای تایید تاثیر امواج مایکروویو بر روی اسانس­های گیاهی لازم است مطالعه بر روی تعداد بیشتری نمونه گیاهی انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، تقطیر، مایکروویو، آنتی اکسیدان

عنوان انگلیسی The effect of microwaves on constituents and antioxidant power of essential oils of Zataria multiflora and Syzygium aromaticum
چکیده انگلیسی مقاله Background: Hydrodistillation is a current method to extract plant essential oils which is time consuming. It has been proposed that use of microwaves instead of direct heat could decrease the time of distillation. In this study, the effect of microwaves on chemical profile and antioxidant activity of Zatariam multiflora and Syzygium aromaticum essential oils in comparison to current hydrodistillation method was evaluated. Materials and methods: In this study, Zataria multiflora and Syzygium aromaticum essential oils were extracted by hydrodistillation and microwave assisted hydrodistillation method. Chemical profile of essential oils were determined by GC MASS. Their antioxidant activity in inhibition of free radicals were evaluated by DPPH method. Results: Microwave decreased the amount of thymol and eugenol in Zataria multiflora and Syzygium aromaticum essential oils respectively. Also, the antioxidant activity of essential oils extracted by microwaves decreased in comparison to current hydrodistillation method. Conclusion: According to the results, it is necessary to evaluate the quality of essential oils before using microwaves to extract essential oils in the food, pharmaceutical and cosmetic industries. However, in order to confirm the effect of microwave waves on plant essential oils, study on more plant samples is essential.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Essential oil, Distillation, Microwave, Antioxidant

نویسندگان مقاله زهرا منصوراسمعیلی | Zahra Mansor Esmaeili
MSc Student of Chemistry of Essential Oil Technology, Department of Chemistry of Essential Oil Technology, Faculty of Medicinal Chemistry, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad university, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناس ارشد، گروه شیمی و فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران

سعید محمدی معتمد | Saeed Mohammadi Motamed
Assistant Professor, Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهناز قمی | Mahnaz Qomi
Assistant Professor, Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکدهِ داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://tmuj.iautmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-606&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/49/article-49-2464298.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده شیمی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات