این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم زیستی ورزشی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱۷-۳۰

عنوان فارسی بررسی تأثیر غوطه‌وری در آب سرد و تکرار فعالیت سرعتی بر شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی در مردان تمرین‌کرده
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعۀ حاضر بررسی میزان تغییرات برخی شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی مانند سوپراکساید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و هیدروژن پراکساید ( H2O2)، پس از فعالیت سرعتی تکراری و پس از آن غوطه‌وری در آب سرد (CWI) بود. به این منظور 20ورزشکار تمرین‌کرده، با میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی 9/2 ±9/52 میلی‌لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در دقیقه، میانگین سن 2/2±9/21 سال، قد 4/5±2/174 سانتی­متر و وزن 4/4±68 کیلوگرم برای شرکت در این پژوهش انتخاب شدند. پس از انجام فعالیت سرعتی تکراری،10نفر از آزمودنی‌ها داخل آب سرد با دمای 14 درجۀ سانتی‌گراد قرار گرفتند و 10نفر دیگر در دمای اتاق به شکل غیرفعال روی صندلی نشستند. خون‌گیری نیز قبل و پس از انجام فعالیت سرعتی و همچنین پس از ریکاوری در آب سرد و نیز 24 ساعت پس از آخرین خون‌گیری انجام گرفت. نتایج نشان داد 24 ساعت پس از فعالیت سرعتی تکراری، عوامل آنزیمی SOD، CAT و GPX به حالت اولیۀ خود بازگشتند، ولی تفاوت معناداری بین گروه آب سرد و گروه کنترل وجود نداشت. اگرچه میزان تغییرات عوامل آنزیمی آنتی‌اکسیدانی پس از فعالیت ورزشی سرعتی تکراری شدید بالا بود، ولی غوطه‌وری در آب سرد تأثیری بر بازگشت به حالت اولیه این عوامل نداشت
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان، ریکاوری، فعالیت سرعتی،

عنوان انگلیسی The effect of cold water immersion and repeated sprint activities on antioxidant factors in trained men
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to measure the changes in superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT) glutathione peroxidase (GPX) and Hydrogen peroxide (H2O2), after repeated-sprint activity (RSA) and subsequent cold water immersion (CWI). Twenty trained athletes with maximal oxygen uptake (VO2max) 52.9±2.9 ml.kg-1.min-1, age 21.9±2.2 yrs, height 174.2±5.4 cm, and weight 68±4.4 kg were assigned to take part in this study. After performing repeated-sprint activity, 10 participants immersed in cold water (14°c) and 10 participants passively sat on a chair at room temperature. Blood sampling was performed before and after RSA, after CWI or passive rest and after 24 h. The results showed that antioxidant levels returned to baseline levels after 24 h, nevertheless; there was no significant difference between CWI and Control groups. In conclusion, although the levels of enzymatic antioxidants were significantly higher after RSA, CWI did not have any effect on returning to baseline levels after 24h.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سارا فرج نیا |
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تهران .تهران.ایران

محمدرضا کردی |
. دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تهران.تهران.ایران

فاطمه شب خیز |
. دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تهران.تهران .ایران


نشانی اینترنتی https://jsb.ut.ac.ir/article_76778_bfc68bc92c615957f5301b17b95d5ffe.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/961/article-961-2468011.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات