این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۹۵-۲۰۳

عنوان فارسی بررسی کفایت رژیم غذایی با استفاده از شاخص تغذیه سالم ۲۰۰۵ در دانش‌آموزان ۱۳ تا ۱۷ ساله شهر اصفهان در سال ۱۳۹۳
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تغذیه مناسب در دوران نوجوانی، علاوه بر تأمین نیازهای تغذیه‌ای بدن به منظور رشد جسمانی و شناختی، در سلامت آینده فرد و جلوگیری از ایجاد چاقی در بزرگسالی مؤثر است. پژوهش حاضر برای اولین بار در ایران، با هدف تعیین کفایت رژیم غذایی با استفاده از شاخص تغذیه سالم 2005 (2005-Healthy Eating Index یا HEI) در دانش‌آموزان 13 تا 17 ساله شهر اصفهان در سال 1393 انجام شد.روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود و به صورت مقطعی انجام گرفت. داده‌های مربوط به وضعیت تغذیه با استفاده از ثبت سه روزه خوراک جمع‌آوری گردید. جهت اندازه‌گیری فعالیت بدنی نیز از پرسش‌نامه استاندارد معتبر استفاده شد. دریافت‌های غذایی، انرژی روزانه و مواد مغذی نیز به وسیله برنامه Nutritionist ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های ANOVA و Multiple linear regression در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: میانگین امتیاز HEI در نوجوانان، 67/72 به دست آمد که وضعیت مطلوبی را نشان نداد. ارتباط معنی‌داری بین متغیرهای شغل مادر و میزان کالری دریافتی با امتیاز HEI مشاهده شد (05/0 > P).نتیجه‌گیری: کیفیت رژیم غذایی بیشتر نوجوانان نیازمند تغییر و اصلاح می‌باشد. بنابراین، جهت بهبود کیفیت رژیم غذایی آن‌ها، به روش‌هایی نیاز است که عادات غذایی نوجوانان را اصلاح نماید و از آن جمله می‌توان به برنامه‌های آموزشی و تبلیغات اشاره نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluating Diet Adequacy Using Healthy Eating Index-2005 in 13-17-Year-Old Students in Isfahan, Iran, in 2014
چکیده انگلیسی مقاله Background: In addition to providing nutritional needs of the body for the purpose of physical and cognitive development, proper nutrition during adolescence is effective in protecting the person’s future health and preventing obesity in adulthood. The present study was conducted for the first time in Iran with the aim of determining the adequacy of diet using the Healthy Eating Index (HEI)-2005 in 13-17-year-old students in Isfahan, Iran, in 2014.Methods: This descriptive-analytical study was conducted on a cross-sectional basis. Data related to nutritional status of participants was collected using a three-day food record. A valid standard questionnaire was used to measure physical activity. Dietary intake, daily energy, and nutrients were recorded using Nutritionist software. Data were analyzed using analysis of variance (ANOVA) and multiple linear regression via SPSS software.Findings: The mean score of HEI in adolescents was obtained 72.67 which was not favorable. There was a significant association between the two variables of mother's job and calorie intake with the score of HEI (P < 0.05).Conclusion: The diet quality of the most adolescents needs change and modification. Therefore, in order to improve the quality of their diet, some methods are needed to modify the nutritional habits of adolescents, including educational programs and advertisements.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله خدیجه یعقوبلو |
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

لیلا آزادبخت |
استاد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مژگان نوریان |
استادیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

بهزاد مهکی |
دانشیار، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/3309
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469150.pdf
کد مقاله (doi) 10.22122/jhsr.v14i2.3309
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات