این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۵۱۳-۵۲۵
عنوان فارسی
ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در بزرگسالان ایرانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: این مطالعه مقطعی به ارزیابی ارتباط بین مصرف غذاهای ادویهدار و سوءهاضمه عملکردی در گروهی از بزرگسالان ایرانی پرداخته است.روشها: در این مطالعه 4763 فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی مصرف غذاهای ادویهدار، از یک پرسشنامه ثبت عادات غذایی استفاده شد. همچنین برای ارزیابی مشکلات گوارشی از پرسشنامهی اصلاح شده Rome III که اعتبار آن قبلا مورد سنجش قرار گرفته بود، استفاده شد.یافتهها: مصرف مکرر غذاهای ادویهدار با شانس بیشتر ابتلا به سوءهاضمه عملکردی مرتبط بود (OR: 1.64; 95% CI: 1.09-2.49). این ارتباط حتی پس از تعدیل عادات غذایی و شاخص تودهی بدنی معنیدار بود (OR: 1.66; 95% CI: 1.00-2.78). ارتباط مثبت معنیداری بین مصرف غذاهای ادویهدار با سنگینی پس از صرف غذا (OR: 1.76; 95% CI: 1.29-2.40) و سوزش سر دل (OR: 1.78; 95% CI: 1.30-2.44) دیده شد. ارتباط معنیداری بین مصرف مکرر غذاهای ادویهدار و سیری زودرس مشاهده نشد.نتیجهگیری: مصرف بالای غذاهای ادویهدار ارتباط مستقیم معنیداری با ابتلا به سوءهاضمه عملکردی، سنگینی پس ازصرف غذا وسوزش سردل داشت. واژههای کلیدی: غذاهای ادویهدار، سوءهاضمه عملکردی، سنگینی پس از صرف غذا، سیری زودرس
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The relationship between spicy food intake and functional dyspepsia among Iranian adults
چکیده انگلیسی مقاله
Background: This cross-sectional study was undertaken to assess the association between spicy foods consumption and functional dyspepsia (FD) in a large population of Iranian adults.Methods: In this cross-sectional study, we assessed spicy foods consumption of 4763 Iranian adults by the use of a dietary habit questionnaire. A modified validated version of the Rome III questionnaire for assessment of gastrointestinal health was applied. Findings: Frequent consumption of spicy foods was associated with greater odds (OR: 1.64; 95% CI: 1.09-2.49) of having FD. This relationship was significant even after adjustment of diet-related practices and BMI (OR: 1.66; 95% CI: 1.00-2.78). There was a significant positive association between spicy foods consumption with postprandial fullness (OR: 1.76; 95% CI: 1.29-2.40) and epigastric pain (OR: 1.78; 95% CI: 1.30-2.44). However, no significant relationship was observed between frequent spicy food consumption and early satiation.Conclusion: High consumption of spicy foods was associated with greater odds of FD, frequent postprandial fullness and epigastric pain. Key Words: Spicy Foods, Functional Dyspepsia, Postprandial Fullness, Early Satiation, Epigastric Pain
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اميد صادقي |
دانشجوي کارشناسي ارشد تغذيه، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
پروانه صانعي |
دانشجوي دکتراي علوم تغذيه، کميته پژوهش هاي دانشجويان دانشکده، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
آوات فيضي |
دانشيار، گروه آمار و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
عمار حسنزاده |
پزشک عمومي، مرکز تحقيقات کاربردي گوارش، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
احمد اسماعيلزاده |
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
پيمان اديبي |
استاد، مرکز تحقيقات کاربردي گوارش، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1905
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469371.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات