این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۳۱۷-۳۲۶
عنوان فارسی
غلظت ویتامین D سرم با شاخصهای سندرم متابولیک در زنان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مقدمه: برخی مطالعات مقطعی ارتباط کمبود ویتامین D با اجزای سندرم متابولیک را نشان دادهاند، اما یافتههای فعلی کاملاً با یکدیگر هماهنگ نیستند. با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در ایران، مطالعه حاضر در راستای این هدف طراحی گردید.روشها: 156 زن بالای 30 سال مبتلا به سندرم متابولیک به روش نمونهگیری تصادفی متوالی وارد مطالعه شدند. غلظت 25 هیدروکسی ویتامین D سرم [25(OH)D] و اجزای سندرم متابولیک اندازهگیری شد. سندرم متابولیک بر اساس (NCEP:ATP-III یا National Cholesterol Education Program/Adult Treatment Panel III) تعریف شد. افراد بر اساس غلظت 25(OH)D سرم به سه گروه طبقهبندی شدند.یافتهها: میانگین غلظتهای 25(OH)D سرم 8/10 ± 5/20 نانوگرم در میلیلیتر مشاهده شد. 5/54 % زنان کمبود ویتامین D، 1/23% در معرض خطر کمبود و 4/22% دارای سطوح نرمال ویتامین D بودند. بعد از تعدیل سن، BMI و فعالیت فیزیکی، آنالیز ANCOVA ارتباط آماری معکوس و معنیداری بین غلظت 25(OH)D سرم و قند خون ناشتا نشان داد (003/0P =). آنالیز MANCOVA ارتباط مستقیم و معنیداری بین غلظت 25(OH)D با سطوح HDL-C سرم نشان داد (14 0/0P = ). ارتباط دور کمر و غلظت 25(OH)D از نظر آماری معنیدار نبود. ارتباط آماری معنیداری بین غلظت 25(OH)D با سایر اجزای سندرم متابولیک مشاهده نشد.نتیجهگیری: ارتباط 25(OH)D سرم با قند خون ناشتا و HDL-C میتواند پیشگوکننده بیماریهای مزمن باشد، اما برای تعیین نقش ویتامین D با سندرم متابولیک و بیماریهای مرتبط با آن طراحی مطالعات آیندهنگر و کارآزماییهای بالینی ضروری به نظر میرسد.واژههای کلیدی: سندرم متابولیک، رژیم غذایی، ویتامین D، قند خون، پروفایل لیپیدی، زنان
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Association of Serum 25-hydroxyvitamin D concentration and Markers of Metabolic Syndrome in adult women
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Association between vitamin D deficiency and some components of metabolic syndrome was previously investigated by some cross sectional studies. Howevr, these findings are usually inconsistent. With regard to the high prevalence of vitamin D deficiency in Iran, this study was conducted to investigate the association of Serum 25-hydroxyvitamin D concentration and markers of metabolic syndrome in adult womenMethods: In this cross sectional study, 156 women aged ≥30 havig at least three criteria of the metabolic syndrome were recruited by consecutive random sampling. Serum 25(OH) D levels and the components of the metabolic syndrome were measured. Metabolic syndrome was defined according to NCEP/ATP III criteria. Subjects were grouped in three chategories according to their serum concentrations of 25(OH)D.Findings: Mean concentration of 25-hydroxyvitamin D in serum was 20.5 ± 10.8 ng/ml. 54.5% of the subjects were identified vitamin D deficient. Also, 23.1% and 22.4% were found insufficient and sufficient, respectively. After adjustment for age, BMI and physical activity, ANCOVA showed fasting blood sugar concentration was inversely associated with serum 25(OH)D(P=0.004). There was a significant correlation between HDL-C and vitamin D status (P=0.014). Waist circumference showed a relative but not statistically significant correlation with serum vitamin D concentration. Moreover, no significant association was observed between any other components of metabolic syndrome and vitamin D level across the chategorized groups.Conclusion: Based on stong association between serum 25(OH) D level with fasting blood sugar and HDL-C concentration, the former can be a predicivte parameter for chronic disease. However, to determine the role of vitamin D in metabolic syndrome and related disease, large prospective studies and clinical trials should be conducted in the future.Key Words: Metabolic Syndrome, Diet, 25-hydroxyvitamin D, Blood Glucose, Lipid Profiles, Women
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زمزم پاک نهاد |
مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
اعظم احمدي وسمه جاني |
گروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
محمد رضا مراثي |
گروه آمار و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1998
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469393.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات