این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۰-۲۰
عنوان فارسی
مروری نظاممند بر فراوانی آفلاتوکسینM۱ در شیر و سایر فرآورده های لبنی در ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: آفلاتوکسینها متابولیتهای ثانویه قارچی هستند که توسط بعضی از گونههای قارچی مانند آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس پارازیتیکوس و به ندرت آسپرژیلوس نومیوس تولید میشوند. این قارچها تقریبا در همه جا وجود دارند و در طیف وسیعی از محصولات کشاورزی مانند حبوبات، غلات، میوه خشک یافت میشوند. آفلاتوکسینها ترکیبات بسیار سمی هستند که دارای قابلیت سرطانزایی، جهشزایی، ناقصالخلقهزایی و همچنین باعث سرکوب سیستم ایمنی میشوند و ارگان هدف برای سمیت و سرطانزایی، کبد میباشد. کمیته اروپا و کدکس حداکثر مقدار مجاز آفلاتوکسین را در شیر و سایر محصولات لبنی 50 نانوگرم در لیتر تعیین کردهاند. هدف از انجام این مطالعه مرور نظاممند مطالعات انجام گرفته در کشور و بررسی نتایج آنها از حیث ایمنی شیر و فرآوردههای لبنی از نظر وجود و مقدار آفلاتوکسینM1 میباشد.روشها: جهت دریافت مقالات مرتبط، ذخایر علمی الکترونیک در کشور شامل SID و همچنین دربانکهای اطلاعاتی Medline،Science Direct ،PubMed ،Elsevier ،Scopus با استفاده از کلمات کلیدی Aflatoxin M1،pasteurized milk ،UHT milk ،Raw milk ،Yoghurt،cheese و معادل فارسی آن ها از سال 2005 تا 2013 جستجو شد که از 42 مقاله مرتبط با موضوع، 23 مقاله تحقیقاتی مورد استفاده قرار گرفت.یافتهها: آلودگی شیر و سایر فرآوردههای لبنی مورد بررسی، در اکثر مطالعات فراتر از استاندارد تعیین شده توسط کمیته غذایی کدکس و سازمان ملی استاندارد ایران (50 نانوگرم در لیتر) بوده است.نتیجهگیری: بررسی مطالعات صورت گرفته در ایران گویای این مطلب است که بیشترین توجه در میان محصولات لبنی بر شیر پاستوریزه و سپس شیر استریلیزه متمرکز بوده و بقیه محصولات سهم کمی را در مطالعات صورت گرفته، برخوردارند. در اکثر مطالعات، آلودگی بالاتر از استاندارد اتحادیه اروپا و سازمان ملی استاندارد ایران بوده است؛ بنابراین سلامت مصرفکنندگان خصوصا" کودکان در معرض خطر است. واژههای کلیدی: آفلاتوکسینM1، شیر خام، شیر پاستوریزه، شیر UHT، ماست، پنیر
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Systematic review study of Aflatoxin M1 level in milk and it's dairy products in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Aflatoxins are secondary metabolites, produced by certain strains of Aspergillus genus such as Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus and, Aspergillus nominus. These fungi occur in a broad variety of agricultural products, such as cereals, nuts, spices and dried fruit. Aflatoxins are very toxic, mutagenic, immunosuppressive, teratogenic and carcinogenic compounds. The key target organ for aflatoxins’ toxicity and carcinogenicity is liver. European :union: and Codex alimentarious commities estabilished the maximum limit of aflatoxin M1 (50 ng/kg) in raw milk.Methods: The purpose of this study was to systematically review of the studies carried out in Iran in terms of presence and the level of AFM1 contamination in milk and dairy products. National and international databases such as SID, IRANDOC, Web of Science, PubMed, Medline, Scoupus and Google scholar were searched for relevant subjects from 2005 to 2013, using AflatoxinM1, milk, Dairy products, Iran, as keywords.Finding: Fourty two relative articles were obtained. From which, 23 original papers were included in the study. In 89% of the studies exceeding levels (4-100%) of contamination from the standard limit were reprted.Conclusion: According to the results obtained in this study, pasteurized milk is the most examined dairy product for the presence of Aflatoxin M1 in Iran, followed by sterilized milk. For both cases, the study results reflect a critical AFM1 health risk, particulary (for infants and children with lower weight and higher milk intake than adults) if infants and children come in to consideration
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرزاد احمدزاده |
دانشجوي کارشناسي ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
مريم ميرلوحي |
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
فاطمه محمدحسني |
دانشجوي کارشناسي ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/2152
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469405.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات