این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۲۴، شماره ۹، صفحات ۷۰-۷۷
عنوان فارسی
بررسی و مقایسه دریافتهای غذایی و شاخصهای تنسنجی در زنان هیرسوتیسم و زنان سالم سنین باروری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: پرمویی یا هیرسوتیسم، به رشد غیرطبیعی و بیش از حد موها، با الگوی مشابه با الگوی مردانه در زنان اطلاق میگردد. این احتمال وجود دارد که دریافتهای غذایی و وزن بدن با وقوع هیرسوتیسم در ارتباط باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه دریافتهای غذایی و شاخصهای تنسنجی در زنان مبتلا به هیرسوتیسم و زنان سالم انجام گرفت. روشکار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1399 بر روی 84 زن مبتلا به هیرسوتیسم (مورد) و 168 زن سالم (شاهد)، در شهرستان شوشتر انجام شد. شرکتکنندگان توسط پرسشنامه بسامد خوراک در مورد تعداد معمول واحد مصرفی از هر یک از گروههای غذایی شامل غلات، لبنیات، مواد پروتئینی، میوه و سبزیجات در طول یکسال گذشته مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمونهای تی مستقل، منویتنی و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: زنان مبتلا به پرمویی بهطور قابل توجهی وزن (019/0=p) و شاخص توده بدنی (018/0=p) بیشتری نسبت به گروه شاهد داشتند. میزان مصرف لبنیات با چربی متوسط و پرچرب (034/0=p)، بستنی (041/0=p)، کیک و بیسکوئیت (049/0=p) در گروه مبتلا به هیرسوتیسم بهطور معنیداری بیشتر از گروه کنترل بود. نتیجهگیری:.کاهش مصرف لبنیات با چربی متوسط و پرچرب، بههمراه داشتن سبک زندگی سالم و حفظ وزن در محدوده نرمال، در پیشگیری از بروز هیرسوتیسم نقش مؤثری دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رژیم غذایی، شاخص توده بدنی، لبنیات پرچرب، هیرسوتیسم
عنوان انگلیسی
Dietary intakes and anthropometric indices in women with hirsutism and healthy women of reproductive age
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Hirsutism refers to the abnormal and excessive hair growth, with a pattern similar to the male pattern in women. It is possible that dietary intake and body weight are associated with hirsutism, so the present study was conducted with aim to evaluate and compare dietary intake and anthropometric indices in women with hirsutism and healthy women. Methods: This case-control study was performed in 2020 on 84 women with hirsutism (case) and 168 healthy women (control) in Shoushtar city. Participants were assessed by the food frequency questionnaire, about the usual number of units consumed from each food group, including cereals, dairy products, protein, fruits and vegetables in the last year. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 19) and independent t-test, Mann-Whitney and Chi-square tests. P < 0.05 was considered statistically significant. Results: Women with hirsutism had significantly higher weight (P = 0.019) and BMI (P = 0.018) than the control group. Consumption of high and medium-fat dairy (P = 0.034) and ice cream (P = 0.041), cakes and biscuits (P = 0.049) was significantly higher in hirsutism group compared to the controls. Conclusions: Reducing the consumption of medium and high fat dairy products along with a healthy lifestyle and maintaining a normal weight has an effective role in prevention of hirsutism.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Body mass index, Diet, High-fat dairy, Hirsutism
نویسندگان مقاله
ریحانه رحیمی | Reihaneh Rahimi
B.Sc. in Nutrition, Student research committee, School of Paramedicine, Shoushtar School of Medical Sciences, Shoushtar, Iran.
دانشجوی کارشناسی تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران.
حدیث ورعی | Hadis Varaee
B.Sc. in Nutrition, Student research committee, School of Paramedicine, Shoushtar School of Medical Sciences, Shoushtar, Iran.
دانشجوی کارشناسی تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران.
دکتر شیرین امینی | Shirin Amini
Assistant professor, Department of Nutrition, Shoushtar Faculty of Medical Sciences, Shoushtar, Iran.
استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijogi.mums.ac.ir/article_19218.html
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/14/article-14-2473953.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات