این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
، جلد ۴۶، شماره ۱، صفحات ۱۷-۲۴
عنوان فارسی
بررسی برونتنی اثر آنتی باکتریال عصاره آبی و الکلی میوه هندوانه ابوجهل بر روی باکتری های استرپتوکوکوس موتانس و لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: پوسیدگی در اثر برهمکنش بین میکروارگانیسم های عامل پوسیدگی با کربوهیدراتهای روی سطوح دندانی اتفاق میافتد. مطالعات حضور باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس را در ضایعات پوسیدگی نشان میدهند. با توجه به مقاومت نسبی به آنتیبیوتیکها در میان باکتریها و با توجه به اثرات ضدمیکروبی گیاه هندوانه ابوجهل، در این پژوهش اثر ضدمیکروبی این گیاه بر روی این باکتری ها مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روشها: پس از تهیه عصاره به روش خیساندن، رقتهای سریال 1 به 2 که در آن هر غلظت حاوی مادهی مؤثرهای به اندازهی نصف غلظت قبلی خود بود، از µg/ml 16384 تا 8 تهیه شد. سپس در هریک از چاهکهای میکروپلیت lµ 100/1 از غلظت های مختلف عصارهها، محیط کشت (2×) و سوسپانسیون استاندارد باکتری اضافه گردید. میکروپلیتها در جار بی هوازی به مدت 48 ساعت در دمای 37 درجه قرار داده شد و بعد از گرماگذاری، میزان MIC به طریق چشمی تعیین شد.یافتهها: عصارهی الکلی در غلظت µg/ml 16384 مانع رشد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شده و عصارهی آبی نیز در غلظتهای µg/ml 16384 و µg/ml 8192 از رشد جلوگیری کرد. عصارهی الکلی و آبی در غلظتهای µg/ml 16384 و µg/ml 8192 مانع رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس شدند.نتیجهگیری: میزان مهارکنندگی عصارههای آبی و الکلی هندوانه ابوجهل برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس یکسان بوده و با توجه به بالا بودن غلظتهای مؤثر بر این باکتری هیچیک از عصارهها بر این باکتری اثر ضدباکتریایی نداشتند. در مورد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نیز، هر دوی این عصارهها فاقد اثر آنتی باکتریال بر باکتری بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هندوانه ابوجهل، لاکتوباسیلوسوس اسیدوفیلوس، استرپتوکوکوس موتانس
عنوان انگلیسی
In Vitro Study of the Antibacterial Effect of Aqueous and Ethanolic Extracts of Citrullus Colocynthis on Streptococcus Mutans and Lactobacillus Acidophilus Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Caries happen by the interaction between microorganisms causing caries and carbohydrates on the tooth surface. Studies show the presence of Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus bacteria in caries lesions. Considering the relative resistance to antibiotics among bacteria and given the antibacterial effect of Citrullus Colocynthis, this study aimed to evaluate the antimicrobial effect of this plant.Materials and Methods: After preparing the extract by the maceration method, serial dilutions of 1:2, in which each concentration contains an active ingredient equal to half of its previous concentration, were prepared from 16384 to 8 µg/ml. Afterward, in each plate, 100 μl of different concentrations of extracts, culture medium (2×), and standard bacterial suspension were added. The plates were incubated in an anaerobic jar at 37°C for 48 h. Following that, minimum inhibitory concentration was determined by observation.Results: Ethanolic extract inhibited the growth of Lactobacillus acidophilus at the concentration of 16384 µg/ml, and the aqueous extract inhibited the growth at the concentrations of 16384 and 8192 µg/ml. The ethanolic and aqueous extracts inhibited Streptococcus mutans growth at the concentrations 16384 and 8192 µg/ml. Conclusion: The inhibitory effect of ethanolic and aqueous extracts of Citrullus colocynthis on Streptococcus mutans was the same, and considering that only very high concentrations have antibacterial effects, none of the extracts had antibacterial effects on this bacterium. Regarding Lactobacillus acidophilus, none of the extracts had antibacterial effects on this bacterium.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Citrullus colocynthis, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus mutans
نویسندگان مقاله
یاسمین برکیان | yasamin barakian
Assistant Professor, Department of Oral and Maxillofacial Medicine, School of Dentistry, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
استادیار گروه بیماریهای دهان و دندان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
محمد خلیفه قلی | Mohammad Khalife Gholi
Assistant Professor, Department of Microbiology, Parasitology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
استادیار گروه باکتری شناسی و میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
هدی ابولحسنی | hoda Abolhasani
Assistant Professor of Pharmaceutical Chemistry, Department of Physiology and Pharmacology, School of Medicine, Cellular and Molecular Research Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
استادیار شیمی دارویی، گروه فیزیولوژی، فارماکولوژی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
مهدیه سلمان | Mahdieh Salman
Dentist, Qom, Iran
دندانپزشک، قم، ایران
نشانی اینترنتی
https://jmds.mums.ac.ir/article_19804.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات