|
|
مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، جلد ۴۴، شماره ۴، صفحات ۳۷۳-۳۸۳
|
|
|
| عنوان فارسی |
مقایسه اثر آزمایشگاهی عصاره آبی گیاهان گل سرخ، سماق، گلنار و کلرهگزیدین بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس |
|
| چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی شایع است و استرپتوکوک موتانس شایعترین باکتری پوسیدگی زا در حفره های دهان است. برای کنترل عفونت های باکتریایی دهان، به ویژه استرپتوکوکوس موتانس، از ترکیبات و محلول های ضد میکروبی مختلف استفاده شده است. با توجه به افزایش عوارض جانبی آنها، علاقه زیادی به استفاده از گیاهان دارویی برای جایگزینی با داروهای شیمیایی وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره آبی گیاه سماق، گلنار وگل سرخ بر روی استرپتوکوکس موتانس بود. مواد و روش ها: به عنوان یک مطالعه آزمایشگاهی، از هشت غلظت مختلف عصاره آبی سماق، گلنار وگل سرخ (10، 5، 5/2، 25/1، 625/0، 312/0، 156/0 و 078/0 میلی گرم بر میلی لیتر( برای تعیین کمترین غلظت بازدارنده (MIC) و کمترین غلظت کشنده (MBC) بر علیه استرپتوکوک موتانس استفاده شد. همچنین از غلظت 10 درصد این عصاره ها، برای تعیین قطر هاله عدم رشد به روش چاهک پلیت استفاده شد.از کلرهگزیدین 2 درصد به عنوان کنترل مثبت در هر دو روش استفاده شد. یافته ها:MIC و MBCعصاره سماق، گلنار و گل سرخ بر علیه استرپتو کوک موتانس به ترتیب 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر و 5 میلی گرم بر میلی لیتر بود. همچنین میانگین قطر هاله عدم رشد به میزان 2/2±21 میلی متردر روش چاهک پلیت نشان داده شد. خاصیت ضد میکروبی بر علیه استرپتوکوکوس موتانس در غلظت 10% عصاره ها دیده شد و میانگین قطرهاله عدم رشد کلرهگزیدین، 8/1±18 میلی متر بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره آبی سماق، گلنار و گلسرخ، اثرات ضد میکروبی علیه استرپتوکوکوس موتانس دارد. همچنین فرمولاسیون عصاره های مورد مطالعه موثرتر از کلرهگزیدین 2 درصد علیه استرپتوکوکوس موتانس می باشد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
استرپتوکوکوس موتانس، عصاره آبی، سماق، گلنار، گل سرخ |
|
| عنوان انگلیسی |
Effect of Aqueous Extract Mixture of Rhus Coriaria L.-Punica Garanatum-Rosa Damanscene on Streptococcus Mutans Compared to Chlorhexidine: An In-Vitro Study |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction:Dental caries is a prevalent infectious disease, and Streptococcus mutans (S. mutans) is the most common bacteria associated with dental cavities. To control oral bacterial infections, especially S. mutans, different antimicrobial compounds and solutions have been used. Given the increasing side effects of these compounds, assiduous attention has also been devoted to the use of medicinal plants as an alternative. The present study aimed to evaluate the antimicrobial potential effect of a mixture of the aqueous extract of Rhus coriaria L., Punica granatum, and Rosa × damascena on S. mutans. Materials and Methods: This experimental study assessed the effect of the mixture of the aqueous extract of Rhus coriaria L., Punica granatum, and Rosa × damascena on S. mutans. Eight different concentrations of Rhus coriaria L., Punica granatum, and Rosa × damascena extracts (0.078, 0.156, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5, 5, and 10 mg/mL) were used to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC). Moreover, %10 solutions of these extracts were used to determine the inhibition zone diameter using the cup-plate method. Chlorhexidine solution 2% was used as a positive control in both methods. Results: MIC and MBC values of Rhus coriaria L., Punica granatum, and Rosa × damascenaextracts against S. mutans were reported as 2.5 and 5 mg/mL, respectively. Furthermore, a mean inhibition zone diameter of 21±2.2 mm in the cup-plate method demonstrated that a 10% concentration of the extracts had an antimicrobial effect on S. mutans. Furthermore, the mean inhibition zone diameter of chlorhexidine solution 2% was obtained at 18±1.8 mm. Conclusion: As evidenced by the obtained results, the mixture of the aqueous extract of Rhus coriaria L., Punica granatum, and Rosa × damascena had an antibacterial activity on S. mutans. In addition, the formulation of the studied extracts was more effective than 2% chlorhexidine against S. mutans. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Streptococcus mutans, Aqueous extract, Rhus coriaria L, Punica granatum, Rosa damascena mill |
|
| نویسندگان مقاله |
فاطمه قربانی | Fatemeh Ghorbani Dental student, Faculty of Dentistry, Shahed University, Tehran, Iran دانشجوی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
فرید عباسی | Farid Abbasi Associate professor, Department of Oral Medicine, Faculty of Dentistry, Shahed University, Tehran, Iran دانشیار، گروه بیماری های دهان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
روناک بختیاری | Ronak Bakhtiari Assistant professor, Department of Pathobiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. استادیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مهدی نوروزی | Mehdi NorouziX Associate Professor, Department of Virology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Associate Professor, Research Center for Clinical Virology, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran دانشیار، گروه ویروس شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
محمد امین بافنده | Mohammad Amin Bafandeh Postgraduate Student, Department of Prosthodontics, Faculty of Dentistry , Shahed University, Tehran, Iran دستیار تخصصی، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سید شجاع الدین شایق | sayed shojaedin shayegh Associate Professor, Department of Prosthodontics, Faculty of Dentistry, Shahed University, Tehran, Iran دانشیار بخش پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد
سید محمدرضا حکیمانه | Seyed Mohammad Reza Hakimaneh Assistant Professor, Department of Prosthodontics, School of Dentistry, Shahed University, Tehran, Iran. استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.
|
|
| نشانی اینترنتی |
https://jmds.mums.ac.ir/article_17114.html |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
en |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
|
| نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|