این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۸۵۰-۸۵۶

عنوان فارسی مقایسه اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت شدید وامانده ساز بر میزان لاکتات و لاکتات دهیدروژناز خون پسران نوجوان غیر ورزشکار
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت بدنی، با حفظ گلیکوژن، باعث عملکرد بهتر و آسیب‌های‌ کمتر عضلانی می‌شود. هدف این مطالعه مقایسه‌ی اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت بدنی بر میزان ‏لاکتات و لاکتات ‌دهیدروژناز پسران نوجوان غیرورزشکار بود. مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر، کارآزمایی بالینی، با یک گروه تجربی به‌صورت متقاطع یک‌سو کور می‌باشد. جامعه آماری، دانش‌آموزان پسر (19- 17 سال) شهر زاهدان بود که 10 نفر به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شدند. مرحله‌ی اوّل، خونگیری پس از 30 دقیقه از مصرف محلول گلوکز (g75 در cc350 آب) انجام شد؛ سپس فعالیت بدنی (دویدن روی تردمیل با شیب 5 درصد و با شدت 82 درصد ضربان قلب بیشینه) صورت گرفت و 5 دقیقه پس از آن، مجدداً خونگیری انجام شد. 10 روز بعد، مرحله‌ی دوم، برای فروکتوز اجرا شد. در هر دو مرحله، سطوح لاکتات و لاکتات‌ دهیدروژناز قبل و بعد از فعالیت بدنی اندازه‌گیری شد. داده‌ها با روش تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری و t مستقل، با نرم‌افزار SPSS، نسخه‌ی 19 آنالیز شدند (05/0P≤). نتایج: پس از فعالیت بدنی، متعاقب مصرف گلوکز (001/0˂P) و فروکتوز (001/0˂P)، سطح لاکتات، افزایش یافت و بین سطوح لاکتات، متعاقب مصرف گلوکز و فروکتوز، تفاوتی مشاهده نشد (062/0=P). در سطح لاکتات‌ دهیدروژناز، متعاقب مصرف گلوکز (332/0=P) و فروکتوز (282/0=P)، تفاوتی مشاهده نشد و سطح لاکتات ‌دهیدروژناز، متعاقب مصرف فروکتوز نسبت به مصرف گلوکز، افزایش یافت (32 0/0=P). نتیجه‌گیری: بین سطوح لاکتات، پس از فعالیت بدنی، متعاقب مصرف گلوکز و فروکتوز، تفاوتی مشاهده نمی‌شود؛ ولی مصرف گلوکز نسبت به فروکتوز، قبل از فعالیت بدنی، احتمالاً می‌تواند از بروز آسیب‌های عضلانی، جلوگیری کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گلوکز، فروکتوز، اسید لاکتیک، ال- لاکتات دهیدروژناز.

عنوان انگلیسی Comparison of the Effect of Glucose and Fructose Ingestion before Exhaustive Exercise on ‎Blood Lactate and Lactate dehydrogenase levels in non-athletic Teen Boys
چکیده انگلیسی مقاله Background: Consumption of carbohydrates before physical activity, by maintaining glycogen, leads to better performance and less muscle damage. This study aimed to compare the effect of glucose (glu) and fructose (fru) intake before physical activity on lactate and lactate dehydrogenase (LDH) levels in non-athlete teen boys. Materials and Methods: The present study was a clinical trial with a single-blind crossover experimental group. 10 male students (17-19 years) in Zahedan, were purposefully and accessibly voluntarily selected. Stage1, take a blood sample after 30 minutes of glu uptake (75g/350ml water) then do EE (Running on a treadmill with a slope of 5% and an intensity of 82% of maximum heart rate) and after 5 minutes, the second blood sampling was performed. After 10 days, the stage2 was performed for fru. In both stages, lactate and LDL levels were measured before and after EE. Data were analyzed using analysis of variance with repeated measures and independent t-test. Statistical analysis was performed using spss 19 software (P≤0.05). Results: The results showed that lactate increased after EE after glu (P˂0.001) and fru (P˂0.001) and between lactate levels after EE after glu and fru, no difference was observed (P=0.062). There was no difference in LDH after EE after glu (P=0.332) and fru (P=0.282) and LDH levels after EE after fru compared to after glu intake increased (P=0.032). Conclusion: There is no significant difference between taking glu and fru supplements before EE on lactate levels and fatigue caused by it, but glu consumption compared to taking fru before EE can prevent possible muscle damage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Glucose, Fructose, Lactic acid, L-Lactate Dehydrogenase.

نویسندگان مقاله رضا میر | Reza Meer
University of Sistan and Baluchestan


رضا دلاور | Reza Delavar
University of Sistan and Baluchestan


شیلا نایبی فر | Shila Nayebifar
University of Sistan and Baluchestan



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3748-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات