این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۳۲، شماره ۴، صفحات ۲۴۳-۲۵۱
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی و ضد اکسیدانی اسانس دارابی (Citrus grandis) روی سویههای استاندارد باکتریایی
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: ترکیبات طبیعی به علت داشتن عوارض جانبی کمتر و تجزیه زیستی بهتر در مقایسه با آنتیبیوتیکها موردتوجه زیادی قرار گرفتهاند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی و ضداکسیدانی اسانس برگ و پوست گیاه دارابی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای انسانی هست. مواد و روش کار: پوست و برگ گیاه دارابی از شمال ایران تحت نظر مرکز تحقیقات مرکبات جمعآوری شدند (رامسر، مازندران). اسانس گیری با استفاده از دستگاه کلونجر انجام گرفت. در این مطالعه تجربی فعالیت ضدباکتریایی، حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی به ترتیب با روش انتشار چاهک در آگار و براث میکرودایلوشن و همچنین از معرف 2،2-دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل برای فعالیت ضد رادیکالی بر مبنای درصد مهار رادیکال آزاد استفاده شد. یافتهها: اسانس برگ بیشترین اثر بازدارندگی بر روی باکتری باسیلوس سرئوس (5/0±5/32 میلیمتر) نشان داد. بهطور کلی اسانس برگ دارابی در مقایسه با اسانس پوست اثر بازدارندگی بهتری نشان داد. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس برگ بر روی باکتری باسیلوس سرئوس برابر با 62/0 میکروگرم بر میلیلیتر و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس پوست بر روی باکتریهای باسیلوس سابتیلیس، استافیلوکوکوس اورئوس، میکروکوکوس لوتئوس و سودوموناس آئوروژینوزا برابر 62/0 میکروگرم بر میلیلیتر به دست آمد. با افزایش غلظت اسانس میزان مهار رادیکالهای آزاد افزایش یافت. اسانس برگ بیشترین میزان 50 IC را نشان داد. بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده، اسانس دارابی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی قوی نشان داد. در صورت فراوری ترکیبات اسانس دارابی میتوان آن را برای تحقیقات کاربردی جهت تولید آنتی بیوتیک ها و سنتز داروهای ضدمیکروبی در بخش پزشکی و داروسازی توصیه کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دارابی، اسانس، ضد رادیکال، ضد باکتریایی
عنوان انگلیسی
EVALUATION OF ANTIBACTERIAL AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF CITRUS GRANDIS ESSENTIAL OIL ON STANDARD BACTERIAL STRAINS
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: The natural compounds have received more attention due to their lower side effects and better biodegradation compared to antibiotics. The purpose of this study was to investigate the antibacterial and antioxidant effects of leaf and skin essential oil of Citrus Grandis on some human pathogenic bacteria. Materials & Methods: The leaf and skin of Citrus Grandis were collected under the supervision of Citrus Research Center experts from the northern province of Iran (Ramsar, Mazandaran). Essential oil extraction was performed by a Clevenger apparatus. In this empirical study, antibacterial activity, minimum inhibitory and bactericidal concentration were determined by agar well diffusion and microdilution broth, respectively. Also, 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl reagent was used for the antiradical activity according to free radical inhibition percentage. Results: The leaf essential oil showed the highest inhibitory effect on Bacillus cereus (32.5 ± 0.5 mm). The leaf essential oil of Citrus Grandis showed a better inhibitory effect compared to the skin essential oil. Minimum inhibitory concentration of leaf essential oil on Bacillus cereus of 0.62 µg mL- and minimum inhibitory concentration of skin essential oil on Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Micrococcus luteus and Pseudomonas aureus bacteria of 0.62 µg mL- were obtained. Free radical scavenging increased by increasing the essential oil concentration. The essential oil of leaf showed the highest IC 50 value. Conclusion: Based on the findings, essential oil of Citrus Grandis demonstrated strong antibacterial and antioxidant properties. Citrus Grandis essential oil compounds can be processed for antibiotic production and synthesis of antimicrobial drugs in medical and pharmaceutical sector.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Citrus grandis, Essential oil, Antiradical, Antibacterial
نویسندگان مقاله
محدثه شجاعی مهر | Mohadeseh shojaemehr
Graduated of Msc, Department of Plant Biotechnology, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamadan, Iran
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
مصطفی علم هولو | mostafa alamholo
Department of Biotechnology, Institute of Science and Modern Technology, Rojava University, Qamishlo, Syria
گروه بیوتکنولوژی، انستیتو علوم و تکنولوژی مدرن، دانشگاه روژاوا، قامیشلو، سوریه
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4344-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات