این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۱۱۶-۱۲۳
عنوان فارسی
تأثیر دو ماه مکمل دهی چیا بر پاسخهای التهابی و ضدالتهابی در رتهای نر دیابتی نژاد ویستار
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: یکی از پیامدهای دیابت افزایش التهاب است. بر این اساس استفاده از گیاهان دارویی بهعنوان یک راهحل پیشنهاد شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر دو ماه مکمل دهی چیا بر پاسخهای التهابی و ضدالتهابی در رتهای نر دیابتی ویستار است. مواد و روش کار: 36 سر موش دیابتی در 3 گروه با تعداد مساوی (گروه کنترل، گروه دیابت و گروه دیابت+ چیا) به مدت 8 هفته مورد مکملدهی قرار گرفتند. اینترلوکین-1 و 13 بهمنظور بررسی شاخصهای التهابی و ضدالتهابی از بافت عضله نعلی اندازهگیری شدند. برای تجزیهوتحلیل دادههای از روش آماری آنوا و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. یافتهها: اگرچه مکملدهی چیا توانست اثرات تشدیدکنندگی در میزان IL-1ß در مقایسه با گروه دیابت ایجاد کند ولی این اثر ازنظر آماری معنیدار نبود (99/0=P). همچنین بیان پروتئین IL-13 در گروه کنترل دیابتی در حدود 51درصد (001/0=P) و در گروه دیابت با مکمل چیا در حدود 50درصد (001/0=P) در مقایسه با گروه کنترل سالم افزایش معنیداری داشت بااینحال تفاوت معناداری بین این دو گروه وجود نداشت. بحث و نتیجهگیری: به نظر میرسد دو ماه مکملدهی چیا با این مقدار دوز مصرفی و دوره مصرف نتوانسته تأثیر مثبتی بر عوامل ضدالتهابی در رتهای نر دیابتی ایجاد کند که تأیید این یافته مستلزم تحقیقات بیشتر در این زمینه است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اینترلوکین-1 بتا، اینترلوکین-13، مکمل گیاهی، التهاب، عوامل ضدالتهاب
عنوان انگلیسی
THE EFFECT OF TWO MONTHS OF CHIA SUPPLEMENTATION ON INFLAMMATORY AND ANTI-INFLAMMATORY RESPONSES IN WISTAR DIABETIC MALE RATS
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Increased inflammation is a consequence of diabetes. Accordingly, the use of herbal medicine as a solution has been suggested. The objective of this study was to evaluate the effect of two months of chia supplementation in conjunction with inflammatory and anti-inflammatory responses in male Wistar diabetic rats. Materials & Methods: 36 diabetic rats were randomly assigned to 3 equal groups (control group, diabetes group, diabetes + chia group) and were subjected to 8 weeks of supplementation. Interleukin-1 and interleukin-13 were measured in soleus muscle tissue to examine the inflammatory and anti-inflammatory indicators. ANOVA and Tukey's post hoc test were used for data analysis. Results: Although chia supplementation had aggravating effects on IL-1ß compared with the diabetic group, this effect was not statistically significant (p = 0.99). Also, IL-13 protein expression increased significantly in the diabetic control group by about 51% (p = 0.001), and in the diabetic group with chia supplementation by about 50% (p= 0.001) compared to the healthy control group. There was no significant difference between the two groups. Conclusion: It seems that two months of chia supplementation with this dose and period of consumption could not have a positive effect on anti-inflammatory factors in male diabetic rats. Confirmation of this finding requires further research in this area.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Interleukin-1 beta, Interleukin-13, Herbal Supplements, Inflammation, Anti-Inflammatory Agents
نویسندگان مقاله
مقصود نبیل پور | Maghsoud Nabilpour
Department of Sports Physiology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Mohaghegh Ardabili University, Ardabil, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
عباس صادقی | Abbas Sadeghi
Department of Sport Sciences, Faculty of Social Sciences, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran (Corresponding Author)
گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران (نویسنده مسئول)
فرناز سیفی | Farnaz Seifi
Department of Sports Physiology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Mohaghegh Ardabili University, Ardabil, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2426-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات