این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۱۳۴-۱۴۳

عنوان فارسی بررسی خصوصیات ضداکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون سنتز شده توسط اسانس گیاه درمنه در شرایط آزمایشگاهی (In- Vitro)
چکیده فارسی مقاله با توجه به تهدید سلامت انسان با بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو و بیماری‌های عفونی، امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی و ایجاد تغییراتی در آن‌ها به‌منظور بهبود اثربخشی آن‌ها موردتوجه بسیاری گرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی نانوامولسیون تهیه شده از اسانس درمنه بود. مواد و روش‌ها: نانوامولسیون با روش اولتراسوند و با فرمولاسیون 9 میلی‌لیتر توئین 80، 1 میلی‌لیتر پلی‌اتیلن گلیکول، 3 میلی‌لیتر اسانس درمنه و 87 میلی‌لیتر آب مقطر سنتز شد. فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی نانوامولسیون با استفاده از روش‌های مختلف بیوشیمیایی مانند DPPH (1,1-دی فنیل-2-پیکریل-هیدرازیل) و ABTS (2،2-آزینوبیس (3-اتیل بنزوتیازولین 6-سولفونیک اسید) موردبررسی قرار گرفت و در ادامه فعالیت ضد باکتریایی نانوامولسیون نیز با روش انتشار دیسک ارزیابی شد. یافته‌ها: داده‌های حاصل از این بررسی نشان داد نانوامولسیون سنتز شده توسط اسانس گیاه درمنه دارای پتانسیل بالایی برای مهار رادیکال‌های DPPH IC50=80μg/ml) ) و ABTS(IC50= 79μg/ml) می‌باشد. ارزیابی اثر ضد میکروبی این فرمولاسیون، توانایی آن در مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد حدود 10 میلی‌متر را تأیید نمود. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، نانوامولسیون درمنه می‌تواند به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک ایمن، طبیعی و مؤثر برای عفونت‌های باکتریایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شود و علاوه بر آن می‌توان از این فرمولاسیون به دلیل اثرات آنتی‌اکسیدان بالای آن در درمان بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نانوامولسیون، اسانس گیاه درمنه، آنتی اکسیدان، ضد میکروبی

عنوان انگلیسی EVALUATION OF IN VITRO ANTIBACTERIAL AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF NANOEMULSIONS SYNTHESIZED BY ARTEMISIA AUCHERI BOISS ESSENTIAL OIL
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: Due to the threat to human health with diseases related to oxidative stress and infectious diseases, today the use of natural compounds and changes in them to improve their effectiveness has received much attention. The aim of this study was to evaluate the antioxidant and antimicrobial activity of nanoemulsions prepared from Artemisia aucheri Boiss essential oil (AABEO-NE). Materials & Methods: The AABEO-NE was synthesized by ultrasound method and formulated with 9 ml of Tween 80, 1 ml of polyethylene glycol, 3 ml of Artemisia essential oil, and 87 ml of distilled water. The antioxidant activities of nanoemulsions were investigated using various biochemical methods such as DPPH (1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl) and ABTS (2,2-azinobis (3-ethyl benzothiazoline-6-sulfonic acid). Then, the antibacterial activity of nanoemulsion was evaluated by the disk diffusion (DD) method. Results: The data obtained from this study showed that nanoemulsions synthesized by Artemisia essential oil have a high potential for inhibiting DPPH radicals (IC50 = 80μg / ml) and ABTS (IC50 = 79μg / ml). The existence of a growth inhibition zone (10mm) in the sample treated with AABEO-NE confirmed the antibacterial effects of AABEO-NE Conclusion: According to the results, AABEO-NE can be used as a safe, natural, and effective antibiotic for bacterial infections caused by S. aureus and also, this formulation can be used due to its high antioxidant effects in the treatment of diseases related to oxidative stress.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nanoemulsion, Artemisia essential oil, Antioxidant, Antimicrobial

نویسندگان مقاله محجوبه ایرانی | Mahjobe Irani
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

مسعود همایونی تبریزی | Masoud Homayouni Tabrizi
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran (Corresponding author)
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران (نویسنده مسئول)

توران اردلان | Touran Ardalan
Department of Chemistry, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3793-8&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات