این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۳۱، شماره ۱۱، صفحات ۸۷۳-۸۶۳
عنوان فارسی
بررسی مقایسهای خواص ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره اتانولی و اسانس گیاه نعناع آبی (Mentha aquatica L.)
چکیده فارسی مقاله
پیشزمینه و هدف: بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانسها و عصارههای گیاهی، ازنظر کاربرد آن در فرآوری مواد غذایی، داروسازی و طب سنتی دارای اهمیت میباشد. ﮔﻴﺎه اوﺟﻲ یا نعناع آبی، ﻳﻜﻲ از گونههای مهم خانواده نعناع بوده و توزیع گستردهای در مناطق شمال ایران دارد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی مقایسهای خصوصیات آنتیاکسیدانمی و ضد باکتریایی عصاره و اسانس گیاه نعناع آبی بود. مواد و روش کار: برای تعیین محتوای تام فنولی اسانس و عصاره از روش فولین سیوکالتو و نیز ظرفیت آنتیاکسیدانی با روش فعالیت رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS اندازهگیری و با آنتیاکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. درنهایت فعالیت ضد میکروبی در قالب حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و به روش میکرودایلوشن موردسنجش قرار گرفت. یافتهها: محتوای فنلی تام برای عصاره و اسانس به ترتیب 10/231 و 3/23 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم بود که اختلاف معنیداری با همدیگر داشتند (p< 0.05). در تست درصد بازدارندگی رادیکالهای آزاد (DPPH و ABTS)، عصاره اثر مهارکنندگی بیشتری داشت (p< 0.05). حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس در مقابل لیستریا مونوسایتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلای و سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب 12/5، 12/5، 5/2 و 5/2 mg/ mL-1 و حداقل غلظت کشندگی به ترتیب 10، 10، 12/5 و 12/5 mg/ mL-1بودند که اختلاف معنیداری بین باکتریهای گرم مثبت و منفی مشاهده نشد (p>0.05).. بحث و نتیجهگیری: این مطالعه حاکی از آن بود که عصاره اتانولی باوجود بالا بودن قدرت آنتیاکسیدانی، اثرات ضد میکروبی چندانی نشان نداد. در مقایسه اسانس روغنی آن بر روی باکتریهای موردمطالعه مؤثر بود. بر اساس نتایج این تحقیق میتوان با ترکیب اسانس و عصاره اوجی جهت رسیدن به یک ترکیب با قدرت ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی دست یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فعالیت آنتیاکسیدانی، فعالیت ضد میکروبی، اسانس، عصاره، گیاه اوجی
عنوان انگلیسی
COMPARATIVE STUDY OF ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF MENTHA AQUATICA L. ETHANOLIC EXTRACT AND ESSENTIAL OIL
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Antioxidant and antimicrobial activity of plant essential oils and extracts has been the basis of various scientific applications in food processing, pharmaceutics, and traditional medicine. Mentha aquatica is one of the most important species of the mint family and has a wide distribution in northern Iran. The objective of the present study was to evaluate antioxidant and antibacterial properties of extract and essential oil of M. Aquatica L. and the difference between them. Materials & Methods: In the present study, the total phenolic contents were measured with folin ciocalteu method. The antioxidant capacity of the extract was assessed by DPPH and ABTS radicals-scavenging activity and compared to synthetic antioxidant BHT. Eventually, the antibacterial activity was assessed using the microdilution method. Results: The total phenolic content of extract and EO was 231.10 and 23.3 mg Gallic acid /g, respectively. In testing percent of inhibition of free radicals (DPPH and ABTS), the extract showed a significant inhibitory effect (p< 0.05), but there is a significant difference between ethanolic extract and EO. Both extracts also showed reducing effect which was relatively low performance compared to the BHT. Minimum inhibitory concentration (MIC) values of EO against L. monocytogenes , S. aureus, E. coli and S.typhimurium were 5.12, 5.12, 2.5 and 2.5 mg mL-1 , respectively and MBC also was 10, 10, 5.12 and 5.12 mg mL-1 , respectively. Conclusion: Based on our results the ethanolic extract did not show any antimicrobial effect. Nevertheless, it is possible to combine essential oil and extracts to achieve a compound with proper antimicrobial and antioxidant effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity, Antimicrobial activity, Essential oil, Extract, Mentha aquatica
نویسندگان مقاله
زهرا علیزاده آملی | zahra alizadeh amoli
MSc of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia, Iran
دانشگاه ارومیه
تورج مهدی زاده | Tooraj Mehdizadeh
Associate Professor, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia, Iran. (Corresponding Author)
دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه(نویسنده مسئول)
حسین تاجیک | Tajik Hossein
Professor, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia, Iran
استاد گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2675-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات