این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۳۳-۰
عنوان فارسی
بررسی میزان ترکیبات موثر در عصاره اتانولی پروپولیس (کردستان) به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: پروپولیس به عنوان یک محصول طبیعی، دارای فواید بیولوژیکی متعددی از جمله خواص آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی ، ضد میکروبی و همچنین ضد سرطانی می باشد. کاربرد آن به میزان زیادی به ترکیبات و مقادیر اجزای اصلی آن بستگی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی مقادیر کریسین ، کوئرستین و کافئیک اسید به عنوان سه جز اصلی فعال در پروپولیس ایرانی با استفاده از روش UV-HPLC است. مواد و روشها: سه نمونه مختلف از پروپولیس در بهار سال 1396 در مناطق سارال و آوالان استان کردستان جمع آوری شدند. برای جداسازی و اندازه گیری سه ترکیب اصلی پروپولیس، نمونه ها با محلول اتانول 80% عصاره گیری شده و سپس در حالت ایزوکراتیک با سرعت جریان یک میلی متر در دقیقه برای 20 دقیقه و آشکارساز UV در طول موج nm 310 به سیستم UV-HPLC تزریق شدند. محدوده خطی و تشخیصی برای ارزیابی و سنجش کنترل کیفیت محاسبه شدند. یافته ها: کریسین در نمونه های پروپولیس ما شناسایی نشدند. مقادیر متوسط کوئرستین و کافئیک اسید به ترتیب(µg/g) 65/425 و (µg/g) 27/498 گزارش شد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، برای اولین بار، مقادیر کمی سه ترکیب اصلی فعال پروپولیس ایرانی را که بسیاری از اثرات مفید پروپولیس به آنها نسبت داده شده ، با دقت بالایی گزارش نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروپولیس، کریسین، کوئرستین، کافئیک اسید، متد کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC)، ایران
عنوان انگلیسی
HPLC determination of major active components in the Iranian (Kurdistan) propolis extract
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Propolis, as a natural product, has been shown to provide several biological benefits including antioxidant, anti-inflammatory, and antimicrobial as well as anticancer properties. Its application extensively depends on its composition and the amounts of the major active components. Therefore, in the presented study we aimed to evaluate the amounts of chrysin, quercetin and, caffeic acid as three active components, in the Iranian propolis using UV-HPLC method. Materials and Methods: Three different samples of propolis were collected from Saral & Avalan regions (Kurdistan Province, Iran) during spring 2017. To separate and measure the three desired components, the samples were then extracted with an ethanolic solution (80%) and subsequently injected to the UV-HPLC system with an isocratic mode at a flow rate of 1ml/min for 20 min and ultraviolet detection at λmax 260 or 310 nm. The linearity and detection limits of the method were calculated to evaluate the quality control of the assay. Results: Chrysin was not detected in our samples. The average amounts of quercetin and caffeic acid were 65.425 and 27.498 µg/g, respectively. Conclusion: The results of this study, for the first time, accurately quantified the amounts of three active components of Iranian propolis which many of propolis's beneficial effects are attributed to them
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Propolis, Chrysin, Quercetin, Caffeic acid, HPLC, Iran.
نویسندگان مقاله
وحید یوسفی نژاد | Vahid Yousefinejad
Assistant Professor, liver and Digestive Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran.
استادیار، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
نازیلا درویشی | Nazila Darvishi
PhD of Nutrition, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دکترای تخصصی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
ذکریا وهاب زاده | Zakaria Vahabzadeh
Assistant Professor, liver and Digestive Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran.
استادیار، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
اسرین باباحاجیان | Asrin Babahajian
MSc of Anatomical Science, liver and Digestive Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سید حسین داوودی | Sayed Hossein Davoodi
Professor, Nutrition Department, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
استاد، گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-209&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی و آزمایشگاه بالینی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات