این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۱۳۲-۱۵۷
عنوان فارسی
پستبیوتیکها به عنوان جایگزین ایمن باکتریهای زنده پروبیوتیک درصنایعغذایی و دارویی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: غذا ضرورت اساسی حیات انسان است و موادمغذی لازم برای رشد و سلامتی را مهیا میکند. میکروبیوتای دستگاه گوارش انسان حاوی باکتریهای مفیدی است که اثرات درمانی دارند و به عنوان پروبیوتیک شناخته می شوند. مطالعه در مورد سویه های پروبیوتیک مناسب منجر به جداسازی و شناسایی بعضی متابولیت های مشتق شده از پروبیوتیک به نام پست بیوتیک ها شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مروری می باشد که داده های لازم برای مطالعه با جستجوی کلید واژه های "پروبیوتیک، پست بیوتیک، سیستم ایمنی، زیست فعالی، بیماری، بهبود سلامت، صنایع غذایی و دارویی" در پایگاه های اطلاعاتی پابمد، مدلاین و اسکاپوس گردآوری شده است. تمامی مقالات مرتبط با مطالعات تجربی وارد مطالعه شده و مقالاتی که حاوی متن کامل نبودند از مطالعه خارج شدند. یافته ها: باکتری های پروبیوتیک باید در برابر شرایط نامناسب رشد مراحل فرآوری، نگهداری، توزیع، آماده سازی و دستگاه گوارش زنده مانی خود را حفظ کنند تا بتوانند اثرات سلامتی بخش خود را ایفا کنند؛ درحالی که متابولیت های آنها (پست بیوتیک ها) به خوبی بر این شرایط نامساعد فائق آمده و ممکن است جایگزین خوبی برای پروبیوتیک ها باشند. پست بیوتیک ها با توجه به ساختار شیمیایی مشخص، ایمن بودن، ماندگاری طولانی و اینکه حاوی مولکول های مختلف سیگنالینگ هستند، ممکن است دارای فعالیت های ضد التهابی، تعدیل کنندگی سیستم ایمنی و فشارخون، متوقف ساختن تکثیر سلولی غیر طبیعی و آنتی اکسیدانی باشند. نتیجه گیری: پست بیوتیک ها توانایی ایفای نقش بالینی پروبیوتیک ها را داشته و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود می توانند در یک سیستم تحویل (دارویی/ غذاهای فراسودمند) جهت نیل به اهداف سلامتی بخش، پیشگیری و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار بگیرند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پستبیوتیک، پروبیوتیک، غذاهای فراسودمند، سیستم ایمنی، سلامت بخش
عنوان انگلیسی
Postbiotics as a Safe Alternative to Live Probiotic Bacteria in the Food and Pharmaceutical Industries
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Food is the fundamental need of human life and has nutrients that support growth and be healthy. Gastrointestinal tract (GI) microbiota involves beneficial microorganisms that develop therapeutic effects and are characterize as probiotics. The studies on appropriate probiotic strains have led to the separation and description of specific metabolic byproducts of probiotics named postbiotics. Materials and Methods: A literature review has been performing using PubMed, Medline, and Scopus databases using combinations of search terms "probiotic, postbiotic, immune system, bioactivity, cancer, health-promoting, food, and pharmaceutical industry". All experimental studies were enrolling for this explanatory review. Articles that did not have a full text were excluded. Results: The probiotics must maintain their survival against inappropriate growth conditions of the processing, storage, distribution, preparation, and digestion system so that they can play their most health effects. Conversely, probiotic metabolites have successfully overcome these unfavorable conditions and maybe a good alternative to probiotics. Due to their specific chemical structure, safe profile, long shelf-life, and the fact that they contain various signaling molecules, postbiotics may have anti-inflammatory, immunomodulatory, antihypertensive, inhibiting abnormal cell proliferation, and antioxidant activities. Conclusions: Postbiotics is mimic the fundamental and clinical role of probiotics, and due to their unique characteristics, can be applied in a delivery system (pharmaceutical/functional foods) to achieve health-promoting, prevention, and treatment purposes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Postbiotic, Probiotic, Functional foods, Immune system, Health-promotion
نویسندگان مقاله
عزیز همایونی راد | aziz Homayouni Rad
Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition & Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
لیلی عاقبتی ملکی | Leili Aghebati Maleki
Immunology Research Center, Department of Immunology, Faculty of Medicine, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مرکز تحقیقات ایمنولوژی، گروه ایمنیشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
حسین صمدی کفیل | Hossein Samadi Kafil
Drug Applied Research Center, Department of Microbiology, Faculty of Medicine, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
امین عباسی | Amin Abbasi
Student Research Committee, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
نادر خانی | Nader Khani
Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition & Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4459-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات