این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۶

عنوان فارسی بررسی اثر پودر قارچ دکمه ای سفید، روی شاخص های تن سنجی، فشار خون و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع۲: کارآزمایی کنترل دار تصادفی دو سو کور
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: دیابت ملیتوس (DM) یکی از رایج ­ترین اختلالات متابولیک است که مشخصه ­ی آن هایپرگلایسمیای مزمن همراه با اختلال متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین است. هدف این مطالعه بررسی اثر پودر قارچ دکمه­ای سفید (WBM) روی شاخص ­های تن­سنجی، فشار خون و آنزیم­های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 (T2DM) است. مواد و روش­ها: یک کارآزمایی بالینی دوسوکور روی 41 بیمار 23 تا 50 ساله مبتلا به T2DM انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه مداخله (پودر قارچ 19=n) و دارونما (نشاسته ذرت 22=n) تقسیم شدند. روزانه 16 گرم پودر WBM خشک شده و 16 گرم نشاسته ذرت مومی به بیماران به مدت 8 هفته تجویز شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، مقادیر تن‌سنجی، فشارخون و آنزیم­های کبدی ارزیابی شدند. برای مقایسه ­ی متغیرهای کمی بین دو گروه از آزمون آماری T مستقل استفاده شد. برای مقایسه ­ی میانگین مقادیر کمی قبل و بعد از درمان در هر یک از گروه ­ها از آزمون T زوجی استفاده شد. سطح معنی ­داری همه­ ی آزمون­ها کوچک‌تر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ­ها: بعد از 8 هفته مداخله، نسبت به ابتدای مطالعه تفاوت معنی­ داری در وزن، شاخص توده ­ی بدن، دور کمر، نسبت دور کمر به دور باسن و نسبت دور کمر به قد بین دو گروه دیده نشد (05/0P). همچنین گروه مداخله در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه وزن کمتری داشتند. به علاوه کاهش BMI در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی­ داری بیشتر بود(0/05>P). در پایان مطالعه هیچ تفاوت معنی­داری بین دو گروه درآنزیم­ های کبدی، فشارخون سیستولی و دیاستولی وجود نداشت (0/05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت نوع 2، قارچ دکمه ای سفید، چاقی، آنزیم های کبدی

عنوان انگلیسی Effects of White Button Mushroom Powder on Anthropometric Indices, Blood Pressure and Liver Enzymes in Type 2 Diabetic Patients: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Diabetes mellitus (DM) is one of the most common metabolic disorders characterized by chronic hyperglycemia with impaired metabolism of carbohydrate, fat, and protein. The purpose of this study was to evaluate the effects of white button mushroom (WBM) powder on anthropometric indices, blood pressure, and liver enzymes in type 2 diabetic patients (T2DM). Materials and Methods: This double-blind clinical trial included 41 T2DM patients between 23 and 50 years of age. Patients were randomly divided into intervention (n = 19 mushroom powder) and placebo (n = 22 corn starch) groups. Patients received 16 g dried WBM powder or corn starch/day for 8 weeks.  Anthropometric indices, blood pressure, and liver enzymes were assessed at the baseline and at the end of our study. An independent sample t-test was used to compare quantitative variables between the two groups. Comparison of the mean values before and after treatment in each group was performed by means of paired T-test. p< 0.05 was considered significant. Results: Comparison of the results at the baseline and after 8 weeks showed no significant difference in regard to weight, body mass index, waist circumference, waist-to-hip ratio, and the waist-to-height ratio between the two groups (P > 0.05). However, the patients in the intervention group had a significant decrease in waist circumference and also lower weight at the end of the study compared to the baseline (P < 0.05). In addition, BMI reduction was significantly higher in the intervention group than in the control group (P < 0.05). There were no significant differences between the two groups in relation to hepatic enzymes, systolic and diastolic blood pressure at the end of the study (P > 0.05). Conclusion: This study showed that WBM had no significant effect on liver protection. However, improvement in anthropometric indices in the intervention group indicated the potential effect of WBM on reducing T2DM complications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Type 2 diabetes, White button mushroom, Obesity, Hepatic enzymes

نویسندگان مقاله حدیثه هاشمی | hadiseh hashemi yusefabad
Department of Nutritional Sciences, Faculty of Paramedicine, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

رضا سهرابی کعبی | reza sohrabi kabi
Clinical Research Development Center of Shahid Mohammadi Hospital, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.
مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان شهید محمدی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران

مریم اسدی | maryam asadi
Nutrition and Metabolic Diseases Research Centre, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مرکز تحقیقات بیماری‌های متابولیک و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

سید احمد حسینی | seyedahmad hosseini
Department of Nutritional Sciences, School of Paramedical Sciences, Nutrition and Metabolic Disease Research Center, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

مهتاب عبدی | Mahtab Abdi
Department of microbiology, school of medicine, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

مهرنوش ذاکرکیش | Mehrnoosh Zakerkish
Department of Internal Medicine, School of Medicine, Health Research Institute, Diabetes Research Center, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
گروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

بهمن چراغیان | Bahman Cheraghian
Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Alimentary Tract Research Center, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات گوارش، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4000-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات