این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۷۲-۸۵

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره آبی مازو (Quercus Infectoria) بر مقاومت انسولینی و اسیدهای چرب آزاد در مدل مقاوم به انسولین موش‌های صحرایی، القاء شده با رژیم غذایی پُرفرکتوز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مقاومت انسولینی حالتی است که در آن غلظت‌های نرمال انسولین عملکرد مورد انتظار را ندارد. مهمترین عامل ایجاد مقاومت انسولینی چاقی شکمی است که باعث افزایش مقدار اسیدهای چرب آزاد و کاهش آدیپونکتین می‌شود و مستقیما سیگنالینگ انسولین را مختل می‌کند. با توجه به نقش­ مازو در کاهش قند خون، در این مطالعه اثر عصاره آبی آن بر فاکتورهای مقاومت انسولینی برای تعیین مکانیسم اثر آن بررسی شد. مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی به مدت شش هفته با غذای پُرفروکتوز یا غذای نرمال تغذیه شدند. سپس حیوانات به گروه‌های دریافت­کننده مازو، پیوگلیتازون، کنترل و غذای نرمال تقسیم و به مدت 2 هفته تیمار شدند. در پایان دوره تیمارسطح گلوکز، تری‌گلیسرید و کلسترول سرمی با دستگاه اتوآنالایزر، انسولین و آدیپونکتین به ­روش الایزا، اسیدهای چرب آزاد پلاسمایی با گاز کروماتوگرافی اندازه­گیری شد و شاخصHOMA  (ارزیابی مدل هومواستاتیک برای مقاومت به انسولین) با فرمول محاسبه گردید. نتایج با آزمون ANOVA یک­طرفه آنالیز شد. ‌یافته‌ها: در گروه مازو غلظت گلوکز (mg/dl 6/8±129/3)، تری گلیسرید (mg/dl 5/1 ±79/8 )، انسولین (pmol/L6/32±31/2) و HOMA-IR (0/32±1/6) به ­طور معنی‌داری نسبت به گروه کنترل با گلوکز (mg/dl 15/9±187/5) و تری‌گلیسرید خون (mg/dl 18/5±217/6)، انسولین ( pmol/L34/2±137/6) و HOMA-IR (2/13±9/7) کاهش یافت. غلظت توتال اسیدهای چرب آزاد وآدیپونکتین تغییری نشان نداد. نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه بیانگر تاثیر عصاره آبی مازو بر کاهش مقاومت انسولینی در رت‌های مقاوم به انسولین می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مقاومت انسولینی، اسیدهای چرب آزاد، پیوگلیتازون، مازو

عنوان انگلیسی The Effect of Aqueous Extract of Quercus Infectoria on Insulin Resistance and Free Fatty Acids in Insulin-Resistant Rats Induced by a High-Fructose Diet
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Insulin resistance is a pathological condition in which cells fail to respond normally to insulin. The most important cause of insulin resistance is abdominal obesity. Increased abdominal fat increases the amount of free fatty acids and decreases adiponectin, which directly affects insulin signaling. Due to the role of Quercus infectoria in lowering blood sugar, we investigated the mechanism of action and the effect of its aqueous extract on insulin resistance in insulin-resistant Rats. Materials and Methods: The animals were fed fructose-rich or normal food for six weeks. At the end of six weeks, the animals were divided into 4 groups including receiving plant extracts, pioglitazone, control, and normal food, and then treated for 2 weeks. At the end of the treatment period serum Glucose, triglyceride, and cholesterol levels were measured by autoanalyzer; Insulin and adiponectin levels were measured by ELISA; plasma free fatty acids were measured by gas chromatography, and HOMA-IR (Homeostatic Model Assessment for Insulin Resistance) index was calculated by the formula. A one-way ANOVA test was used for statistical analysis. Results: In the Quercus infectoria group, the concentrations of glucose (129.3±6.8 mg/dl), triglyceride (79.8±5.1mg/dl), insulin (31.2±6.32pmol/L) and HOMA-IR (1.6±0.32) significantly decreased compared to the control group with glucose (187.5± 15.9 mg/dl), Triglyceride (217.6±18.5 mg/dl), Insulin (137.6±34.2 pmol/L) and HOMA-IR (9.7±2.13) decreased. The concentration of total free fatty acids and adiponectin did not change. Conclusion: This study showed the beneficial effects of aqueous extracts of Quercus infectoria on reducing insulin resistance in insulin-resistant rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Insulin resistance, Free fatty acids, Pioglitazone, Quercus infectoria

نویسندگان مقاله حسین فلاح | Hossein Fallah
Department of Clinical Biochemistry, Afzalipou School of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

بهناز دانش | Behnaz Danesh
Department of Internal Medicine, Afzalipou School of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه داخلی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

بیدالله شاهوزهی | Beydolah Shahouzehi
Physiology Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

غلامعباس محمدی | Abbas Mohammadi
Department of Clinical Biochemistry, Afzalipou School of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5811-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی و آزمایشگاه بالینی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات