این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۵، شماره ۶، صفحات ۴۹-۵۶

عنوان فارسی بررسی میزان آفلاتوکسین B۱ در خوراک طیور در مرغداری‌های شهر سنندج به روش الایزا
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آفلاتوکسین B1 یک آلاینده­ ی شایع در خوراک طیور می­باشد و بیشترین سمیت حاد و مزمن را در  بین کلیه­ ی مایکوتوکسین­ ها دارد. در طول دهه­­ی گذشته، تحقیقات به خوبی تأثیر منفی آفلاتوکسین B1 بر سلامت طیور را نشان داده ­اند. از این رو تعیین وضعیت غلظت آفلاتوکسین B1 در خوراک طیور ضروری است. مواد و روش­ ها: در این مطالعه جهت پی بردن به میزان آلودگی خوراک طیور به آفلاتوکسین B1 تعداد 45 نمونه خوراک به روش  تصادفی ساده در فصول پاییز و زمستان 1397 جمع­آوری شد و نمونه ­ها به روش الایزا مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ­ها: نتایج حاصل از آزمایش­ ها نشان داد که میزان آلودگی در نمونه ­های مثبت بین 6/44 تا µg/kg  34/18 بود. همچنین میانگین غلظت آفلاتوکسینB1 در نمونه های آلوده µg/kg  5/10 تعیین گردید. میزان آلودگی در 46/66 ٪ از نمونه ­ها بیشتر از حد استاندارد گزارش شد. به دلیل دمای بالاتر و شرایط محیطی مناسب جهت رشد قارچ ها، نمونه­های تهیه شده در فصل پاییز نسبت به فصل زمستان آلودگی بیشتری داشتند. نتیجه­ گیری: با توجه به میزان بالای آلودگی به آفلاتوکسین B1 در خوراک مرغداری­های شهر سنندج، بررسی و پایش و نظارت مداوم نهادهای بهداشتی جهت جلوگیری از ورود این سم به چرخه­ ی غذایی انسان امری لازم و ضروریست.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین B1، خوراک طیور، الایزا، سنندج

عنوان انگلیسی Determination of aflatoxin B1 concentration in poultry feed in the poultry farms of Sanandaj using ELISA method
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Aflatoxin B1 is a common contaminant of poultry feed and has the highest rate of acute and chronic toxicity among all mycotoxins. Over the past decade, studies have well established the negative effects of aflatoxin B1 on the health of poultry. Therefore, it is necessary to determine the maximum concentration of aflatoxin B1 in poultry feed.  Materials and Methods: In this study, in order to determine the aflatoxin B1 concentration in poultry feed, 45 samples were collected via a simple random method during autumn 2018 and winter 2019, and then the concentration of this contaminant was measured by the ELISA method. Results: The experimental results showed that the contamination range in the positive samples was between 6.44 and 34.18 µg/Kg. Moreover, the mean concentration of aflatoxin in contaminated samples was 5.10 µg/Kg. The concentration of contaminant in 46.66% of the samples exceeded the standard limit. Due to higher temperatures and suitable environmental conditions for the growth of fungi, the samples prepared in autumn were more contaminated than those prepared in winter.  Conclusion: The level of aflatoxin B1 contamination in poultry feed in Sanandaj is high. In order to prevent the entry of this toxin into the human food cycle regular survey and monitoring of poultry feed by health institutions are necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aflatoxin B1, Poultry feed, ELISA, Sanandaj

نویسندگان مقاله شادیه محمدی | Shadieh Mohammadi
Environmental Health Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مرکز تحقیقات بهداشت محیط، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

اسماعیل قهرمانی | Esmaeil Ghahremani
Environmental Health Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مرکز تحقیقات بهداشت محیط، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

سعید دهستانی | Saeed Dehestaniathar
Environmental Health Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مرکز تحقیقات بهداشت محیط، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

شیوا زندی | Shiva Zandi
Environmental Health Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مرکز تحقیقات بهداشت محیط، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

ادیبه ذکریایی | Adibeh Zakariai
Student Research Committee, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

مهدیه محمدی | Mahdieh Mohammadi
Student Research Committee, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

زهرا کریمی | zahra karimi
Student Research Committee, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4964-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات