این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۲۵، شماره ۵، صفحات ۶۷-۸۳
عنوان فارسی
بررسی ارتباط بین الگو های غذایی مادر در طول بارداری و پیامدهای آن در نوزادان
چکیده فارسی مقاله
زمینه وهدف : بارداری یک دوره بحرانی برای رشد متابولیک فرزندان می باشد. تغذیه در دوران بارداری به علت نقشی که در تکامل و توانمندیهای ذهنی و جسمی نوزاد دارد از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوهای غذایی مادر درطول بارداریو پیامدهای آن در نوزادان در شهر ارومیه انجام یافته است. مواد وروش ها: در این مطالعه مقطعی، 410 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشت به روش تصادفی خوشهای انتخاب شدند. اطلاعات غذایی مادران با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 147آیتمی و اطلاعات دموگرافیک با استفاده از مصاحبه با مادران جمع آوری شد. جهت شناسایی الگوهای غذایی غالب از آنالیز تحلیل عاملی استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه سه گروه الگوی غذایی غالب شناسایی شد، الگوی غذایی گروه اول ، گروه دوم و گروه سوم . آنالیز چند متغیره نشان داد که شانس تولد نوزاد کم وزن(Low Birth Weigh) و نوزاد نارس( Preterm Birth) با افزایش پیروی ازالگوی غذایی گروهاول (1/15= LBW:OR , 1/05= PTB:OR) افزایش و شانس کوچک برای سن بارداری( Small for Gestational Age)و بزرگ برای سن بارداری( Larg for Gestational Age) (0/89 =LGA:OR و 0/8SGA:OR=)با افزایش پیروی از این گروه، کاهش می یابد. همچنین پیروی از الگوی غذایی گروه دوم با شانس0/73OR= LBW:و 0/83LGA:OR= ارتباط معکوس و با شانس 1/26= PTB:OR و 1/04= SGA: OR ارتباط مستقیم داشت. نتایج نشان داد که میزان تبعیت از الگوی غذایی گروه سوم در ارتباط معکوس با تمام شاخصهای فوق بودهوالگویغذایی گروهسومارتباط منفی معناداری با شاخص LGA را داشت. نتیجه گیری: مطالعه حاضر وجود ارتباط بین شاخص های LBW ,SGA ,PTB ,LGA و الگوهای غذایی مادر در طول بارداری را نشان داد. مطالعات آینده نگر برای تأیید این یافتهها پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوی غذایی، بارداری، نوزاد کم وزن، نوزاد نارس، نوزاد کوچک برای سن بارداری، نوزاد بزرگ برای سن بارداری
عنوان انگلیسی
Assessment Of The Relationship Between Maternal Dietary Patterns During Pregnancy And Its Outcomes In Infants
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Pregnancy is a critical period for the offspring's metabolic development. Nutrition during pregnancy due to its role in the development of mental and physical abilities in infants is important .The current study aimed to determine the relationship between maternal dietary patterns during pregnancy and its outcomes in infants in Urmia city. Materials and Methods: In this cross-sectional study, 410 pregnant women referred to health centers in Uremia were selected by cluster random sampling. Food information was collected using the validated 147-items Food Frequency Questionnaire (FFQ). The demographic information of mothers was collected by interview. Factor analysis was used to identify the major dietary patterns. Results: In this study, three main dietary patterns were identified and named the first, second, and third groups. Multivariate logistic regression showed that the Low Birth Weight (LBW) and Preterm Birth (PTB) increased with adherence to the first dietary pattern (LBW: OR = 1.15, PTB: OR=1.05), while the risk of Small for Gestational Age (SGA), (OR=0.89), and Large for Gestational Age (LGA), (OR = 0.8) decreased in this pattern. The second dietary pattern was inversely associated with LBW (OR = 0.73) and LGA (OR = 0.83), While it was positively associated with PTB (OR = 1.26) and SGA (OR = 1.04). The third dietary pattern was inversely associated with all the above outcomes and this difference was significant for LGA (OR=0.68). Conclusion: The present study showed a relationship between LBW, SGA, PTB, LGA indices, and maternal dietary patterns during pregnancy. Prospective studies have been suggested to confirm these findings.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dietary pattern, Pregnancy, Low Birth Weight, Small for Gestational Age, Preterm Birth, Large for Gestational Age
نویسندگان مقاله
زهرا کریمی | Zahra Karimi
School of Medicine, Department , Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
پروین آیرملو | parvin ayremlou
Clinical Research Development Unit of Imam Khomeini Hospital, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
واحد توسعه تحقیقات بالینی مرکز آموزشی-درمانی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
سکینه نوری سعیدلو | sakineh nouri saeidlou
Departemant of nutrition, Food and Beverages Safety Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
گروه تغذیه، مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1747-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات