این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۱-۱۹

عنوان فارسی بررسی تأثیر مکمل یاری پروبیوتیک و آلفالیپوئیک اسید به صورت جداگانه و هم‌زمان بر روی اشتها در افراد مبتلا به اضافه وزن: کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: حفظ وزن کاهش یافته در اثر مداخلات تغذیه­ای، برای برخورداری از مزایای سلامتی آن مهم است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مکمل‌های پروبیوتیک و آلفا لیپوئیک اسید (ALA) به طور جداگانه یا به صورت ترکیبی بر میزان اشتها در افراد دارای اضافه وزن انجام شد. مواد و روش ­ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی شامل دو فاز کاهش وزن (8 هفته) و حفظ وزن (16 هفته) بود. هشتاد و هشت فرد دارای اضافه‌وزن به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی ایزوکالری با مکمل پروبیوتیک (500 میلی‌گرم)، رژیم غذایی ایزوکالری با پروبیوتیک و ALA (600 میلی‌گرم)، رژیم غذایی ایزوکالری با ALA و رژیم غذایی ایزوکالری با دارونما. در فاز دوم، شرکت‌کنندگان رژیم غذایی نرمال با مکمل‌های ذکر شده دریافت کردند. در ابتدا و انتهای فاز اول و در انتهای فاز دوم، وزن، شاخص توده بدنی (BMI)، دور کمر (WC)، دور باسن (HC)، درصد چربی بدن، پروتئین واکنش‌گر  C(CRP) و اشتها اندازه‌گیری شد. تجزیه‌وتحلیل آماری با نرم‌افزار SPSS انجام و آزمون Independent sample t test و ANOVA جهت مقایسه میانگین تغییرات بین دو گروه و گروه‌ها استفاده گردید. یافته ­ها: در انتهای فاز اول، میانگین داده‌های تن‌سنجی، فاکتور التهابی و اشتها در گروه‌های مداخله به طور معنی‌داری کاهش یافته بود ولی میزان این تغییرات در گروه دریافت کننده پروبیوتیک و ALA نسبت به سایر گروه‌ها بیشتر بود (0/05> P). همچنین در انتهای فاز دوم، این تغییرات فقط در گروه دریافت‌کننده پروبیوتیک و ALA معنی‌دار بود (0/05> P). نتیجه‌گیری: مکمل‌های پروبیوتیک و ALA به کاهش و حفظ وزن و اشتها به همراه رژیم نرمال کمک می‌کنند. علت این امر ممکن است به دلیل کاهش التهاب باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، آلفا لیپوئیک اسید، اشتها، اضافه وزن

عنوان انگلیسی Effects of probiotic and alpha-lipoic acid supplements, separately or in combination on appetite in overweight individuals: A double blind randomized clinical trial
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: The purpose of this study was to evaluate the effects of probiotic and alpha-lipoic acid (ALA) supplements, on appetite in overweight people. Materials and Methods: This study included two phases of weight loss (8 weeks) and weight maintenance (16 weeks). Eighty-eight overweight people were randomly divided into 4 groups: Isocaloric diet with probiotic (500mg), isocaloric diet with ALA (600mg) and probiotic, isocaloric diet with ALA and isocaloric diet with placebo groups. In the second phase, the participants received normal diet with the above - mentioned supplements. At the beginning and end of the first phase and at the end of the second phase, weight, body mass index (BMI), waist circumference (WC), hip circumference (HC), body fat percentage, C-reactive protein (CRP), and appetite were evalauted. We used SPSS software for statistical analysis. Independent sample t-test and ANOVA were used to compare the alterations in the mean values among the groups. Results: At the end of the first phase, the level of anthropometric changes, inflammatory factor and appetite were significant in the intervention groups, but these changes were higher in the probiotic + ALA group than in the other groups (P < 0.05). At the end of the second phase we found significant changes only in the probiotic + ALA group (P< 0.05). Conclusion: Addition of probiotic and ALA supplements to the normal diet can be effective in appetite and weight management and also maintainance of weight loss which may be due to decreased inflammation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Probiotic, Alpha lipoic acid, Appetite, Overweight

نویسندگان مقاله غلامرضا نصیری | Gholamreza Nasiri
Student Research Committee, School of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

علی باستانی | Ali Bastani
Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran. ORCID ID: 0000-0002- 5434-4939
گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

علی اکبر حاجی آقا محمدی | Ali Akbar Haji-Aghamohammadi
Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین

محمدرضا رشیدی رشیدی نوش آبادی | Mohamadreza Rashidi Noosh abadi
Department of Pharmacology, School of Pharmacy, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

پرویز شاه میرزالو | Parviz Shahmirzalou
Department of Biostatistics, Khoy university of Medical Sciences, West Azerbaijan, Iran
گروه آمار، دانشکده آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی خوی، آذربایجان غربی، ایران

حسین خادم حقیقیان | Hossein Khadem Haghighian
Department of Nutrition, School of Health, Qazvin University of Medical Science, Qazvin, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2650-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات