این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۹، شماره ۱۱، صفحات ۱۱۶۳-۱۱۷۸
عنوان فارسی
ارزیابی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M۱ در شیر پاستوریزه شهرستانهای کرمان و رفسنجان در سالهای ۹۸-۱۳۹۷: یک مطالعه توصیفی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: آفلاتوکسینها ترکیبات بسیار جهشزا، سمی و سرطانزا هستند. آفلاتوکسینB1 از طریق خوراک دام آلوده وارد بدن حیوانات شده و پس از متابولیزه شدن در کبد به صورت آفلاتوکسین M1 وارد شیر میشود. این مطالعه با هدف تعیین میزان آفلاتوکسین M1 جهت بررسی وضعیت کیفی شیر پاستوریزه انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، تعداد 39 نمونه شیر پاستوریزه از سطح عرضه شهرستان رفسنجان و کرمان در زمستان سال 1397 و تابستان سال 1398 جمعآوری شدند. میزان آفلاتوکسین با روش کروماتوگرافی مایع اندازهگیری شد. تفاوت بین فصل و محل تولید و عرضه متفاوت در این مطالعه براساس آزمونهای ناپارامتری Mann-Whitney و Kruskal-Wallis ارزیابی شد. یافتهها: آفلاتوکسین M1 در کلیه نمونههای شیر پاستوریزه در محدوده ng/L 37/125-41/5 تشخیص داده شد. میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در 6/2 درصد (1 نمونه) و 9/17 درصد (7 نمونه) از نمونهها به ترتیب بالاتر از استاندارد ملی ایران (ng/L100) و اروپا (ng/L50) بود. میانگین آلودگی در نمونههای شیر تولید شده در مناطق مختلف به طور معنیداری متفاوت بودند (05/0p <). ارزیابی ریسک خطر سرطانزایی آفلاتوکسین در شیر پاستوریزه نشان داد که خطری در خصوص مصرف شیر، سلامت بزرگسالان را تهدید نمیکند (1HI<) که این موضوع در خصوص کودکان صادق نبود (10>HI>1). نتیجهگیری: مقادیر بالای آفلاتوکسین در نمونههای شیر میتواند یک خطر بالقوه برای سلامت عمومی باشد. لذا پایش و کاهش سطح آفلاتوکسین در خوراک دام و شیر خام تحویل شده توسط کارخانجات لبنی را میتوان به عنوان اولین قدم برای کنترل انتقال آفلاتوکسینM1 در نظر گرفت. واژههای کلیدی: آفلاتوکسین M1، شیر، کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا، ارزیابی ریسک سرطانزایی
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفلاتوکسین M1، شیر، کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا، ارزیابی ریسک سرطانزایی
عنوان انگلیسی
Evaluation of Aflatoxin M1 Contamination in Pasteurized Milk in Kerman and Rafsanjan Cities in 2019: A Descriptive Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Aflatoxins are known as causative factors of hepatic and extra-hepatic carcinogenesis within humans. Aflatoxin B1 enters the animal body through contaminated feed and is partially secreted in milk after being metabolized in the liver to aflatoxin M1 (AFM1). The aim of this study was to determine the amount of aflatoxin M1 to evaluate the quality status of pasteurized milk. Materials and Methods: This descriptive study was performed to determine the occurrence of AFM1 in 39 pasteurized milk samples collected during winter and summer 2019 in Kerman and Rafsanjan cities. Aflatoxin analysis was carried out by high-performance liquid chromatography. The non-parametric Mann–Whitney U and Kruskal–Wallis H tests were used to analyze data. Results: Aflatoxin M1 was detected in 100% of the pasteurized milk ranging from 5.41 to 125.37 ng/l. Toxin levels in 2.6% (1 sample) and 17.9% (7 samples) of the pasteurized milk samples exceeded the Iranian national standard (100 ng/L) and EU (50 ng/L) limit, respectively. The mean concentration of aflatoxin in pasteurized milk samples produced in various regions was significantly different (p < 0.05). The carcinogenic risk assessment of AFM1 in milk was estimated, indicating that adult consumers in Kerman and Rafsanjan city are not at considerable cancer risk (HI< 1). However, it was not the case for children (1
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aflatoxin M1, Milk, High Pressure Liquid Chromatography, Carcinogenic Risk assessment
نویسندگان مقاله
لاله ستوده | L. Sotoodeh
Rafsanjan Institute of Kar
دانشگاه کار واحد رفسنجان
علی دینی | A. Dini
, Rafsanjan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
محسن رضائیان | M. Rezaeian
, Rafsanjan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
عباس اسماعیلی | A. Esmaeili
, Rafsanjan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
آمنه عسگریان | A. Asgaryan
Kerman university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2837-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات