این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۱۴-۲۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر نانوژل کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitro
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: یکی از مهمترین مشکلات سیستم های بهداشت و درمان، افزایش شیوع عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک ها است. امروزه استفاده از مواد طبیعی از جمله اسانس های گیاهی دارای خواص ضد میکروبی بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها روبه افزایش است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita) بر ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در شرایط In-vitro می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی ایزوله های اسینتوباکتر بومانی از بیمارستان های منتخب شهرستان خرم آباد جداسازی و تعیین هویت شدند. پس از تهیه نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Menthapiperita)، حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) نانوژل بر روی ایزوله های اسینتوباکتر بومانی با روش میکروبراث دایلوشن در پلیت 96 خانه بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین شدند. یافته ها: میانگین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی، نانوذره حاوی گیاه دارویی نعناع فلفلی و آنتی بیوتیک جنتامایسین به ترتیب 47± 496، 48± 301 و 25 ± 78 بود. که نشانه دهنده حساسیت بالای سویه های مورد مطالعه نسبت به جنتامایسین در مقایسه با دو گروه دیگر (001/0 P≤) و کارایی مؤثرتر نانوذره حاوی اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مهار رشد سویه های سینتو باکتر بومانی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی می باشد (001/0 P≤ ). بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان دهنده توانایی مؤثر نانوژل حاوی کیتوزان و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی در مقایسه با نانوذره بدون اسانس (Menthapiperita) برای بازدارندگی رشد ایزوله های اسینتوباکتر بومانی می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوژل، اسانس نعناع فلفلی، اسینتوباکتربومانی، کیتوزان
عنوان انگلیسی
Effect of chitosan nanogel and peppermint essential oil (Mentha Piperita) on clinical isolates of Acinetobacter baumannii in-vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Background: One of the major problems presented to health care systems is the increasing prevalence of antibiotic-resistant bacterial infections. Today, natural substances, such as essential oils with antimicrobial properties, are increasingly used as an alternative to antibiotics. The present study aimed to assess the effect of chitosan nanogels containing essential oil of peppermint (Mentha Piperita) on clinical isolates of Acinetobacter baumannii in vitro. Materials and Methods: In this cross-sectional study, Acinetobacter baumannii were isolated from selected hospitals in Khorramabad. After preparing nanogels containing peppermint essential oil (Mentha Piperita), the minimum inhibitory concentration of chitosan nanogels on Acinetobacter baumannii isolates was determined by micro broth dilution method in a 96-well plate according to Clinical & Laboratory Standards Institute instructions. Results: The mean minimum inhibitory concentrations of nanoparticles without essential oil of peppermint, containing peppermint, and gentamicin were 47±496, 48±301, and 25±25, respectively. This is indicative of the high sensitivity of the assessed strains to gentamicin, in comparison with the other two groups (P≤0.001) and the more effective performance of Menthapiperita in the inhibition of the growth of Acinetobacter baumannii isolates, as compared to nanoparticles without peppermint essential oil (P≤0.001). Conclusion: The obtained results of the present study pointed to the effective ability of chitosan nanogels containing peppermint essential oil to inhibit the growth of Acinetobacter baumannii isolates, in comparison with non-essential nanoparticles (Mentha Piperita).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Acinetobacter baumannii, Chitosan, Essential oil of Mentha piperita, Nanogel
نویسندگان مقاله
سمیه دلفانی | Somayeh Delfani
Department of Microbiology, School of Medicine, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
مرضیه رشیدی پور | Marzieh Rashidipour
Nutritional Health Research Center, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
فرانک رضایی | Faranak Rezaei
Department of Microbiology, School of Medicine, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
پگاه شکیب | Pegah Shakib
Razi Herbal Medicines Research Center, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran
مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-670-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات