این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۲۴۸-۲۵۹
عنوان فارسی
اثر مصرف جلبک سبز-آبی اسپیرولینا (Spirulina Platensis) و تمرینات مقاومتی دایرهای بر پروفایل لیپیدی در مردان میانسال دارای اضافه وزن و چاق
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: مکملهای گیاهی توأم با تمرینات ورزشی اخیر برای کنترل وزن مورد توجه محققان گرفته است. هدف از این مطالعه اثر مصرف جلبک سبز-آبی اسپیرولینا و تمرینات مقاومتی دایرهای بر پروفایل لیپیدی در مردان میانسال دارای اضافه وزن و چاق بود. روش تحقیق: مطالعه حاضر تک سو کور و از نوع نیمه تجربی وکاربردی بود. به همین منظور60 مرد دارای اضافه وزن و چاق با شاخص توده بدن بیشتر از 25 (کیلوگرم بر متر مربع) و با دامنه سنی30 تا 55 سال به صورت هدفمند انتخاب و به روش تصادفی ساده در چهار گروه 15 نفری (تمرین+اسپیرولینا، تمرین+دارونما، اسپیرولینا و دارونما) تقسیم شدند. گروه مداخله و دارونما به ترتیب به مدّت هشت هفته روزانه دو عدد کپسول500 میلیگرمی اسپیرولینا و دارونما مصرف نمودند. تمرینات مقاومتی دایرهای به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه بر اساس رعایت یک الگوی زمان بندی منعطف و اصل اضافه بار با فواصل استراحتی بین ایستگاهها و ستها اجرا شد. یافتهها: مقادیر تری گلیسیرید، لیپوپروتئین پرچگال آزمودنیها بین گروههای تحقیق تفاوت معنیداری را نشان دادند (0/05>P). همچنین در بررسی درون گروهی مقادیر اسپارتات آمینو ترانسفراز، کلسترول در گروههای تمرین + اسپیرولینا و لیپوپروتئین کمچگال، تری گلیسیرید در گروه تمرین+ اسپیرولینا و تمرین+ دارونما کاهش معنیداری داشته؛ امّا مقادیر لیپوپروتئین پرچگال، آلانین آمینو ترانسفراز در گروه تمرین+ اسپیرولینا افزایش معنیداری داشت (0/05>P). نتیجهگیری: به نظر میرسد جلبک سبز- آبی (اسپیرولینا) توأم با تمرینات مقاومتی دایرهای با بهبود برخی شاخصهای نیمرخ متابولیکی میتواند در کنترل وزن و چاقی مؤثر باشد و باعث پیشگیری از بیماریهای مرتبط یا چاقی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلانین آمینو ترانسفراز، اسپارتات آمینو ترانسفراز، تمرینات مقاومتی دایرهای، اضافه وزن و چاقی، اسپیرولینا
عنوان انگلیسی
Effect of Spirulina platensis green-blue algae consumption, and circuit resistance training (CRT) on lipid profile in overweight and obese middle-aged men
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aims: Researchers have recently considered the impact of herbal supplements combined with exercise on weight control. This study aimed to investigate the effect of Spirulina platensis green-blue algae consumption, and circuit resistance training (CRT) on lipid profile in overweight and obese middle-aged men. Materials and Methods: This was a single-blind, quasi-experimental, and applied study. The study population included 60 overweight and obese men in the age range of 30-55 years with a body mass index of more than 25 (kg/m2). The participants were purposefully selected and randomly divided into four groups of training plus spirulina (N=15); training plus placebo; spirulina; and Placebo. The intervention and placebo groups took two 500 mg spirulina capsules, and placebo capsules daily for eight weeks, respectively. The CRT was performed for eight weeks and three sessions per week based on a flexible timing pattern, with the observation of the principle of overload with rest intervals between stations and sets. Results: There was a significant difference between the study groups in terms of the levels of triglyceride (TG), high-density lipoprotein (HDL) of the participants (P< 0.05). Moreover, in the intra-group investigation, there was a significant reduction in the values of low-density lipoprotein (LDL), and triglyceride (TG), in the groups of training plus spirulina and training plus placebo, cholesterol (TC), and (Aspartate aminotransferase) AST in the groups of training plus spirulina had a significant decrease, Moreover, a significant increase was observed in the levels of HDL and alanine aminotransferase (ALT) in the group of training plus spirulina. Conclusion: It seems that the consumption of Spirulina platensis green-blue algae combined with CRT can be effective in controlling weight and obesity and preventing obesity-related diseases through the improvement of some indices of metabolic profile and body composition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase, Circuit resistance training, Overweight and obesity, Spirulina
نویسندگان مقاله
کریم دهقانی | Karim Dehghani
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
مهدی مقرنسی | Mehdi Mogharnasi
Department of Exercise Physiology (Biochemistry and Metabolism), Faculty of Sports Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
مرضیه ثاقب جو | Marziyeh Saghebjoo
Department of Exercise Physiology (Biochemistry and Metabolism), Faculty of Sports Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
محمد ملکانه | Mohammad Malekaneh
Department of Clinical Biochemistry, School of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
هادی سریر | Hadi Sarir
Department of Animal Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3128-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی ورزشی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات