این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۳۱، شماره ۱، صفحات ۸۸-۹۶
عنوان فارسی
مقایسه اثر اسانس شوید و مفنامیک اسید بر مدت درد بعد از زایمان:کارآزمایی بالینی تصادفی شده
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: درد بعد از زایمان، از مشکلات دوران نفاس است. مهارکنندههای پروستاگلاندین مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی معمولا برای کاهش درد استفاده میشوند، اما ممکن است باعث عوارض جانبی دستگاه گوارش شوند. در این مطالعه، اثر اسانس شوید و مفنامیک اسید بر مدت درد بعد از زایمان مقایسه شد. روش بررسی: 108 زن چندزایی که در بیمارستان رازی اهواز به روش طبیعی زایمان کرده و درد بعد از زایمان به روش تصادفی ساده در دو گروه 54 نفری اسانس شوید (mg/kg5/1) و مفنامیک اسید (کپسول 250میلی گرم) قرار گرفتند. میزان درد 2 ساعت پس از زایمان با استفاده از مقیاس دیداری درد اندازه گیری شد. در بیمارانی که نمره درد 1/3 و بالاتر داشتند، در صورت ادامه یافتن درد هر 6 ساعت تا 4 بار، اسانس یا مفنامیک اسید تجویز شد. به دنبال مصرف اسانس شوید یا مفنامیک از بیمار خواسته میشد زمان اثر دارو، زمان از بین رفتن کامل درد و شروع مجدد درد بعدی را اعلام کند. تحلیل دادهها با نرم افزار SPSS نسخه22 و با استفاده از آزمونهای t، کای دو و اندازهگیری مکرر انجام شد. یافته ها: مدت درد در طول زمان در هر گروه کاهش معنیداری داشت (نوبت اول و چهارم اسانس شوید 21/3± 2/39 و 89/1±07/32 دقیقه و نوبت اول و چهارم مفنامیک اسید 09/4± 5/40 و 15/3± 97/31 دقیقه) (001/0>P). میانگین زمان اثر دارو بعد از مداخله نوبت دوم و سوم به ترتیب در گروه اسانس (74/2±89/20 و 05/2±24/19 دقیقه) تفاوت آماری معنیداری با گروه مفنامیک (85/3±34/22 و 55/3±12/21 دقیقه) داشت (005/0>P). نتیجهگیری: شروع اثر اسانس شوید سریعتر از مفنامیک است و میتوان از اسانس به دلیل نداشتن عارضه گوارشی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس شوید، مراقبت های بعد از زایمان، درد، مفنامیک اسید
عنوان انگلیسی
The comparison of the effect of dill extract and mefenamic acid on the duration of the postpartum pain: a randomized clinical trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Postpartum pain is one of the problems of the Post-delivery period. Prostaglandin inhibitors, such as nonsteroidal anti-inflammatory drugs, are commonly used to reduce pain, but may cause gastrointestinal side effects. In this study, the effect of dill essential oil and mefenamic acid on the duration of postpartum pain was compared. Materials and methods: 108 multiparous women who had a normal vaginal delivery and suffered from the postpartum pain were recruited from Razi hospital of Ahvaz City. Subjects were randomly divided into two groups of 54: dill essential oil (1.5 mg / kg) and mefenamic acid (250 mg capsule), using a simple random sampling method. The magnitude of postpartum pain was measured by the Visual Analogue Scale two hours after birth. Patients experiencing the pain of 3.1 and more enrolled in the study. Both extract and mefenamic acid administered every 6 hours up to 4 times in case of constant pain. Following consumption of dill extract or mefenamic acid, the patient was asked to mention the duration of drug effect, the time of complete removal of the pain and the time of experiencing pain resumption. Statistical analysis was was done by t-test, Chi-square and repeated measure using SPSS Statistics V22. Results: The duration of pain has decreased significantly over the time (39.2±3.21 and 32.07±1.89 min for the first and fourth intervention of dill extract, and 40.5±4.09 and 31.97±3.15 min for the first and fourth intervention of mefenamic acid) (P< 0.001).The mean duration of drug effect following second and third intervention showed a significant reduction in the extract group (19.24±2.05 and 20.89±2.74 min respectively) compared to mefenamic acid group (34.22± 85.3 and 21.12±3.55 min respectively) (P< 0.005). Conclusion: It bseems that the onset of action of dill extract is faster than mefenamic acid; so extract can be used due to the lack of gastrointestinal side effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anethum graveolens, Postpartum care, pain, Mefenamic Acid.
نویسندگان مقاله
فاطمه خیریت | Fatemeh Kheiriyat
Msc in Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
میترا تدین نجف آبادی | Mitra Tadayon Najafabadi
Instructor, Department of Midwifery, Menopause Andropause Research Center, School of Nursing and Midwifery, Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات یائسگی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
پروانه موسوی | Parvaneh Mousavi
Instructor, Department of Midwifery, Reproductive Health Research Center, School of Nursing and Midwifery, Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
محمدحسین حقیقی زاده | Mohamad Hossain Haghighizadeh
Instructor, Department of Statistics, School of Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مربی گروه آمار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
فروغ نامجویان | Foroogh Namjoyan
Assistant Professor, Department of Pharmacognosy, School of Pharmacology, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
استادیارگروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
http://tmuj.iautmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1203-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مامایی
نوع مقاله منتشر شده
کارآزمایی بالینی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات