این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۴۲۵-۴۳۱
عنوان فارسی
اعتبار سنجی روش و اندازهگیری کافئین موجود در نوشیدنیهای بازار ایران به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: نوشیدنیهای انرژیزا و حاوی کافئین از جمله نوشیدنیهای رایج توسط ورزشکاران و عموم مردم هستند که فوایدی نظیر فراهم کردن سریع انرژی، کاهش خسـتگی و ایجاد هوشیاری دارند، اما میتوانند منجر به عوارض جدی در افراد بیمار، به ویژه مبتلایان به بیماریهای روانـی، قلبی و عروقی، سرطان و کلیوی شوند. هدف این مطالعه معتبرسازی روش آنالیز کمی و تعیین سطح کافئین نوشیدنیهای موجود در سطح شهر تهران با استفاده از دستگاه HPLC (کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا) بود. روش بررسی: در این مطالعه، ابتدا معتبرسازی روش HPLC با استفاده از استاندارد نمونه انجام گرفت. سپس میزان کافئین موجود در 10 نمونه از نوشیدنیها بررسی شد. یافتهها: منحنی کالیبراسیون برای استاندارد کافئین در محدوده ppm200-2 خطی و ضریب همبستگی آن 997/0 بود. با بررسی انجام شده حدود تعیین مقدار ( (LOQ mg/mL65/44 و حدود شناسایی (LOD)mg/mL 39/13محاسبه شد. پس از اعتبارسنجی روش، 10 نمونه نوشیدنی جمع آوری شده از سطح شهر تهران از نظر میزان کافئین مورد آزمایش قرار گرفت که میزان کافئین این نمونهها کمتر از حد استاندارد بود. نتیجهگیری: این روش در اندازه گیری کافئین نوشیدنیها از دقت و کارایی لازم برخوردار است و مقایسه نتایج حاصل با استانداردهای بین المللی نشان میدهد که میزان کافئین این نوشیدنیها پایینتر از حد استاندارد است. با توجه به افزایش مصرف این نوشیدنیها در کشور، اندازهگیری میزان کافئین در مقاطع زمانی مختلف امری ضروری محسوب میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نوشیدنی کافئیندار، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، تعیین مقدار، اعتبارسنجی
عنوان انگلیسی
Method validation and determination of caffeine in drinks in the Iranian market by the HPLC
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Caffeinated energy drinks are common drinks among athletes and general population that have benefits such as providing quick energy, reducing fatigue and creating alertness, but can lead to serious complications in patients, especially those who have cancer and mental, cardiovascular, or renal diseases. The aim of this study was to validate the quantitative analysis and determine caffeine in 10 caffeine-containing drink samples from Tehran markets using high efficiency liquid chromatography (HPLC). Materials and methods: In this study, first the HPLC method was validated using the sample standard. Then the amount of caffeine in 10 samples of drinks was evaluated. Results: The calibration curve of caffeine was linear in the range of 2-200 ppm and its correlation coefficient was 0.997. The limits of detection and quantification (LOQ and LOD) were 44.65 and 13.39 mg/mL respectively. After validating the method, 10 drink samples collected from Tehran were tested for caffeine content. Comparing the results with international standards showed that the caffeine value of these beverages was lower than the standard. Conclusion: This method has the accuracy and efficiency in measuring the caffeine of beverages. Comparing with international standards, the amount of caffeine in the beverages is lower than the standard. Due to the increased consumption of these drinks in the country, measuring caffeine at different times is essential.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Caffeinated drinks, High efficiency liquid chromatography, Method validation, Caffeine value
نویسندگان مقاله
حمیده شریفی دارانی | Hamide Sharifi Darani
PharmD Student, Department of Pharmacology and Toxicology, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University (IAUPS), Tehran, Iran
دانش آموخته دکتری داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران
پریسا زیارتی | Parisa Ziarati
Nutrition and Food Sciences Research Center, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran , Assistant Professor, Medicinal Chemistry Department, Pharmacy Faculty, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، استادیار، گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محبوبه طاهرخانی | Mahboubeh Taherkhani
Assistant Professor, Department of Chemistry, College of Sciences, Takestan Branch, Islamic Azad University, Takestan, Iran
استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، تاکستان، ایران
سیده زهرا موسوی | Zahra Mousavi
Associate Professor, Department of Pharmacology and Toxicology, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University (IAUPS), Tehran, Iran
دانشیار سم شناسی، گروه فارماکولوژی- سم شناسی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://tmuj.iautmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-638&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
داروسازی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات