این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۴۱-۵۱
عنوان فارسی
تأثیر مصرف ارده بر کیفیت خواب بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی-کارآزمایی تصادفی کنترل شده – مطالعه پایلوت
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مشکلات خواب از عوارض شایع در بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی میباشد. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی اثر دریافت ارده بر روی کیفیت خواب بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی انجام شد. مواد و روشها: 48 زن مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. بیماران گروه مداخله روزانه 48 گرم ارده از شروع تا انتهای پرتودرمانی (5 هفته) دریافت کردند. در ابتدا و انتهای پرتودرمانی پرسشنامه PSQI (Pittsburg Sleep Quality Index) توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. برای آنالیز دادهها از آزمونهای Chi-square، t-test،Mann-Whitney ، Wilcoxon و Binary logistic regression استفاده شد. یافتهها: میانگین و انحراف معیار سنی افراد شرکت کننده 65/10± 97/47 بود. 50% بیماران گروه ارده و 8/80% بیماران گروه کنترل در انتهای مطالعه کیفیت خواب نامطلوبی داشتند (02/0 =P). مصرف ارده به طور معنیداری نمره کلی کیفیت خواب را در مقایسه با گروه کنترل بهبود بخشید (006/0=P). بین دو گروه تفاوت معنیداری در بیشتر مقیاسها شامل کیفیت ذهنی خواب (008/0 =P)، تأخیر در به خواب رفتن (01/0=P)، مدت زمان خواب (003/0=P) و اختلالات خواب (05/0=P) مشاهده گردید. همچنین میانگین تغییرات مقیاس اختلالات خواب، بین دو گروه تفاوت آماری معنیداری نشان داد (002/0=P). در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، نسبت شانس برای مقیاسهای کیفیت ذهنی خواب (01/0=P)، تأخیر در به خواب رفتن (01/0=P)، مدت زمان خواب (006/0=P)، اختلالات خواب (04/0=P) و نمره کلی کیفیت خواب (007/0=P) کمتر میباشد. نتیجه گیری: این یافتهها نشان میدهد که مصرف ارده طی پرتودرمانی میتواند کیفیت خواب بیماران مبتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان پستان، پرتودرمانی، کیفیت خواب، ارده، کنجد
عنوان انگلیسی
Effects of Tahini Intake on Quality of Sleep in Breast Cancer Patients Undergoing Radiotherapy: A Randomized Controlled Trial-pilot Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Sleep disruption is a common side effect in breast cancer patients undergoing radiotherapy. Therefore, the aim of this study was to assess effects of tahini consumption on sleep quality in breast cancer patients undergoing radiotherapy. Materials & Methods: Forty-eight women with breast cancer undergoing radiotherapy were randomly assigned to intervention and control groups. In the intervention group, daily tahini consumption included 48 g during the radiation therapy course (five weeks). Patients completed Pittsburg sleep quality index questionnaires in the baseline and after the finish of radiotherapy. Chi-square, t-test, Mann-Whitney, Wilcoxon and Binary logistic regression analyses were carried out. Results: Mean (standard deviation) age of the participants was 47.97 y ±10.65. Moreover, 50% of the patients in tahini group and 80.8% of the patients in control group had poor sleep qualities (p = 0/02). Overall, tahini consumption significantly improved the total score of sleep quality, compared to the control group (p = 0/006). Moreover, significant differences were seen between the two groups in most subscales, including subjective sleep quality (p = 0/008), sleep latency (p = 0/01), sleep duration (p = 0/003) and sleep disturbances (p = 0/05). Moreover, the mean changes in the scale of sleep disturbances showed statistically significant differences between the two groups (p = 0.002). The intervention group had lower odds ratios for the subscales of subjective sleep quality (p = 0.01), sleep latency (p = 0.01), sleep duration (p = 0.006), sleep disturbances (p = 0.04) and total score of sleep quality (p = 0.007), compared to the control group. Conclusion: These results have shown that tahini consumption during radiotherapy increases the quality of sleep in patients with breast cancer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Breast cancer, Radiotherapy, Sleep quality, Tahini, Sesame
نویسندگان مقاله
زینب البوغبیش | Z Alboghobeish
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
زهرا نظری | Z Nazari
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
زهرا شیخی مبارکه | Z Sheikhi Mobarakeh
Motamed Cancer Institute
پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی
افشین رخشا | A Rakhsha
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
محمد هوشیاری | M Houshyari
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
احسان حجازی | E Hejazi
Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3907-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات