این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی بررسی تأثیر مصرف نان حاوی دانه کتان (بزرک) بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی‌های خون در بیماران هیپرلیپیدمیک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: هیپرلیپیدمی یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد بیماری‌های قلبی و مرگ و میر در جهان است. مطالعات پیشین نشان داده که دانه کتان می‌تواند در بهبود چربی خون مؤثر باشد. این مطالعه با هدف تأثیر مصرف نان حاوی دانه کتان بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی‌های خون در بیماران هیپرلیپدمیک انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمائی بالینی دوسوکور با 48 بیمار هیپرلیپیدمیک به مدت6 هفته انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله دو عدد نان حاوی 20% دانه کتان و گروه کنترل دو عدد نان ساده به صورت روزانه مصرف نمودند. شاخص‌های آنتروپومتریک، آپلین سرم، سطح چربی خون و فشار خون داوطلبان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شدند. فعالیت‌های بدنی و دریافت غذایی دو گروه نیز ثبت گردید. یافته‌ها‌: میانگین سطح آپلین (02/0p=) در گروه مداخله افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل و میانگین سطح کلسترول (046/0p=)، تری‌گلیسیرید (04/0p=) و فشار خون (04/0(p= در گروه مداخله کاهش معنی‌داری نسبت به گروه کنترل داشت. به طوری که در گروه مداخله میزان آپلین pg/ml) 9/255 ) نسبت به ابتدای مداخله افزایش و میزان کلسترول، تری گلیسرید، فشارخون سیستول و دیاستول به ترتیب mg/dl2/11، mg/dl 9/19، mmHg1/7، mmHg10نسبت به ابتدای مداخله کاهش داشت. تغییر معنی‌داری در وزن، HDL-C ،LDL-C   و BMI  در دو گروه مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف نان دانه کتان در صورت تأیید در سایر تحقیقات می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی برای کاهش چربی‌های خون پپشنهاد شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسترول، تری گلیسرید، LDL، HDL ، هیپرلیپدمی، دانه کتان، آپلین، نان

عنوان انگلیسی Effects of Breads Containing Flaxseeds on Serum Levels of Apelin and Lipids in Hyperlipidemic Patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Hyperlipidemia is one of the most important factors in heart disease and mortality worldwide. Previous studies showed that flaxseeds included potencies to improve lipid profiles. The objective of the present study was to investigate effects of breads containing flaxseeds on serum levels of apelin and lipids in hyperlipidemic patients.  Materials & Methods: This study was a randomized controlled clinical trial study with 48 hyperlipidemic patients for six weeks. Patients were randomly divided into two intervention and control groups. The intervention group received two breads containing 20% of flaxseeds and the control group received plain breads every day. Lipid profile, apelin serum, blood pressure and anthropocentric indices of the volunteers were assessed at the beginning and the end of activities and food intakes of the two groups were recorded. Results: In the intervention group, serum apelin increased (p = 0.02), compared to the control group and cholesterol (p=0.046), triglycerides (p = 0.04) and blood pressure (p = 0/04) significantly decreased, compared to the control group. No significant differences were seen for body mass index,  weight and serum levels of LDL-C and HDL-C between the two groups. Serum apelin increased (255.9 pg/ml), compared to the beginning of the intervention. Moreover, cholesterol, triglycerides and systolic and diastolic blood pressures respectively decreased as 11.2 mg/dl, 19.9 mg/dl, 7.1 mmHg and 10 mmHg, compared to the beginning of the intervention. Conclusion: Based on the findings, consumption of flaxseed breads included beneficial effects on increasing apelin and decreasing cholesterol, triglycerides and blood pressure. Further studies on flaxseed breads as useful therapeutic foods for decreasing hyperlipidemia are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cholesterol, TG, LDL-C, HDL-C, Hyperlipidemia, Flaxseed, Apelin, Bread

نویسندگان مقاله ناهید شاکری | N Shakeri
MSc Student in Nutrition Sciences, Faculty of Medical Sciences and Technologies, Science and Research Branch Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

محمد حسن انتظاری | MH Entezari
Isfahan University of Medical Science,Isfahan
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

بهنود عباسی | B Abbasi
Department of Nutrition, Electronic Health and Statistics Surveillance Research Center, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3545-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات