این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۵

عنوان فارسی ارتباط کفایت غذایی با نمایه‌های توزیع چربی بدن (نمایه شکل بدن و نسبت دور کمر به قد) در سالمندان آزاد ساکن شهر تهران در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۶
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: هدف مطالعه حاضر، تعیین ارتباط نسبت کفایت دریافت ریزمغذی­ها NAR (Nutrient Adequacy Ratio) و نسبت میانگین کفایت MAR (Mean Adequacy Ratio) با نمایه­های شکل بدن ABSI (A Body Shape Index) و نسبت دور کمر به قد WHtR (Waist to height Ratio) در سالمندان شهر تهران می­باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 583 سالمند (304 زن و 279 مرد) 60 تا80 ساله ساکن شهر تهران باروش نمونه­گیری سیستماتیک خوشه­ای انتخاب شدند. اطلاعات عمومی، فعالیت بدنی و دریافت غذایی به ترتیب توسط پرسشنامه­های جمعیت شناختی، فعالیت روزمره زندگی بدون ابزار ADL (activity of daily living) و با ابزار   (instrumental activity of daily living)و یادآمد خوراک 24ساعته برای دو روز غیرمتوالی ارزیابی شدند و NAR انرژی، پروتئین و 11 ریزمغذی و میانگین آنها محاسبه شد. اندازه­گیری­های تن­سنجی (قد، وزن و دور کمر) با روش‌های استاندارد انجام و نمایه‌های ABSI و WHtR محاسبه شدند. یافته‌ها‌: میانه (دامنه بین چارکی) ABSI، 082/0(086/0و079/0) و میانگین±انحراف معیار  WHtR07/6±0/0 بود. میانگین نسبت WHtR زنان بالاتر از مردان، اما میانه ABSI زنان کمتر از مردان بود. بعد از تعدیل اثر مخدوشگرها، ارتباط MAR با WHtR و ABSI معنی‌دار نبود. NAR انرژی و پروتئین به ترتیب با WHtR و ABSI رابطه مستقیم و NAR تیامین با ABSI ارتباط معکوس داشتند. نتیجه گیری: در سالمندان مورد مطالعه،  کفایت غذایی با دو نمایه نشانگر وضعیت توزیع چربی بدن بعد از کنترل عوامل محیطی نظیر شیوه زندگی، عوامل جمعیتی و اقتصادی-اجتماعی ارتباطی نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کفایت غذایی، دور‌کمر به قد، نمایه شکل بدن، سالمند، تهران

عنوان انگلیسی Association of Body Fat Distribution Indices and Dietary Adequacy Ratio in (Body Shape Index and Waist-to-Height Ratio) in Free-Living Elderly in Tehran City, 2018–2019
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The aim of the present study was to assess associations between nutrient adequacy ratio and mean adequacy ratio with body shape index and waist-to-height ratio in free-living elderly in Tehran city, Iran.  Materials & Methods: In this cross-sectional study, 583 elderly people (304 women and 279 men) aged 60–80 years from Tehran were selected using systematic cluster sampling method. Demographic questionnaire, activity of daily living, instrumental activity of daily living and two 24-h dietary recalls were used to assess general characteristics, physical function and dietary intakes of the participants, respectively. Nutrient adequacy ratio of energy, protein and 11 micronutrients and their means were calculated. Anthropometric measurements, including height, weight and waist circumference were carried out using standard methods and body shape index and waist-to-height ratio were calculated. Results: The median (interquartile) of body shape index was 0.082 (0.086–0.079) and the mean ±standard deviation of WHtR07 was 0.06 ±0.07. The mean waist-to-height ratio of females was higher than that of males and the median body shape index  of females was lower than that of males. After adjusting for the effects of all confounders, associations of mean adequacy ratio with waist-to-height ratio and body shape index were not significant. Nutrient adequacy ratios of energy and protein were directly linked to waist-to-height ratio and body shape index respectively and nutrient adequacy ratio of thiamine was inversely linked to body shape index. Conclusion: : No associations were detected between the adequacy of dietary intake and the two indicators of body fat distribution status after controlling for the confounding factors (lifestyle, demographic and socioeconomic factors).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dietary adequacy, Waist circumference, Body shape index, Elderly, Tehran

نویسندگان مقاله پدرام شیرانی | P Shirani
Department of Community Nutrition National Nutrition and Food Technology Research Institute Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology Shahid Behehshti University of Medical Sciences Tehran , Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

نسرین امیدوار | N Omidvar
Department of Community Nutrition National Nutrition and Food Technology Research Institute Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology Shahid Behehshti University of Medical Sciences Tehran , Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

حسن عینی زیناب | H Eini-Zinab
Department of Community Nutrition National Nutrition and Food Technology Research Institute Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology Shahid Behehshti University of Medical Sciences Tehran , Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

فاطمه پورابراهیم | F PoorEbrahim
Department of Community Nutrition National Nutrition and Food Technology Research Institute Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology Shahid Behehshti University of Medical Sciences Tehran , Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

آرزو رضازاده | A Rezazadeh
Department of Community Nutrition National Nutrition and Food Technology Research Institute Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology Shahid Behehshti University of Medical Sciences Tehran , Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1850-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات