این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۷۵-۸۴

عنوان فارسی کارگیری میکرواستخراج‌های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: فرآیند حرارت دادن، پختن و کباب کردن محصولات گوشتی سبب تشکیل آمین­های آروماتیک حلقوی قطبی و غیر قطبی به عنوان ترکیبات آلاینده در مواد غذایی غنی از پروتئین می­شود.‌ این تحقیق با هدف اندازه­گیری مقدار آمین­های آروماتیک حلقوی قطبی و غیرقطبی با دو روش استخراج الکتروغشایی مسطح جدید برای اولین بار و میکرواستخراج حلال سبک و مقایسه دو روش، در گوشت کبابی انجام شد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش دو روش مؤثر استخراجی شامل استخراج حلال سبک و همچنین استخراج الکتروغشایی مسطح در مرحله آماده­سازی نمونه به کار گرفته شدند. فاکتورهای اثرگذار در استخراج آمین­های آروماتیک حلقوی برای هر روش به طور جداگانه بهینه شدند. همچنین ارقام شایستگی روش­های آنالیزی پیشنهادی با یکدیگر مقایسه شدند. یافته‌ها‌: مقدارهای بهینه برای هر فاکتور مؤثر در استخراج برای هر دو روش به دست آمد. آزمون­های اعتبارسنجی هر دو روش آنالیزی انجام پذیرفت و یافته ها نشانده­­ توانایی  بالای هر دو روش در آنالیز نمونه­های حقیقی بود. راندمان بیشتر از 90 درصد برای هر دو روش، حد تشخیص بین 2/0 تا 7/1 نانوگرم بر گرم و انحراف استاندارد بین 5/3 تا 8 درصد کارایی روش‌های پیشنهادی در نمونه­های حقیقی را به خوبی اثبات می‌کند. مقادیر میزان آمین­های آروماتیک حلقوی در گستره 8-ND نانوگرم در گرم در نمونه‌های حقیقی یافت شد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش ثابت کرد که روش­های میکرواستخراجی به کار برده شده برای تعیین میزان آمین­های آروماتیک حلقوی در محصولات گوشتی حساسیت، دقت، صحت و بازیابی بالایی دارند. همچنین حجم حلال­های استخراجی به کار برده شده در هر دو روش بسیار کم می‌باشد که از نظر شیمی سبز نقطه قوت روش‌های پیشنهادی می­باشند. روش‌های پیشنهادی قابلیت کاربرد برای انواع گوشت‌های کبابی را در تعیین آمین­های آروماتیک حلقوی دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آمین‌های آروماتیک حلقوی، گوشت قرمز کبابی، استخراج حلال سبک، استخراج الکتروغشایی مسطح، کروماتوگرافی مایع فاز معکوس

عنوان انگلیسی Application of Flat Electromembrane and Low-Density Solvent Extractions for the Assessment of Polar and Non-Polar Heterocyclic Aromatic Amines in Heated Red Meats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Heating, cooking and grilling of meat products form polar and non-polar heterocyclic aromatic amines as toxic compounds. The current study was carried out for the first time to assess polar and non-polar heterocyclic aromatic amines in grilled meats using two novel flat electromembrane and low-solvent microextraction and to compare these two techniques.  Materials & Methods: In this study, two efficient methods of low-density solvent and flat electromembrane extractions were used for the sample preparation. Affecting factors in extraction of heterocyclic aromatic amines were separately optimized. Moreover, merit figures of the two methods were calculated and compared with each other. Results: Value of each effecting factor in extraction were calculated for the two methods. Validation methods were carried out and results revealed high capability and validation of the two methods for the analysis of real samples. Recovery rates of higher than 90% for the two methods, detection limits of 0.2–1.7 and relative standard deviation of 3.5–8% verified use of the highlighted methods for real samples. Levels of heterocyclic aromatic amines were reported as not determined to 8 ng g-1. Conclusion: Results of this study showed that the two microextraction methods included high sensitivity, accuracy and recovery to assess heterocyclic aromatic amines in meat products. Furthermore, volumes of the extraction solvents in the two techniques were small that were advantages of the suggested methods (green chemistry). In conclusion, the suggested methods include capabilities to assess heterocyclic aromatic amines in various heated red meat products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Heterocyclic aromatic amines, Heated red meat, Low-density solvent extraction, Flat electromembrane extraction, Reverse-phase liquid chromatography

نویسندگان مقاله مرضیه کمانکش | M Kamankesh
Sabzevar university of medical sciences
علوم پزشکی سبزوار

عبدالرضا محمدی | A Mohammadi
Shahid beheshti university of medical sciences
علوم پزشکی شهید بهشتی

فاطمه برزگر | F Barzegar
Shahid beheshti university of medical sciences
علوم پزشکی شهید بهشتی

افسانه ملاحسینی | A Mollahosseini
Iran university of science and technology
علم و صنعت ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3008-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات