این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
اثربخشی تمرین هوازی و کورکومین بر مؤلفههای سلامت روان و نمایه توده بدنی در زنان میانسال دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ارتقاء سلامت روان راهبردی مفید برای دستیابی به شاخصهای توسعهیافتگی است. هدف از انجام مطالعه، بررسی تأثیر مصرف کورکومین و تمرینات هوازی در زنان میانسال دارای اضافه وزن بر سلامت روان و نمایه توده بدنی میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی، 40 زن 30 تا 45 سال، دارای اضافه وزن با نمایه توده بدنی 9/24 تا 9/29 به چهار گروه 10 نفره " تمرین هوازی+پلاسبو"، "مکمل"، "تمرین هوازی+مکمل" و "پلاسبو" تقسیم شدند. دادهها توسط پرسشنامه دموگرافیک، شاخصهای آنتروپومتریک و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) به دست آمد. تمرین هوازی 3 جلسه در هفته به مدت2 ماه انجام شد. گروههای "مکمل" و "تمرین هوازی+مکمل" روزانه دو کپسول 250 میلیگرمی زردچوبه دریافت کردند. در ابتدای مطالعه وزن و قد آزمودنی ها اندازه گیری و پرسشنامه GHQ تکمیل و بعد از دو ماه، نیز دوباره وزن آزمودنیها اندازهگیری و GHQ تکمیل شد. برای آنالیز دادهها، از آزمونهای تیمستقل، تیهمبسته، تحلیل کوواریانس تکمتغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. سطح معنیداری محاسبات 05/0p< بود. یافتهها: BMI در گروه مکمل (015/0P=) و گروه مکمل+تمرین (028/0P=) کاهش معنیدار داشت. کاهش نمره کلی سلامت روان تنها در گروه مکمل (046/0P=) معنیدار بود. کلیه خرده مقیاسهای سلامت روان در همه گروهها کاهش معنیدار داشتند. هیچگونه رابطه معنیداری بین انجام تمرینات و کورکومین با نمره کلی سلامت روان مشاهده نشد (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
کورکومین، شاخص توده بدنی، سلامت روان، ورزش
عنوان انگلیسی
Effects of Aerobic Training and Curcumin on Mental Health and Body Mass Index in Overweight Middle-aged Women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Mental health promotion is a useful strategy to achieve developmental indicators. The objective of this study was to investigate effects of curcumin consumption and aerobic training on mental health and body mass index of overweight middle-aged women. Materials & Methods: In this quasi-experimental study, 40 women in the age group of 30–45 years with body mass index of 24.9–29.9 were divided into four major groups of ten people: including "aerobic training and placebo", "supplement", "aerobic training and supplement" and "placebo". Data were collected using demographic questionnaires, anthropometric indices and general health questionnaires. Aerobic training was carried out three times per week for two months. "Supplement" and "aerobic and supplement" groups received two 250-mg curcumin capsules daily. In the first stage, height and weight were measured and the general health questionnaires were filled. After two months, participants' weight was measured and the general health questionnaires were completed. Independent t-test, paired t-test, univariate analysis of covariance and Bonferroni post-hoc test were used to analyze data. The level of significance was p < 0.05. Results: Body mass index significantly decreased in "supplement" (p = 0.015) and "supplement and exercise" (p = 0.028) groups. Decreases in overall mental health scores were significant in "supplement" group only (p = 0.046). All subscales of mental health included significant decreases in all groups. No significant relationships were seen between the exercise and curcumin with the overall mental health scores (p < 0.05). The four groups were significantly different in physical symptoms and depression. Conclusion: Although curcumin use and aerobic training alone can improve BMI and mental health, curcumin use with aerobic training does not appear to include interactive effects. Therefore, further comprehensive studies with changes in exercise programs and duration of interventions and use of other assessment methods of mental health are recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Curcumin, Body mass index, Mental Health, Exercise
نویسندگان مقاله
سپیده دولتی | S Dolati
ministry of health, Tehran
وزارت بهداشت
عالمه حریری فر | A Hariri Far
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، واحد تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3587-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات