این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۱-۱۹
عنوان فارسی
اثر تمرین مقاومتی همراه با مصرف عصاره آبی سیر (Allium sativum L.) بر بیان نسبی CTRP۳، سطوح IL-۶ در بافت چربی و مقاومت به انسولین موشهای صحرایی دیابتی با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: از آنجایکه آدیپوکاینها بر حساسیت به انسولین و التهاب تأثیر میگذارند، تنظیم آدیپوکاینها میتواند نقش مهمی در ایجاد مقاومت به انسولین که با دیابت نوع 2 همراه است، داشته باشد. این تحقیق با هدف بررسی اثر تمرین مقاومتی همراه با مصرف عصاره آبی سیر بر بیان نسبی CTRP3، سطوح IL-6 و مقاومتبهانسولین موشهای صحرایی دیابتی با استرپتوزوتوسین انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی،40 سر موش صحرایی نر ویستار به 5 گروه: کنترل-سالم (CN)، دیابت (DM)، دیابت-تمرین (TDM)، دیابت-سیر (GDM) و دیابت-تمرین-سیر (TGDM) تقسیم شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز (mg/kg 60) انجام شد. گروه تمرینی هشت هفته (5 روز در هفته) تمرین مقاومتی را اجرا کردند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان یکمتری به همراه وزنههای بسته شده به دم موش بود. یک میلیلیتر به ازای هر 100 گرم وزن بدن عصاره سیر به موشها خورانده شد. یافتهها: نتایج پژوهش حاضر نشاندهنده کاهش بیان نسبی CTRP3 (001/0p=)، افزایش پروتئین IL-6 (001/0p=) و HOMA-IR (001/0p=) در گروههای DM نسبت به گروه CN بود. بیان نسبی CTRP3 گروههای TDM (037/0p=)، GDM (042/0p=) و TGDM (001/0p=) نسبت به گروه DM افزایش معنیداری داشت. همچنین کاهش معنیداری در میزان تغییرات IL-6 گروههای TDM (015/0p=)، GDM (021/0p=) و TGDM (001/0p=) نسبت به گروه DM مشاهده شد. میزان HOMA-IR گروههای TDM (003/0p=)، GDM (049/0p=) و TGDM (002/0p=) نسبت به گروه DM نیز کاهش معنیداری داشت. نتیجه گیری: افزایش بیان CTRP3 و کاهش IL-6 بافت چربی به دنبال تمرین مقاومتی و عصاره آبی سیر با کاهش مقاومت به انسولین در موشهای دیابتی همراه بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فعالیت ورزشی، سیر، التهاب، CTRP3، مقاومت به انسولین، دیابت
عنوان انگلیسی
Effects of Resistance Training with Aqueous Extract of Garlic (Allium sativum L.) on Relative Expression Levels of CTRP3 and IL-6 in Adipose Tissues and Insulin Resistance in Streptozotocin-Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Since adipokines affect insulin sensitivity and inflammation, regulation of adipokines may play a critical role in etiology of insulin resistance, which is associated to type 2 diabetes. The aim of this study was to investigate effects of resistance training with use of aqueous extract of garlic (Allium sativum L.) on relative expression levels of CTRP3 and IL-6 and insulin resistance in streptozotocin-diabetic rats. Materials & Methods: In this experimental study, 40 male Wistar rats were divided into five major groups of control-normal, diabetes, diabetes-training, diabetes-garlic and diabetes-training-garlic groups. Diabetes was induced in rats using intraperitoneal administration of a single dose of streptozotocin (60 mg/kg). Training group carried out resistance training for eight weeks (five days per week). The resistance training protocol consisted of climbing a 1-m ladder with a weight attached to the tail sleeve. A dose of 1 ml of garlic extract/100 g body weight was orally administered daily to rats. Results: Results of the present study showed decreases in CTRP3 relative expression (p = 0. 001) and increases in IL-6 protein (p = 0.001) and HOMA-IR (p = 0. 001) in diabetes groups, compared to control-normal group. The CTRP3 relative expression of diabetes-training (p = 0.037), diabetes-garlic (p = 0.042) and diabetes-training-garlic (p = 0. 001) groups showed significant increases, compared to diabetes group. Furthermore, significant decreases were seen in IL-6 levels in diabetes-training (p = 0.015), diabetes-garlic (p = 0.021) and diabetes-training-garlic (p = 0. 001) groups, compared to diabetes group. The HOMA-IR levels of diabetes-training (p = 0.003), diabetes-garlic (p = 0.049) and diabetes-training-garlic (p = 0.002) groups decreased significantly, compared to diabetes group. Conclusion: In conclusion, increased CTRP3 expression and decreased IL-6 adipose tissues followed by resistance training and garlic extract use are associated to decreased insulin resistance in diabetic rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Exercise, Garlic, Inflammation, CTRP3, Insulin resistance, Diabetes
نویسندگان مقاله
الناز صادقپور فیروز آباد | E Sadeghpour Firozabadi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی
احمد عبدی | A Abdi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی
آسیه عباسی دلویی | A Abbassi Daloii
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3042-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات