این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۳۱-۳۹
عنوان فارسی
درشت مغذی و ریزمغذیهای دریافتی مادر در دوران بارداری و رابطه آن با امتیاز نمایه توده بدنی برای سن نوزاد در بدو تولد: یک مطالعه کوهورت در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: دریافت غذایی مادر در دوران بارداری نقش مهمی در رشد جنین و پیامدهای تولد دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین رابطه دریافت غذایی مادر در دوران بارداری با امتیاز z نمایه توده بدنی برای سن نوزاد BAZ (Body Mass Index For Age Z-Score) در بدو تولد است. مواد و روشها: این مطالعه کوهورت روی 342 زن باردار مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت و بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران در شهر تهران انجام شد. اطلاعات دریافت غذایی مادر با تکمیل دو یادآمد غذایی 24 ساعته غیر متوالی در هفتههای 34-31 بارداری به دست آمد. دادههای مربوط به نمایههای تنسنجی نوزادان از پرونده سلامت نوزادان در سامانه سیب جمعآوری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون رگرسیون خطی با تعدیل عوامل مخدوشگر انجام شد.. یافتهها: BAZ هنگام تولد با دریافتچربی و اسیدهای چرب ترانس مادر در دوران بارداری ارتباط مستقیم و با دریافت اسیدهای چرب چند زنجیره ای اشباع نشده ارتباط معکوس داشت. همچنین BAZ هنگام تولد با دریافت غذایی منیزیم، فسفر، فولات، نیاسین و ویتامین C مادر در دوران بارداری ارتباط مستقیم و با دریافت کلسیم ارتباط معکوس داشت (05/0p<). نتیجه گیری: دریافت غذایی دوران بارداری با نمایه های تنسنجی هنگام تولد نوزادان در ارتباط بود. درنتیجه ارزیابی وضع تغذیه مادر در دوران بارداری برای اطمینان از مصرف مطلوب درشت مغذیها و ریز مغذی ها ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مطالعه کوهورت، درشت مغذی، ریز مغذی، بارداری، امتیاز z نمایه توده بدن برای سن
عنوان انگلیسی
Maternal Macronutrient and Micronutrient Intakes during Pregnancy and their Associations with BMI for-Age z-Scores at Birth: A Cohort Study in Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Maternal dietary intakes during pregnancy play vital roles on fetus growth and birth outcomes. The aim of this study was to investigate relationships between the maternal dietary intakes during pregnancy and body mass index for-age z-scores (BAZ) at birth. Materials & Methods: This cohort study was carried out on 342 pregnant women referring to public health centers and hospitals under coverage of Shahid Beheshti, Tehran and Iran universities of Medical Sciences in Tehran city. Dietary intake information was obtained by completing two non-consecutive 24-h recalls at Weeks 31–34 of gestation. The final infant birth anthropometric measurements were carried out using health records. Associations were analyzed using linear regression by further adjustment for confounding factors. Results: BAZ at birth was directly associated with fat and trans-fatty acid and negatively associated with poly-unsaturated fatty acids intake of mother during pregnancy. BAZ was also directly related to maternal dietary intake of magnesium, phosphorus, folate, niacin, and vitamin C and inversely related to calcium intake during pregnancy (p < 0.05). Conclusion: Maternal dietary intakes was associated with neonatal anthropometry status. Nutritional assessment during pregnancy seems to be necessary to ensure the optimal intakes of micronutrients and macronutrients by mothers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cohort study, Macronutrient, Micronutrient, Pregnancy, BMI for-age z-score
نویسندگان مقاله
طاهره کریمی | T Karimi
Department of Community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
حسن عینی زیناب | H Eini- Zinab
Department of Community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
زینب مسلمی | Z Moslemi
Department of Community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
آرزو رضازاده | A Rezazadeh
Department of Community Nutrition, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
کتایون پورولی | K Pourvali
Assistant Professor, Department of Cellular and Molecular Nutrition, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشکده ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3460-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات