این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۵۱-۶۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر تخمیر لاکتیکی توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر خصوصیات آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمی لیپاز و لیپوکسیژناز جنین گندم
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: جنین گندم، مغذیترین قسمت دانه گندم میباشد که بهعلت محتوای روغنی بالا و حضور آنزیمهای لیپاز و لیپوکسیژناز عمرماندگاری پایینی دارد، لذا در طول فرآیند آردسازی از کل دانه گندم جدا میشود و در حال حاضر اغلب به مصرف دام میرسد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر تخمیر توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر فعالیت لیپاز، لیپوکسیژناز و خواص آنتیاکسیدانی جنین گندم میباشد. مواد و روشها: غلظتهای مختلف (10، 15 و 20 درصد) جنین گندم توسط تعداد مشخصی از باکتریها ( Log CFU/mL109) به صورت جداگانه تلقیح شد و پس از گرمخانهگذاری، میزان تغییراتpH ، فعالیت آنتیاکسیدانی، لیپاز و لیپوکسیژناز نسبت به نمونه تخمیر نشده مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین تأثیر آغازگرهای مختلف بر خصوصیات ذکر شده با هم مقایسه گردید. یافتهها: تخمیر توسط هر دو باکتری بهطور معنیداری (05/0 < p) میزان فعالیت آنزیمهای لیپاز و لیپوکسیژناز را کاهش داد و بهطور کلی نمونه جنین گندم تخمیر شده با غلظت 20 درصد توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم، بیشترین میزان کاهش در فعالیت هر دو آنزیم ( 43/71 برای لیپاز و 65 درصد برای لیپوکسیژناز) نسبت به جنین گندم تخمیر نشده را نشان داد. جنین گندم خام، فعالیت آنتیاکسیدانی مناسبی داشت و تخمیر باعث افزایش معنیداری در میزان آن شد. بررسی نوع آغازگر و غلظت سوبسترا نشان داد که بیشترین (97/29 درصد) و کمترین (55/21 درصد) میزان افزایش در فعالیت آنتیاکسیدانی پس از تخمیر به ترتیب مربوط به نمونه تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم در غلظت 20 درصد و نمونه تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در غلظت 10 درصد جنین گندم میباشد. نتیجه گیری: تخمیر توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به طور معنیداری فعالیت آنتیاکسیدانی جنین گندم را بهبود میبخشد و همچنین با کاهش معنیدار فعالیت لیپاز و لیپوکسیژناز، باعث افزایش عمر ماندگاری آن میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جنین گندم، تخمیر لاکتیکی، لیپاز، لیپوکسیژناز، آنتی اکسیدان
عنوان انگلیسی
Effects of Lactic Fermentation by Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum on Antioxidant Characteristics and Lipase and Lipoxygenase Activities of Wheat Germs
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Wheat germ is the most nutritious part of wheat grains, which has a short shelf-life due to its high lipid contents and presence of lipase and lipoxygenase enzymes. Thus, wheat germs are separated from the whole wheat grains during the flouring process, mostly used as animal foods. The objective of this study was to investigate effects of fermentation by Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum on lipase, lipoxygenase activity and antioxidant characteristics of wheat germs. Materials & Methods: Various concentrations of wheat germs were inoculated individually with a certain number of the bacteria (109 Log CFU / mL). After incubation at 37 °C for 24 h, pH changes and antioxidant, lipase and lipoxygenase activities were compared to those of unfermented samples and effects of various starters on the highlighted characteristics of wheat germs at various concentrations were investigated. Results: Fermentation by the two bacteria significantly decreased activities of the lipase and lipoxygenase enzymes. Furthermore, 20% concentration of fermented wheat germs by Lactobacillus plantarum showed the highest decreases in activities of the two enzymes (71/43 for lipase and 65% for lipoxygenase). Raw wheat germs included good antioxidant activities that significantly increased after fermentation by the bacteria. Investigation of the starter type and substrate concentration showed that the highest (29.97%) and the lowest (21.55%) increases in antioxidant activities after fermentation were linked to fermented samples by Lactobacillus plantarum at 20% and Lactobacillus acidophilus at 10% concentrations of wheat germs, respectively. Conclusion: Fermentation by Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum significantly improves antioxidant activities of the wheat germs and increases its shelf-life by significantly decreasing lipase and lipoxygenase activities.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Wheat germs, Lactic fermentation, Lipase, Lipoxygenase, Antioxidants
نویسندگان مقاله
احسان دیوان خسروشاهی | E Divan khosroshahi
Tehran University
دانشگاه تهران
هادی رضوی | H Razavi
Tehran University
دانشگاه تهران
حسین کیانی | H Kiani
Tehran University
دانشگاه تهران
علی آقاخانی | A Aghakhani
Tehran University
دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3463-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات