این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۸۱-۹۱
عنوان فارسی
تأثیر پوششدهی با محلول زئین و کیتوزان حاوی اسانس روغنی گیاه بادیان بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی خرمای رقم مضافتی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: استفاده از پوششهای طبیعی با قابلیتهای گوناگون، فرصت تهیه مواد سالمتر و با مقبولیت بالاتر را بهویژه برای محصولات با ارزش افزوده بالا از جمله خرما فراهم میکند. از این رو، در این مطالعه تأثیر پوششدهی خرما بر ویژگیهای مختلف آن با هدف ماندگاری بیشتر این محصول بررسی شد. مواد و روشها: خرمای مضافتی با بسپارهای طبیعی (زئین، کیتوزان و اسانس گیاه بادیان رومی) پوشش داده شد. تأثیر این پوششدهی بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی (رطوبت، مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتر، قندهای احیاءکننده، pH) و حسی (درخشندگی، سفتی بافت، طعم و مزه، و قابلیت پذیرش کلی) آن طی مدت نگهداری در دو دمای 4 و 18- و سال دوم در دمای 10 درجه سلسیوس ارزیابی شد. دادهها تحت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سال و مکان تجزیه شدند. مقایسه میانگین نمونهها به روش دانکن صورت گرفت. یافتهها: نمونههای خرمای تیماریافته با کیتوزان سهماه بعد از نگهداری، بیشترین درصد رنگ را نشان دادند. کمترین میزان رنگ مربوط به نمونه کیتوزان + روغن بادیان دوازدهماه بعد از نگهداری، و شاهد اسید استیک + روغن بادیان نهماه بعد از نگهداری بود. از لحاظ طعم و مزه و سفتی بافت، تیمارهای زئین و کیتوزان امتیاز بیشتری را کسب کردند. بیشترین مقدار رطوبت در تیمار زئین و کمترین در تیمار کیتوزان مشاهده شد. کمترین درصد قند در نمونه شاهد بود و اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف از نظر اسیدیته و pH مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج مجموعه آزمونهای شیمیایی و حسی، استفاده از پوششدهی با تیمارهای فوق برای حفظ خواص فیزیکوشیمیایی خرما و استفاده از پوشش کیتوزان برای کمترین تغییرات رنگ و استفاده از زئین برای کمترین تغییرات طعم و مزه در خرما توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرما، خواص حسی، خواص فیزیکوشیمیایی، زئین، کیتوزان
عنوان انگلیسی
Effects of Zein and Chitosan Coatings Containing Essential Oils on Physicochemical and Organoleptic Characteristics of Mazafati Date Fruits
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Use of natural coatings with various capabilities provides the opportunity to produce healthier and more acceptable materials, especially for higher value-added products such as dates. The objective of this study was to investigate effects of date coatings on the fruit various characteristics for the purpose of a longer shelf-life. Materials & Methods: Mazafati dates were coated with natural polymers (zein, chitosan and pimpernel essential oil). Effects of coating on various characteristics of dates, including moisture content, total soluble solids, acidity, sugar content, pH and sensory characteristics (color, taste, firmness and brightness), were assessed at 4 and -18 oC for the first year and at 10 oC for the second year. Data were analyzed using factorial experiment in a completely randomized design. Comparisons of the means were carried out using Duncan method. Results: In organoleptic characteristics, the highest color score belonged to the fruits with chitosan after three months of storage and the lowest color score belonged to chitosan and oil and to control and oil treatments after 12 and 9 months of storage, respectively. Zein and chitosan treatments included better tastes and textures, compared to those other treatments did. In chemical assessments, zein treatments include the highest and chitosan treatments included the lowest moisture contents. The lowest sugar contents were reported in control. No significant differences were seen in acidity and pH contents of the treatments. Conclusion: Based on the results of sensory and physicochemical assessments, use of the highlighted coating treatments to preserve physicochemical characteristics of the fruit dates as well as chitosan coating to minimize color and zein coating to minimize flavor changes in dates are recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chitosan, Dates, Organoleptic characteristics, Physicochemical characteristics, Zein
نویسندگان مقاله
بهجت تاج الدین | B Tajeddin
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
فرشته سلاجقه | F Salagegheh
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران
نجمه سلیمانی | N Soleimani
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-338-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات