این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۰۳-۱۱۳

عنوان فارسی افزایش مدت ماندگاری میگوی سفید سرتیز (Metapenaeus affinis)با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک قهوه‌ای (Sargassum angustifolium) در دمای ۴ درجه سانتی گراد
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: جلبک­ها به دلیل داشتن ترکیبات فنلی، کارتنوئیدها و توکوفرول­ها یکی از منابع مهم ترکیبات آنتی­اکسیدانی محسوب می‌شوند. در این پژوهش تأثیر عصاره هیدروالکلی جلبک قهوه­ای (Sargassum angustifolium) بر روی ماندگاری میگوی سفید سرتیز  (Metapenaeus affinis) مورد بررسی قرار گرفت­. مواد و روش‌ها: نمونه­های میگوی سفید سرتیز به مدت 60 دقیقه در غلظت­های 100، 300، 600 و 900 میلی­گرم بر لیتر عصاره هیدروالکلی غوطه­ور و سپس خشک شدند. نمونه شاهد در آب مقطر غوطه­ور شد. تمام نمونه­ها در دمای 4 درجه سانتی­گراد به مدت 15 روز نگهداری و در روزهای 0، 5، 10 و 15 شاخص­های TVC، pH، TVB-N، K-value، TBA،PPO  و نیز شاخص­های حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد عصاره هیدروالکلی توانست بار باکتریایی را به شکل معنی­داری کاهش داده و از این طریق سبب کاهش اکسیداسیون چربی و در نتیجه کاهش معنی­دار شاخص­های  pH، TVB-N، K-value، TBA،PPO  در تیمارهای دارای عصاره هیدروالکلی در مقایسه با شاهد شود. همچنین امتیاز شاخص­های حسی میگوهای نگهداری شده در تیمارهای دارای عصاره هیدروالکلی به شکل معنی­داری در مقایسه با شاهد بالاتر بودند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد عصاره هیدروالکلی جلبک قهوه­ای به شکل کارآمدی قادر به حفظ کیفیت میگوها در طول زمان نگهداری بود و توانست ماندگاری آن را تا 10 روز در مقایسه با تیمار شاهد (5 روز) افزایش دهد و بهترین غلظت عصاره هیدروالکلی جلبک، 900 میلی­گرم بر لیتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جلبک قهوه ای (Sargassum angustifolium)، عصاره هیدروالکلی، ماندگاری، میگوی سفید سرتیز

عنوان انگلیسی Increasing Shelf-life of Metapenaeus affinis Using Hydroalcoholic Extract of Sargassum angustifolium at 4 °C
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Algae are important sources of antioxidants due to their phenolic compounds, carotenoids and tocopherols. In this study, effects of the hydroalcoholic extract from Sargassum angustifolium on the shelf-life of Metapenaeus affinis were investigated.  Materials & Methods: Samples were immersed for 60 min in concentrations of 100, 300, 600 and 900 mg/L of the hydroalcoholic extract and dried. Control sample was immersed in distilled water. Both samples were stored at 4 °C for 15 days. On Days 0, 5, 10 and 15, TVC, pH, TVB-N, K-value, TBA, PPO and sensory indices were assessed. Results: Results showed that hydroalcoholic extract could significantly decrease bacterial load and thereby decrease oxidation of fats, resulting in significant decreases in pH, TVB-N, K-value, TBA and PPO indices in treatments containing hydroalcoholic extract, compared to control. Furthermore, sensory indices of points of the preserved shrimps were higher in treatments with hydroalcoholic extract than control. Conclusion: Results of this study showed that the hydroalcoholic extract of algae was effective in preserving quality of shrimps at prolonged storage times, increasing the shelf life by ten days, compared to five days of control treatment. Moreover, the best treatment included 900 mg/L of the hydroalcoholic extract.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sargassum angustifolium, Hydroalcoholic extract, Shelf life, Metapenaeus affinis

نویسندگان مقاله هدیه غزلاوی | H Ghazlavi
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

لاله رومیانی | L Roomiani
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3079-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات