این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۲۳-۱۳۰

عنوان فارسی جنبه‌های نظری و اجرایی مطالعه ملی کوهورت معلمان ایران: گزارش روش شناسی
چکیده فارسی مقاله سبک زندگی و مؤلفه‌های مختلف آن تأثیرات اثبات شده‌ای بر سلامت و ابتلاء به بیماری دارند. از جمله این مؤلفه‌ها، دریافت‌های غذایی و الگوی تغذیه‌ای مردم است که در صورت انطباق با توصیه‌‌های تغذیه‌ای و رهنمودهای غذایی می‌تواند تا حد زیادی از ابتلا به بیماری‌‌های غیرواگیر جلوگیری کند. از جمله مطالعات مهم و کاربردی که می‌تواند در هر کشوری، ارتباط میان الگوی غذایی و ابتلاء به بیماری‌ها و سطح سلامت جامعه را نشان دهد، مطالعه از نوع کوهورت است که می‌تواند حتی روند تغییرات در مواجهه را نیز در طول زمان نشان دهد. مقدمات کوهورت معلمان ایران که به طور مشخص به تعیین رابطه میان دریافت‌های غذایی، وضعیت تغذیه‌ای و فعالیت بدنی با بروز بیماری‌های غیرواگیر می‌پردازد، در سال 1380 آغاز گردید. برای طراحی مطالعه و تدوین پرسش‌نامه از مشورت دکتر والتر ویلت - بخش اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت هاروارد- استفاده شد. این مطالعه با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه، دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت اجرا می شود. انتخاب معلمان به دلیل توانایی آنان در درک پرسش‌ها و پاسخ دادن به سوالات می باشد. پرسش‌نامه خود ایفای طرح بر اساس داده‌های بررسی الگوی مصرف 81-1379 انستیتو و با استفاده از روش‌های آماری برای تعیین اقلام غذایی و اندازه سهم آنها تدوین گردید. در مطالعه پایلوت که روی 1000 معلم در تهران انجام شد، قابل اجرا بودن مطالعه تأیید گردید. پیگیری پیامد در میان معلمان نیز به دلیل استفاد از خدمات بیمه ای توسط آنان، عملاً موانع کمتری خواهد داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوی تغذیه ای، فعالیت بدنی، سبک زندگی، بیماری‌‌های غیر واگیر، کوهورت

عنوان انگلیسی Theoretical and Practical Aspects of the of Iranian Teachers Cohort Study: A Methodology Report
چکیده انگلیسی مقاله Lifestyle and its various components have multiple effects on human health and disease. These include dietary intakes and nutritional patterns, which can greatly prevent non-communicable diseases by adhering to dietary recommendations and guidelines. One of the most important and practical studies, showing relationships between the diets and diseases and the level of health in each country, is the cohort design of the study that can show the trend of changes in incidence and exposure over time. Design of the Iranian teachers' cohort, which specifically investigates relationships between the food intake, nutritional status and physical activity and the incidence of non-communicable diseases, began in 2001. To design the study and compile the questionnaire, advices of Dr. Walter Wilt from Department of Epidemiology, Harvard School of Public Health, USA, were used. This study was carried out in collaboration with the Office of Community Nutrition Improvement, the Office of Health and Wellness of the Ministry of Education and the Center for Research on Social Determinants of Health, Iran. The choice of teachers was due to their ability to understand and answer questions. The self-administered questionnaire was developed based on the data from the Institute's 2000–2002 national food consumption survey as well as statistical methods to investigate food items and their portion sizes. In a pilot study on 1000 teachers in Tehran, the feasibility of the study was verified. In general, follow up of outcomes in teachers includes fewer barriers due to their use of national insurance services.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nutritional pattern, Physical activity, Lifestyle, Non-communicable diseases, Cohort

نویسندگان مقاله مرتضی عبداللهی | M Abdollahi
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

ناصر کلانتری | N Kalantari
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زهرا عبداللهی | Z Abdollahi
دفتر بهبود تغذیه، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

فاطمه گودرزی | F Goodarzy
دفتر سلامت و تندرستی، وزارت آموزش و پرورش، تهران، ایران

مینا اسماعیلی | M Esmaeili
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

آناهیتا هوشیار راد | A Houshiar-Rad
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-84-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پروتکل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات