این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
مقایسه اثر سه نوع رژیم غذایی پر چربی، پر پروتئین و کم کالری بر بیان ژنهای Klotho و TGF-β در کبد و سرم خون موشهای صحرایی نر پیر نژاد ویستار
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: رژیمهای غذایی نقش مهمی در سلامت انسان و جلوگیری از فرایند پیری دارد. بررسی حاضر میزان پروتئین ضد پیری Klotho را در سرم خون و بیان ژن Klotho و سطح پروتئینهای TGF-β (Transforming growth factor-β ) و PDGF ( Platelet-derived growth factor ) را در کبد موشهای پیر درمان شده با رژیمهای غذایی متفاوت (پر چربی، پرپروتئین، کم کالری، پرپروتئین- کمکالری) نشان میدهد. مواد و روشها: بیست و پنج عدد موش 20 ماهه نژاد ویستار به 5 گروه کنترل پیر (دریافت کننده غذای نرمال)، گروه دریافت کننده غذای پر چربی، پرپروتئین، کم کالری و پرپروتئین- کم کالری تقسیم شدند، همچنین یک گروه موشهای جوان 6 ماهه هم به عنوان گروه کنترل بالغ در نظر گرفته شد. موشها به مدت 10 هفته با رژیمهای غذایی درمان شدند. سطح سرمی پروتئینKlotho و بیان ژن Klotho به وسیله روش Real-time PCR و سطح پروتئینهای TGF-β و PDGF در کبد به وسیله کیتهای مخصوص الایزا اندازهگیری شد. یافتهها: مقدار پروتئینKlotho در سرم و بیان ژن آن در کبد موشهای درمان شده با رژیم غذایی پر پروتئین و رژیم کم کالری نسبت به گروه موشهای پیر نرمال افزایش پیدا کرده بود (000/0=P). میزان فاکتورهای کبدی TGFβ و PDGF در رژیم غذایی پر پروتئین و رژیم کم کالری نسبت به موشهای نرمال پیر افزایش معنیداری پیدا کرده است (000/0=P). نتیجه گیری: بررسی حاضر نشان داد که رژیمهای غذایی مختلف در افراد مسن بسیار مهم و تعیین کننده میباشد. به طور کلی رژیم کالری محدود با پروتئین زیاد اثرات مفیدتری نسبت به رژیمهای بررسی شده دیگر، بر روی فاکتور ضد پیری دارد. همچنین این رژیمها میتوانند عملکرد کبد را تحت تأثیر قرار داده و فاکتورهای حفاظتی را در آن زیاد کنند. مطالعات آتی نیازمند استفاده از مهار کنندههای ژن Klotho می باشد تا اثرات مستقیم این ژن را در پیری مورد بررسی قرار دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پیری، Klotho ، TGFβ، رژیم غذایی پرپروتئین، رژیم غذایی پرچربی، رژیم غذایی کم کالری
عنوان انگلیسی
Comparison of Effects of High-Fat, High-Protein and Low-Calorie Diets on Klotho Gene Expression and TGF-β Level in Serum and Liver of Old Male Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Different diets have important roles in human health and aging. In the current study, we aimed to characterize the Klotho, an anti-aging protein, gene expression and protein level in the serum and assess the protein levels of Transforming growth factor-β and Platelet-derived growth factor in old rats which treated with different diets (high-fat, high-protein, low calorie, high-protein and low calorie). Materials & Methods: Twenty-five old and five adult rats were treated with high-fat, high-protein, low calorie, high-protein and low-calorie diets for ten weeks. Then, serum protein levels of Klotho, transforming growth factor-β and platelet-derived growth factor and gene expression of Klotho in the liver were assessed using enzyme-linked immunosorbent assay. Results: Protein level of Klotho in the blood serum and expression level of Klotho gene in the liver were increased in high-protein, low-calorie and low-calorie high-protein diets in comparison to control old group (p = 0.000). The levels of transforming growth factor-β and platelet-derived growth factor were increased in low-calorie high-protein group, compared to old group in the liver (p = 0.000). Conclusion: Results revealed that expression of Klotho decreased in old rats while low-calorie high-protein and particularly low-calorie high-protein diets increased this protein. Moreover, these protective diets could enhance transforming growth factor-β and platelet-derived growth factor in liver of rats,veryfieing improvement of the liver function.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aging, Klotho, TGF-β, High-protein diet, High-fat diet, Low-calorie diet
نویسندگان مقاله
احمد مصطفی رحیمی | AM Rahimi
Department of Physiology, School of Medicine, Alberony University, Afghanistan
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه البیرونی، افغانستان
آناهید شفیعی | A Shafie
Department of Physiology, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
فاطمه نبوی زاده | F Nabavizadeh
Department of Physiology, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
قربانگل اصحابی | G Ashabi
Tehran University of Medical Sciences
گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3472-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات