این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۹۱-۹۶
عنوان فارسی
ارزیابی میزان چربی و ساکارز شیرهای پاستوریزه و فرادما ساده و طعم دار شهر تهران ۱۳۹۵
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به حجم بالای تولید شیر پاستوریزه و فرادما ساده و طعمدار که نشان از مصرف بالای این قبیل فراوردهها مخصوصاً بین جوانان و نوجوانان دارد و از طرفی کاهش میزان چربی و قند (ساکارز) به عنوان مهمترین اهداف ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر نظیر دیابت و بیماریهای عروقی قلب، این تحقیق با هدف تعیین میزان چربی در شیرهای ساده پاستوریزه و فرادما و تعیین میزان چربی و ساکارز در شیرهای طعم دار پاستوریزه و فرادما مصرفی در شهر تهران انجام شد. مواد و روشها: در این پژوهش مجموعاً تعداد 47 نمونه شیر پرمصرف و پرخطر از 20 نام تجاری شامل 20 نمونه شیر پاستوریزه و فرادما ساده (چربی کل) و تعداد 27 نمونه شیر پاستوریزه و فرادما طعمدار (قند و چربی کل)، به طور تصادفی با مراجعه به فروشگاههای عرضه مواد لبنی در مناطق مختلف شهر تهران در سال 1395 نمونه برداری شد و کلیه آزمونهای تعیین میزان قند و چربی بر اساس استاندارد ملی ایران انجام گردید و با حد مجاز استاندارد ملی ایران مقایسه شد. یافتهها: میانگین چربی کل در شیرهای پاستوریزه و فرادما ساده شهر تهران 47/0 ±12/3 و در شیرهای طعم دار پاستوریزه و فرادما 79/0±30/2 درصد بود. 90 درصد نمونههای شیر ساده پاستوریزه و فرادما از نظر میزان چربی کل با استاندارد ملی ایران مطابقت داشتند. میزان چربی کل 48/81 درصد نمونههای شیر طعمدار، پاستوریزه و فرادما با استاندارد ملی ایران مطابقت داشتند. آزمون ساکارز 27 نمونه شیر طعمدار مورد بررسی نشان داد میزان کمینه، بیشینه به ترتیب 45/1، 06/14درصد و میانگین ساکارز در شیرهای طعم دار پاستوریزه و فرادما 95/1 ±66/6 بود. میزان ساکارز 6/92 درصد نمونههای شیر طعمدار، با استاندارد ملی ایران انطباق داشتند. نتیجه گیری: وضعیت میزان چربی کل و ساکارز نمونههای شیرهای ساده و شیر طعمدار مطلوب و قابل قبول است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شیر پاستوریزه، شیر فرادما، شیر طعم دار، چربی، ساکارز
عنوان انگلیسی
Assessment of Total Fat and Sucrose Contents in Pasteurized and UHT Milks (Simple and Flavored) in Tehran, 2016
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Considering high levels of pasteurized and UHT milks (simple and flavored) production and consumtion in Iran, especially in adolescents and young people, decreases in total fat and sucrose levels as the most important national goals for the prevention of non-communicable diseases such as cardiovascular diseases and diabetes are important. Therefore, the aim of this study was to assess total fat and sucrose contents of pasteurized and UHT milks as well as flavored milk. Materials & Methods: In this study, total fat and sucrose contents of 47 highly consumed milk samples from 20 brands, including 20 milk (total fat) and 27 flavored milk samples were collected randomly from various markets in Tehran, Iran, 2016. Total fat and sucrose were assessed using methods of Iranian National Standards. Result values were compared with INS limit values. Results: The total fat means of simple and flavored milk samples included 3.12% ±0.47 and 2.30% ±0.79, respectively. The total fat levels of 90 and 81.48% of milk and flavored milk samples were similar to levels of INS limits, respectively. Minimum, maximum and mean of sucrose contents in flavored milk samples included 1.45, 14.06 and 6.66% ±1.95, respectively. The sucrose level of 92.6% in flavored milk samples was similar to the level of INS limits. Conclusion: Total fat and sucrose levels of milk and flavored milk samples were acceptable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Pasteurized milk, UHT milk, Flavored milk, Fat, Sucrose
نویسندگان مقاله
محمد رضا کوشکی | MR Koushki
SBMU
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
پالیز کوهی کمالی | P Koohy-Kamaly
SBMU
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
رزیتا کمیلی فنود | R Komeily-Fanood
SBMU
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2983-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات