این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۳۰۷-۳۲۰

عنوان فارسی ارتباط افسردگی مادر با الگوهای غذایی کودکان ۷ تا ۱۰ ساله دبستانهای شهر تهران
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: با توجه به اهمیت الگوی غذایی کودکان در نشاط و تندرستی جامعه آینده و نیز تاثیر افسردگی مادران در ایجاد اختلال در انجام وظایفی مانند تنظیم عادات و رفتارهای غذایی کودکان، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط میان افسردگی مادر و الگوی غذایی کودکان طراحی و اجرا شد. روش کار: در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی، 313 نفر از کودکان مشغول به تحصیل در دبستان های شهر تهران در نیمسال اول سال تحصیلی 98-97 از طریق نمونه­گیری خوشه­ای طبقه­بندی­شده انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه­های اطلاعات دموگرافیکی و زمینه­ای مربوط به مادر و کودک، پرسشنامه استاندارد بک جهت سنجش وضعیت افسردگی مادر و پرسشنامه بسامد خوراک  جهت بررسی الگوی غذایی کودکان، گردآوری شد. داده­ها پس از جمع­آوری وارد نرم­افزارهایSPSS 22  وStata 13   شده و ابتدا با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، الگوهای غذایی غالب کودکان تعیین گردید. سپس با استفاده از آمارهای توصیفی، آزمون های من­ویتنی، کروسکال والیس و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج: فراوانی افسردگی در بین مادران، 3/31% (98 نفر) بود. الگوی غذایی گیاهی میانگین امتیاز بیشتری را داشت و الگوی غذایی غالب در بین کودکان بود. طبق نتایج بین شاخص­های توده بدنی، قد کودک و دور کمر کودک با برخی از الگوهای غذایی همبستگی مستقیم و معنی دار وجود داشت (05/0>p). همچنین بین افسردگی مادران و الگوهای غذایی کودکان ارتباط معنی داری یافت نشد. نتیجه­ گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش افسردگی مادران با الگوی غذایی کودکان ارتباط معنی‌دار ندارد. پیشنهاد می‍شود مطالعات مشابه با حجم نمونه بزرگتر اجرا گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوی غذایی، کودکان، افسردگی مادر، نمایه توده بدنی

عنوان انگلیسی The Relationship Between Maternal Depression and Dietary Patterns Among 7- to 10 years old Children in Tehran Primary Schools
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Considering the importance of children's dietary patterns in the general health and vitality of the population in the future and the effect of maternal depression on performing maternal tasks  and responsibilities regarding children's eating habits and behaviors, this study was designed and conducted to determine the relationship between maternal depression and children's dietary patterns. Materials and Methods: This cross-sectional descriptive-analytical study included 313 primary school children in Tehran in the first semester of the academic year 2018-2019 selected through stratified cluster sampling. The following questionaires were used to collect the data: general and demographic questionnaires  related to mothers and children, the Beck standard questionnaire to assess maternal depression, and a food frequency questionnaire to assess the children's food patterns. The SPSS-22 and Stata-13 were used to analyze the data. Using exploratory factor analysis the dominant food patterns of the children were determined. The statistical tests used for data analysis included descriptive statistics, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and Pearson and Spearman correlation coefficients. Results: Data analysis showed the prevalence of depression among the mothers and the dominant dietary pattern among the children to be 31.3% (n=98)  and vegetarian dietary patterns, respectively. The children's body mass index, heights and waist circumference were significantly positively associated with with some of the dietary patterns (p< 0.05). However, no significant association was found between maternal depression and the children's dietary patterns (p>0.05). Conclusion: According to the findings of this study, maternal depression has no significant association with children's dietary patterns. Conducting similar studies with larger sample sizes are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dietary Patterns, Children, Maternal Depression, Body Mass Index

نویسندگان مقاله مهدی خوشگو | Mehdi Khoshgoo
MSc, Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،ایران

مجتبی خادم الحسینی | Mojtaba Khadem Al-hosseini
MSc, Student, Research Committee, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran


رحمن پناهی | Rahman Panahi
PhD. Department of Health Education and Promotion, School of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایران

فرزاد شیدفر | Farzad Shidfar
Prof, Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،ایران

پروین حسن زاده | Parvin Hasanzadeh
MSc, Department of Biostatistics, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،ایران


نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-134&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات