این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۶۱۵-۶۲۸
عنوان فارسی
بررسی کیفیت آب زیرزمینی مورد استفاده برای مصارف آشامیدنی شهرستان کاشان با استفاده از شاخصهای کیفیت آب
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: آبهای زیرزمینی، اصلی ترین منبع آب جهت آشامیدن در مناطق خشک و نیمهخشک هستند. میزان بارش، ساختار زمینشناسی، کانی شناسی آبخوان و مدت زمان تماس آب با محیط اطراف در زیرزمین اصلی ترین عوامل موثر بر کیفیت شیمیایی آب زیرزمینی هستند. هدف این مطالعه تعیین خواص فیزیکوشیمیایی آب زیرزمینی با در نظر گرفتن WQI و همچنین ارزیابی کیفی آن برای مصارف آشامیدنی بود. روش بررسی: در این مطالعه نمونهبرداری از 71 حلقه چاه مورد استفاده جهت شرب شهرستان کاشان در فصل تابستان سال 1399 با 2 بار نمونه برداری از هر چاه انجام شد و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از روشهای ریاضی شاخص کیفیت آب (WQI) مشخص شد و از ضریب همبستگی پیرسون جهت آنالیز همبستگی استفاده شد. در نهایت آنالیز دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS-16 ،Excel و آزمونهای آماری صورت گرفت. یافتهها: WQI محاسبه شده از 71 چاه شهرستان کاشان نشان میدهد که 67 درصد چاهها دارای کیفیت عالی و 33 درصد چاهها از نظر پارامترهای کیفی آب کیفیت خوب داشتند. در مجموع از 71 نمونه مورد بررسی شاخص عددی کیفیت آب 44/94 بود و آب دارای کیفیت عالی بود. نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد یونهایی مانند سدیم، سولفات و کلرور بهطور مستقیم با وجود شورهزار در یک منطقه مرتبط هستند و باعث بالا رفتن غلظتهای EC و TDS و همچنین به هم خوردن تعادل آنیونی و کاتیونی در محیطهای آبی میشود. همچنین مشخص شد که بیش از نیمی از چاهها دارای کیفیت عالی هستند درنتیجه استفاده از آب چاههای کاشان برای آشامیدن مناسب است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب آشامیدنی، آب زیرزمینی، شاخص کیفیت آب
عنوان انگلیسی
Evaluation of groundwater quality for drinking purposes in Kashan using water quality indicators
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Groundwater is the primary water source for drinking and agricultural activities in arid and semi-arid regions. Rainfall, land use, geological structure, aquifer mineralogy, and duration of water contact with the environment in the basement are the main factors affecting the chemical quality of groundwater. This study aimed to determine the physicochemical properties of groundwater by considering the water quality index (WQI) and its quality assessment for drinking water. Materials and Methods: In this study, 71 wells of Kashan were sampled in summer 2020 with three samplings from each well, and physical and chemical parameters were studied, water quality index was determined using mathematical methods, and Pearson correlation coefficient was determined. Correlation analysis was used. Finally, the collected data were analyzed using SPSS-16 software, Excel 2013, and statistical tests. Results: The calculated WQI of 71 wells in Kashan shows that 67% of the wells were of excellent quality, and 33% were of good quality in terms of water quality parameters. In total, out of 71 samples, the numerical index of water quality was 44.94, and the water was of excellent quality. Conclusion: The results show that ions such as sodium, sulfate, and chlorine are directly related to the counting in an area and increase the concentrations of EC and TDS, and can impair the balance of anionic and cationic aqueous solution. It was also found that more than half of the wells have excellent quality due to using water wells for drinking.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drinking water, Groundwater, Water quality index
نویسندگان مقاله
محمد رضوانی قالهری | Mohammad Rezvani Ghalhari
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
بنیامین عجمی | Benyamin Ajami
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
اسفندیار قوردوئی میلان | Esfandiar Ghordouei Milan
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
معین خالویی | Moein Khalooei
Department of Health and Safety, and Environment (HSE), School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
امیرحسین محوی | Amir Hossein Mahvi
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran AND Center for Solid Waste Research, Institute for Environmental Research, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران و مرکز تحقیقات مواد زائد جامد، پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2210-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آب
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات