این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۲۳۹-۲۵۰
عنوان فارسی
ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطوح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی درشهرستان فردیس استان البرز
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه مقطعی ارزیابی آلودگی میکروبی دست کارکنان و سطوح تماس تهیه مواد غذایی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی است. روش بررسی: این مطالعه در سال 1397 در شهرستان فردیس استان البرز انجام گرفت. در این مطالعه، 100 نمونه از سطوح تماس مواد غذایی و 48 نمونه از دست کارکنان از سه واحد نانواییهای سنتی، مراکز تهیه و عرضه شیرینی سنتی و اغذیهفروشیها جمعآوری گردید و با استفاده از دستگاه لومینومتر میزان بار میکروبی تعیین شد. وجود باکتریهای کلیفرم، اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در نمونهها مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: از میان نمونه های مورد بررسی، 62 نمونه (62 درصد) سطوح تماس و 27 نمونه (56/25 درصد) دست دارای بار میکروبی بیشتر از RLU 30 بودند. 44/40 درصد باکتری های کلیفرم و 11/10 درصد استافیلوکوکوس اورئوس بر روی تجهیزات مراکز تهیه و عرضه شیرینی یافت شدند و بر روی ابزار کار اغذیهفروشیها 10 درصد اشریشیاکلی، 20 درصد کلیفرم و 20 درصد استافیلوکوکوس اورئوس و در نانواییهای سنتی 2/30 درصد اشریشیاکلی، 14 درصد کلیفرم و 14 درصد استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. همچنین بر روی دست کارکنان واحد تهیه و عرضه شیرینی باکتری کلیفرم و دست نانوایان هر سه نوع باکتری یافت شد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که تمیزی سطوح تماس مواد غذایی و بهداشت دست پرسنل در وضعیت نامطلوبی قرار داشت که احتمال پیامدهای جدی برای سلامت عمومی دارد. بنابراین، آموزش بهداشت فردی و ایمنی مواد غذایی باید بهبود یابد و بازرسی ها برای محافظت از سلامت عمومی سختگیرانهتر شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، بار میکروبی، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، فردیس
عنوان انگلیسی
Assessment of microbial contamination on the food contact surface and food-handlers' hands in Fardis city of Alborz province
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: The purpose of this cross-sectional study is to evaluate the microbial contamination of food-handlers' hands and food contact surfaces in food preparation and distribution centers. Materials and Methods: This study was performed in 2019 in Fardis city of Alborz province. In this study, 100 samples of food contact surfaces and 48 samples of staff hands were collected from three traditional bakery units, pastry centers and snack shops and the microbial load was determined using a luminometer device. The samples were then analyzed for the presence of coliforms, Escherichia coli and Staphylococcus aureus bacteria. Results: Among the samples studied, 62 samples (62%) of contact surfaces and 27 samples (56.25%) of food-handlers' hands had microbial load more than 30 RLU. According to the results, the main cause of microbial contamination of equipments were 44.40% of Coliform bacteria and 11.10% of Staphylococcus aureus on the equipment of confectionery centers, 10% of Escherichia coli, 20% of coliforms and 20% of Staphylococcus aureus were detected on food tools and 2.30% of Escherichia coli, 14% of coliforms and 14% of Staphylococcus aureus –on the tools of traditional bakeries.Moreover coliform bacteria was noticed onconfectionary-handlers' hands and all three types of bacteria were also found on the hands of bakers. Conclusion: The results showed that the cleanliness of food contact surfaces and the personnel hands hygiene was in poor condition which may pose serious threat to public health. Therefore, adequate personal hygiene practices, food safety and inspections should be implemented to protect the health of society.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food processing and distribution centers, Microbial load, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Fardis
نویسندگان مقاله
سمیه مختاری | Somayeh Mokhtari
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مهدی فرزادکیا | Mahdi Farzadkia
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
لیلا جانانی | Leila Janani
Department of Epidemiology and Biostatistics, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
احمد جنیدی جعفری | Ahmad Jonidi Jafari
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2154-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات