این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲۱، شماره ۸۱، صفحات ۲۲-۳۲

عنوان فارسی بهینه سازی فرآیند سنتز سبز نانوذرات آهن با استفاده از عصاره دانه شنبلیله
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سنتز سبز نانوذرات با استفاده از گیاهان مزایای مهمی نسبت به سایر سیستم‌های بیولوژیکی دارد. ترکیبات طبیعی موجود در عصاره‌های گیاهی می‌توانند یون‌های فلزی را در یک فرآیند تک مرحله‌ای به نانوذرات تبدیل کنند. دانه شنبلیله با ترکیبات مختلف و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برای این فرآیند مناسب است. هدف: در این مطالعه، عملکرد عصاره دانه شنبلیله برای تولید نانوذرات آهن مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: عصاره دانه شنبلیله با حلال آب مقطر در دمای محیط استخراج شد و از این عصاره آبی برای سنتز نانوذرات آهن استفاده شد. روش سطح پاسخ برای بهینه‌سازی تولید نانوذرات با در نظر گرفتن سه متغیر مستقل از جمله نسبت عصاره به یون فلزی (1/5 تا 6/5)، مدت زمان واکنش (30 تا 90 دقیقه) و دما (35 تا 65 درجه سانتی‌گراد) بکار برده شد. نتایج: مخلوط کردن عصاره دانه شنبلیله و محلول نمک آهن با نسبت حجم 1/5 در دمای 36/5 درجه سانتی‌گراد به مدت 90 دقیقه منجر به بهینه‌سازی تولید نانوذرات آهن با باریکترین توزیع شد. در شرایط بهینه، اندازه نانوذرات در محدوده 20 تا 40 نانومتر قرار داشت. نتیجه‌گیری: نانوذرات آهن با موفقیت بوسیله عصاره دانه شنبلیله سنتز شد. پارامترهای فیزیکی مانند مدت زمان واکنش، دمای آن و نسبت حجم مخلوط عصاره به محلول نمک آهن می‌توانند اندازه متوسط نانوذرات آهن را کنترل کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره، شنبلیله، سنتز سبز، آهن، نانوذرات، روش سطح پاسخ

عنوان انگلیسی Process optimization for green synthesis of iron nanoparticles by extract of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds
چکیده انگلیسی مقاله Background: The green synthesis of nanoparticles using plants presents important advantages over other biological systems. Natural compounds present in plant extracts can reduce metal ions to nanoparticles in a single-step green synthesis process. Seeds of fenugreek with various compounds and antioxidant activity are suitable for green synthesis. Objective: In this study, the performance of fenugreek seeds extract was evaluated for iron nanoparticles production. Methods: The fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds were extracted with a distilled water solution at environmental temperature and this aqueous extract was used for the iron nanoparticles synthesis. Response surface methodology was applied to optimize nanoparticle production by considering three independent variables: the extract to metal ion ratio (1.5-6.5), incubation time (30-90 min), and temperature (35-65 °C). Results: Mixing the fenugreek seeds extract and iron salt solution with a volume ratio of 1.5 at 36.5 °C for 90 min led to the optimization of iron nanoparticle production with the narrowest size distribution. At the optimized condition, the nanoparticle size was in the range of 20-40 nm. Conclusion: Iron nanoparticles were successfully synthesized with fenugreek seed extract. Physical parameters such as time, temperature, and mixing volume ratio of the extract to metal ions can control the average size of the synthesized green iron nanoparticles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Extract, Fenugreek, Green synthesis, Iron, Nanoparticles, RSM

نویسندگان مقاله رضا غفارزادگان | Reza Ghafarzadegan
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران

مهدی یعقوبی | Mahdi Yaghoobi
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سعیده ممتاز | Saeideh Momtaz
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران

نسیم آشوری | Nasim Ashoory
Food and Drug Research Center, Food and Drug Organization, MOH & ME, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات آزمایشگاهی کنترل غذا و دارو، تهران، ایران

مونا غیاثی یکتا | Mona Ghiaci Yekta
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران

رضا حاجی آقایی | Reza Hajiaghaee
Medicinal Plants Research Center, Institute of Medicinal Plants, ACECR, Karaj, Iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-43-12&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات