این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲۰، شماره ۷۹، صفحات ۴۷-۵۸
عنوان فارسی
تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نعناع فلفلی (Mentha x piperita L.) یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع غذایی، دارویی، عطرسازی و طعمدهندهها مورد استفاده قرار میگیرد. هدف: این پژوهش، با هدف بررسی اثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر افزایش تولید اجزای ارزشمند اسانس نعناع فلفلی انجام شد. روش بررسی: این تحقیق به صورت طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار شامل سالیسیلیک اسید (40، 80، 160 و 320 میلیگرم در لیتر)، عصاره مخمر (0/25، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) در سه تکرار تحت شرایط گلخانهای انجام شد. نتایج: در مجموع، 40 ترکیب در ساختار هوایی نعناع فلفلی شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس به ترتیب منتون، منتول، پیپریتون، ایزوپولگول و گاماترپینن بودند. منتون و منتول به ترتیب با 16/69 و 14/39 درصد، ترکیبهای اصلی اسانس بودند. محرکهای سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر باعث افزایش تولید منتون، نئومنتول، پیپریتون، گاماترپینن و ایزومنتول استات (به ترتیب 42، 60، 39، 59 و 34 درصد) نسبت به گیاهان شاهد شدند. محلولپاشی با تیمار 320 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید، بهترین تیمار برای افزایش درصد ترکیبات عمده اسانس گیاهان تیمار شده بود. نتایج همبستگی بین اجزای اسانس نشان داد که میزان نئومنتول همبستگی مثبت معنیداری با منتون (**0/865 =r)، گاما ترپینن (**0/848 =r) و همبستگی منفی با ایزوپولگول (**0/886- = r) داشت. نتیجهگیری: کیفیت اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر غلظتهای مناسب سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بود. برای تولید منتون، نئومنتول، گاما ترپینن و پیپریتون، 320 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید تیمار مناسبی بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نعناع فلفلی، محرک، متابولیتهای ثانویه، گیاه دارویی، منتون، منتول
عنوان انگلیسی
Changes in essential oil composition of peppermint (Mentha x piperita L.) affected by yeast extract and salicylic acid foliar application
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Peppermint (Mentha x piperita L.) is one of the most important medicinal plants which used in food, pharmaceutical, perfumery, and flavoring industry. Objective: This study was planned to investigate the effects of foliar application of salicylic acid and yeast extract on production of valuable essential oil components in peppermint. Methods: A completely randomized design experiment with nine treatments consisting salicylic acid (40, 80, 160 and 320 mg/l), yeast extract (0.25, 0.75, 1 and 1.5 g/l) and distilled water (control) with three replications was carried out under greenhouse conditions. Results: In total, forty compounds were identified in the essential oils of the plant aerial parts. Menthone, menthol, piperitone, isopulegol and γ-terpinene were the major compounds of the oils studied. Menthone and menthol were 16.69 % and 14.39 % of the essential oils, respectively. Salicylic acid and yeast extract were increased menthone, neomenthol, piperitone, γ-terpinene and isomenthol acetate production 42, 60, 39, 59 and 34 % higher than control plants, respectively. Foliar application with 320 mg/l salicylic acid gave the best result in the enhancement of the major essential oil components of treated plants. The results of correlation between essential oil constituents showed that the neomenthol content had a significant positive correlation with menthone (r = 0.865**), γ-terpinene (r = 0.848**) and negative correlation with isopulegol (r = -0.886**). Conclusion: The quality of essential oil of M. piperita were influenced by the foliar application of salicylic acid and yeast extract at the appropriate concentrations. Elicitation by 320 mg/l salicylic acid was the optimum treatment for menthone, neomenthol, γ-terpinene and piperitone production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Mentha x piperita L.,Elicitor,Secondary Metabolites,Medicinal Plant,Menthone,Menthol
نویسندگان مقاله
مرتضی مطیعی | M Motiee
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
محمد عبدلی | M Abdoli
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-417-3&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات