این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲۰، شماره ۷۸، صفحات ۳۶-۴۷
عنوان فارسی
تاثیر سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر تولید مشتقات کافئیک اسید در سرخارگل
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea L.)، مدت زیادی است که در درمانهای گیاهی برای پیشگیری و درمان طیف وسیعی از بیماریها مانند سرماخوردگی، سرفه، عفونتهای ریوی، التهابات پوستی و بیماریهای ناشی از نقص ایمنی استفاده میشود. هدف: این پژوهش، با هدف بررسی اثرات محلول پاشی برگی با سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر تولید مشتقات کافئیک اسید در سرخارگل اجرا شد. روش بررسی: این تحقیق در شرایط گلخانهای طی سالهای 1397-1396 به صورت دو آزمایش فاکتوریل مجزا انجام شد. در آزمایش اول، اثر سالیسیلیک اسید (0، 80، 160 و 320 میلیگرم در لیتر) و هر کدام در چهار زمان برداشت (24، 48، 72 و 96 ساعت) بررسی شد. همچنین، در آزمایش دوم، اثر عصاره مخمر (0، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و هر کدام در چهار زمان مذکور بررسی شد. نتایج: نتایج نشان داد برای مقدار تولید مشتقات کافئیک اسید، بین غلظتهای مختلف محرکها، زمانهای برداشت و اثر متقابل آنها اختالف معنیداری وجود دارد (0/01 < P). بیشترین مقدار شیکوریک اسید، کافتاریک اسید و اکیناکوزید، در تیمار 160 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید به مدت 96 ساعت به دست آمد. بیشترین میزان شیکوریک اسید (7/150 میلیگرم بر گرم ماده خشک) در تیمار 1/5 گرم در لیتر عصاره مخمر و مدت زمان 96 ساعت به دست آمد که نسبت به شاهد 3/58 برابر بیشتر بود. کمترین تولید مشتقات کافئیک اسید در گیاهان شاهد مشاهده شد. نتیجهگیری: محلول پاشی با سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر، تأثیر مثبتی بر تولید مشتقات کافئیک اسید در سرخارگل دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرخارگل، محرک، گیاهان دارویی، سالیسـیلیک اسـید، متابولیتهای ثانویه، عصاره مخمر
عنوان انگلیسی
Effect of salicylic acid and yeast extract on caffeic acid derivatives production in Echinacea purpurea L.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Purple coneflower, Echinacea purpurea (L.) Moench, has long been used in herbal remedies to prevent and treat a wide range of diseases like common cold, simple cough, pulmonary infections, dermatologic disorder and chronic diseases due to immunodeficiency. Objective: The present study was conducted to investigate the effects of salicylic acid and yeast extract foliar application on caffeic acid derivatives production in coneflower. Methods: Two factorial experiments were performed individually under greenhouse conditions during the years 2017-2018. In the first experiment, the effect of salicylic acid (0, 80, 160 and 320 mg/L) and each at four exposure times (24, 48, 72 and 96 hours) was studied. Also, in the second experiment, the effect of yeast extract (0, 0.75, 1 and 1.5 g/L) and each at four exposure times was investigated. Results: The results indicated that main effects and interactions of different concentrations of salicylic acid and yeast extract at different exposure times on caffeic acid derivatives content were significant (P ˂ 0.01). The highest cichoric acid, caftaric acid and echinacoside production was obtained after 96 hours of treatment at 160 mg/L salicylic acid treated plants. The highest cichoric acid production 7.150 mg/g DW was obtained after 96 hours of treatment at 1.5 g/L yeast extract treated plants, this was 3.58-fold higher compared to respective control. The lowest level of caffeic acid derivatives production was observed in control plants. Conclusion: In conclusion, salicylic acid and yeast extract foliar application have a positive effect on caffeic acid derivatives production in Echinacea purpurea aerial parts.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Echinacea purpurea,Elicitor,Medicinal Plants,Salicylic Acid,Secondary Metabolites,Yeast Extract
نویسندگان مقاله
محمد عبدلی | Mohammad Abdoli
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
ژیلا مهرپویا | Zhila Mehrpooya
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
محمد رضا طالبیان | Mohammad Reza Talebian
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-417-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات